opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1698 reviews

15% KORTING OP ALLES
CODE: CACTI

2dutch-smart-gratis-artikelen

Bier brouwen

Dacht je dat je bij Dutch Smart alleen terecht kon voor psychedelica, magic truffels of waterpijpen? Dan heb je het mis! Sinds kort zijn wij namelijk ook je beste partner op gebied van bier brouwen. Bier is lekker, smaakvol en geen enkele man kan zonder. Tot voor kort was het thuis maken van bier een unieke aangelegenheid die enkel door échte toegewijden uitgevoerd kon worden. Maar vandaag de dag is het brouwen van bier zo populair geworden, dat er tal van mogelijkheden zijn om zelf ook vandaag nog aan de slag te gaan. En het mooiste van allemaal? Bier brouwen is nog simpel ook! Als je een gerecht in de magnetron kan stoppen, dan kan je bier brouwen. Easy as that. Word ook een bierbrouw-koning met onze bierbrouwproducten!

4 Artikelen

Brouw binnen no-time je eigen bier

Ben je geïnteresseerd in het bierbrouwproces en zou je zelf ook weleens zo’n heerlijke koude rakker willen maken? Zelf je bier brouwen is stukken leuker dan enkel een glas onder een tap houden. Je kunt zelfgebrouwen bier compleet naar eigen smaak perfectioneren. Met de producten van Dutch Smart kun je met succes je eigen bier brouwen door het volgen van slechts een aantal korte en eenvoudige stappen.

De producten op onze website bevatten alles wat je nodig hebt om vandaag nog aan de slag te gaan met het creëren van je eigen bier. Om maar een voorbeeld te nemen: de Brewbarrels bevatten een vijf liter vat, een fles moutextract, een zakje biergist, een fles hoparoma, bierviltjes én een complete gebruiksaanwijzing. Geloof ons: dat is alles wat je nodig hebt om je eigen bier te kunnen brouwen!

Hoe werkt het?

Oké, het brouwen van je eigen bier kost iets meer moeite dan een flesje uit de koelkast trekken, maar zeg nou eerlijk: maak jij nou echt nog indruk op je vrienden met zo’n standaard pilsener uit de supermarkt? Als je eenmaal je eigen bier hebt gebrouwen, dan zal iedereen een glas willen proeven! Maar hoe werkt het nou eigenlijk? Nou, het brouwen van bier met de BrewBarrels op Dutch Smart doe je door een aantal eenvoudige stappen te volgen.

Om te beginnen giet je het moutextract in het vat. De geleverde extracten zijn al klaar voor gebruik zodat je thuis direct kunt beginnen. Deze mout bevat precies dezelfde ingrediënten als een moutextract dat je zou vinden in een traditionele brouwerij, behalve dat het minder water bevat. Zit het moutextract in het vat? Dan voeg je heet water toe om het deels op te laten lossen. Je gebruikt hiervoor de lege moutextractfles als maatbeker met behulp van de gemarkeerde indicatoren op het etiket. Bij het sluiten van het vat is het belangrijk om het mengsel met heet water rond te schudden om het moutextract op de juiste manier op te laten lossen.

Oké, so what’s next? De volgende stap is het vullen van het vat met koud water, de moutextractiefles kan hiervoor opnieuw als maatbeker worden gebruikt. Met het mengsel volledig verdund, is het mout nu weer op zijn optimale consistentie om het brouwen te laten beginnen. Door het toevoegen van het koude water is het bier nu op de optimale temperatuur om de gist toe te voegen. Je raadt de volgende stap dus al: voeg de gist en hop toe aan het mengsel. Tijdens het fermentatieproces dat volgt zet de gist de suikers in het moutextract om in alcohol en koolstofdioxide. De drukregelklep zorgt ervoor dat de koolstofdioxide in het bier blijft, zodat het bier geweldig zal smaken. Nu volgt nog maar één stap: wachten! Na een week kun je al je eerste biertje tappen en genieten van je eigen gebrouwde bier.

Natuurlijk is dit enkel een korte uitleg van hoe het werkt - per brouwproduct zal dit proces iets kunnen verschillen. Lees dus altijd de meegeleverde gebruiksaanwijzing om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kunt gaan genieten van zo’n lekker koud biertje. Proost!