opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

De oplettende Dutch-Smarter zal het afgelopen week wel opgevallen zijn: op 19 april was het namelijk Bicycle Day. Op deze dag nam Albert Hofmann bij wijze van zelfexperiment 0,25 milligram LSD in om te bepalen wat het stofje nou eigenlijk doet, nadat hij drie dagen ervoor opmerkelijke effecten ervaarde toen hij ermee werkte. Iets minder dan een uur later ervoer hij intense veranderingen in zijn perceptie, waarna hij met een collega besloot naar huis te fietsen. Deze magische fietsreis wordt sindsdien gevierd als Bicycle Day - de ware ontdekking van LSD. 

Lees ook: XTC gebruiken? Test zelf je pillen!

Waar wordt LSD voor gebruikt?

Hoewel het aanvankelijk door de chemicus werd ontwikkeld voor gebruik als ademhalings- en bloedsoomloopstumilans, is LSD vandaag de dag beter bekend als één van de meest krachtige hallucinogenen ter wereld. De CIA gebruikte het middel ooit zelfs als ‘waarheidsserum’, maar het middel werd voornamelijk beroemd in de jaren 60 door de zogenaamde ‘counter-culture’ iconen Timothy Leary en Ram Dass, beiden hoogleraar psychologie aan Harvard en een van de eerste echte bekende psychonauten. 

Kortom: LSD (ook wel Lysergeenzuurdi-ethylamide), is psychedelica pur-sang. Het bindt zich in het brein aan verschillende 5-hydroxytryptamine (5-HT) -receptoren, wat een overmaat aan serotonine veroorzaakt in de synaptische spleet tussen neuronen. Het resultaat is dat LSD de perceptie, stemming en cognitieve processen sterk kan veranderen door in te werken op het zogenaamde serotonergische systeem. Daarnaast wrkt het ook nog eens in op het dopaminerge systeem, dat processen zoals leren, beloningssystemen en motivatie beïnvloedt. De combinatie tussen deze twee werkingen kunnen mensen die LSD gebruiken energiek en extravert maken. 

Maar het zijn voornamelijk de visuele effecten die LSD zo populair hebben gemaakt. Het middel kan de verbeeldingskracht en zintuigen versterken, gedachten stimuleren en gevoelens van euforie veroorzaken, maar tegelijkertijd ook andangst, paranoia en hallucinaties. In voldoende hoge doses kan het psychedelische middel ook tijdelijke ego-ontbinding veroorzaken wat volgens veel gebruikers kan leiden tot mystieke ervaringen en een gevoel van ‘transcendentie’.

Lees ook: Dit zijn de verschillen tussen LSD en psilocybine

Waarom je altijd je LSD moet (laten) testen

LSD komt in verschillende vormen, al is de meest voorkomende en meest populaire vorm die van een klein druppeltje vloeistof op een zogenaamde ‘tab’, of postzegel. Toch komt het krachtige middel ook voor in andere vormen zoals pillen of capsules. Mocht je je ooit aan dit krachtige psychedelische middel wagen, dan raden we je altijd aan het middel (zoals bij elke andere drugs) eerst te testen of het daadwerkelijk LSD bevat. De reden hiervoor is dat er ook van LSD vervalsingen bestaan.

Tot voor kort werden LSD-vervalsingen niet als bijzonder riskant beschouwd. De instroom van een klasse van geneesmiddelen die bekend staat als NBOMes, zo’n tien jaar geleden, zorgde er echter voor dat dat veranderde. Varianten van NBOMe, wat staat voor N-benzylmethoxy, verdikken tegelijkertijd het bloed en vernauwen de bloedvaten, wat mogelijk hartaanvallen, nierfalen of beroertes kan veroorzaken. Er zijn meerdere gevallen bekend van mensen die aan NBOMe verkocht als LSD zijn gestorven. Ook de komst van ontzettend veel nieuwe chemicaliën en de groeiende illegale drugshandel op bijvoorbeeld het dark web, hebben ervoor gezorgd dat het testen van drugs geen overbodige luxe is geworden.

Mocht je je afvragen waarom er ‘nep-LSD’ in omloop is, dan kunnen daar verschillende antwoorden op gegeven worden. Zo kan het zijn dat fabrikanten en dealers goedkopere stoffen elders kunnen krijgen die vergelijkbare effecten hebben als LSD, maar tegelijkertijd veel risico’s met zich meebrengen. Ook dergelijke partijen proberen zoveel mogelijk geld te verdienen aan de verkoop van hun drugs, dus je bent er niet altijd zeker van dat er ook gebruik wordt gemaakt van échte LSD. 

Lees ook: Zo kan microdoseren je leven in positieve zin veranderen

Zo test je je LSD

Gelukkig bestaan er tegenwoordig mogelijkheden om je drugs te (laten) testen. Zo kun je in Nederland op bepaalde plekken terecht om je drugs te laten testen, waarna je na enkele dagen de testresultaten van je middel krijgt opgestuurd. Maar er is ook een manier om thuis je LSD te testen, namelijk middels de zogenaamde Ehrlich test. Deze LSD Test, die gebruik maakt van Ehrlich's reagens, wordt namelijk paars in aanwezigheid van LSD of andere vergelijkbare stoffen. De werking is enorm eenvoudig: je opent de ampule, plaatst de LSD erin, laat de ingrediënten mixen en vervolgens zie je welke kleur er tevoorschijn komt. 

Hier op Dutch-Smart verkopen we deze EZ-Test LSD test al enige tijd, voornamelijk omdat het zeer gebruiksvriendelijk is maar ook zeer betrouwbaar en consistent. Daarnaast is het ontzettend gemakkelijk en veilig om te gebruiken, en je hoeft dus niet eens je deur uit en een paar dagen te wachten voor je weet of de LSD die je wilt gaan gebruiken wel écht LSD is. Wel moet worden gemeld dat de EZ-Test slechts een indicatie geeft over de aanwezige ingrediënten. Wat het níet kan is zeggen of er ook andere stoffen aanwezig zijn. Lees altijd goed de bijsluiter voor gebruik. 

Tags

  • Alle blogs (488)