opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Wat is kratom?kratom.png

Wat is kratom? Kratom is een kruidenmiddel of extract van de bladeren van de Mitragyna Speciosa. Ook de koffieplant behoort tot deze familie. De naam kratom verwijst naar de kratomplant, maar ook naar het middel dat ervan gemaakt wordt. Kratom kan verschillende effecten hebben.

 

Verschillende soorten kratom

Er bestaan verschillende soorten kratom, die ook allemaal een andere werking kunnen hebben. Sommige soorten kratom zijn vernoemd naar de plek waar ze vandaan komen (Borneo kratom, Bali kratom etc.), en andere soorten zijn weer vernoemd naar bepaalde eigenschappen van de plant. Bovendien kun je ook nog kiezen welke vorm je het meest prettig vindt: ga je bladeren gebruiken, poeders, extracten of tincturen? Kratom kan worden gerookt, gekauwd of als thee worden gedronken. Laatstgenoemde manier staat toch wel bekend als de meest smakelijke manier.

Extra tip: lege capsules

Heb je moeite met minder prettige smaken, en vind je kratom écht niet lekker? Dan kun je ook lege capsules kopen, en je kratom op deze manier innemen. Zo proef je er niets van, maar bereik je wel hetzelfde effect.

 

Wat kunnen de effecten zijn?

In landen als Thailand en Maleisië schijnt al eeuwen op de kratombladeren te worden gekauwd, als alternatief voor opium. Kratom kent verschillende effecten, waardoor het lastig is om van tevoren te voorspellen waar je mee te maken krijgt als je het gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als genotmiddel, als verdovend middel of recreatieve drug. Sommige mensen gebruiken het tegen diarree, of als behandeling voor opiumverslaving. Het effect dat je wilt bereiken bepaalt welke soort kratom en welke dosering je kiest. Veel mensen vragen zich af of kratom verslavend is. Als je kratom op een verantwoorde manier gebruikt, en bijvoorbeeld niet iedere dag, dan is er zo goed als geen verslavingsrisico.

 

Mogelijke kratom bijwerkingen en risico’s

Kratom kent eigenlijk zeer weinig nadelen en bijwerkingen. Kratom bijwerkingen die wel eens worden genoemd zijn hoofdpijn, lichte misselijkheid, vaker moeten plassen en soms constipatie. Deze klachten verdwijnen relatief snel weer. Toch is het gebruik niet zonder risico’s. Dit wil zeggen: bestuur geen zware machines, ga niet autorijden en onderneem geen andere (mogelijk) gevaarlijke activiteiten als je kratom hebt gebruikt. Je kunt van energiek ineens naar heel slaperig gaan, waardoor je inschattingsvermogen en alertheid beïnvloed kunnen worden. Wees hierop voorbereid. Kratom wordt afgeraden voor (mogelijk) zwangere vrouwen en kinderen onder de 18 jaar. Ook het combineren van kratom met andere genotsmiddelen of medicijnen is iets wat we zeker niet aanraden.

Heb je vragen over de soorten kratom in onze webshop, of over het gebruik ervan? Neem dan gerust even contact met ons op, via [email protected] of 085-7827555.