opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

XTC gebruiken? Test zelf je pillen!

rave xtc zelftest

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van XTC, maar wil je wel zeker weten dat die pilletjes die je hebt ontvangen niet vervuild zijn? Dan is het laten testen van je drugs en XTC geen overbodige luxe. Nu zijn er in Nederland een aantal plekken waar je terecht kunt met je XTC om deze te laten testen, maar wist je dat er ook handige drugstesten verkrijgbaar zijn die je gewoon thuis kunt gebruiken?

Vervuilde drugs: levensgevaarlijk!

Vervuilde drugs of drugs waarvan de dosis niet bekend is, kunnen levensgevaarlijk zijn. In sommige gevallen kunnen ze je zelfs een enkeltje ziekenhuis bezorgen. Maar hoe kom je er nou achter met wat voor soort pil je te maken heeft? Volgens het Trimbos Instituut bevatten 92% van alle XTC-pillen in Nederland MDMA, de stof die er ook daadwerkelijk in zou moeten zitten. Dat betekent dat er toch een redelijke kans bestaat dat de pillen die je hebt gekocht niet de stof bevatten waar je voor hebt betaald. En kwaliteitscontroles van de overheid, daar doen drugsdealers helaas niet aan. 

Je leest het al: het (laten) controleren van je fel roze Bentley-pilletjes is helemaal zo’n slecht idee nog niet. Maar hoe doe je dit? Nou, er bestaat een groot misverstand dat pillen met hetzelfde logo of kleur ook daadwerkelijke dezelfde pillen zijn. Daar is echter niets (per se) van waar. Van één logo- en kleurencombinatie kunnen bijvoorbeeld tientallen verschillende varianten zijn. Als je dus de vorige keer een supergoede ervaring hebt gehad met een ‘Rolexje’, dan zegt dit niets over exact hetzelfde uitziende pillen die je een week later koopt. Geloof ook geen mensen die zeggen dat ze ‘het wel kunnen zien’, of er ‘wel even aan likken’. 

Laat je pillen testen!

Dit is waar drugstesten om de hoek komen kijken. Veel van deze drugstesten maken gebruik van een zogenaamde Marquis-reagens. Deze zuurtest werd voor het eerst ontdekt in 1896 door de Russische farmacoloog Eduard Marquis. Vandaag de dag is het de primaire test die wordt gebruikt om XTC mee te testen, maar het kan ook worden gebruikt om te testen op stoffen als cocaïne, mescaline, 2C-B en heroïne. Tijdens zo’n test wordt er een klein beetje van de drugs afgeschraapt en vervolgens gemengd met het speciale stofje. 

In Nederland zijn er een aantal manieren om op deze manier je pillen te laten testen. Kies je bijvoorbeeld voor een testcentrum van Jellinek - een informatie- en adviescentrum voor alcohol- en drugsgebruik - dan wordt door middel van een marquis reagens gekeken of de pil reeds in hun database bestaat. Wordt de pil niet herkend? Dan wordt de pil doorgestuurd naar een lab voor analyse. Ja, je bent je opgestuurde drugs dan wel kwijt, maar je weet in ieder geval wat je kunt verwachten van de pillen uit dezelfde batch. 

Zelf je XTC testen

Maar er is nog een methode: zélf je pillen testen. Hoewel een lab-analyse natuurlijk een stuk accurater is, zijn er inmiddels een aantal zelftesten beschikbaar waarmee je kunt controleren of je pil MDMA bevat. Hier in de webshop van Dutch-Smart koop je bijvoorbeeld een EZ-test XTC-tester al voor €2,70. Een erg kleine investering om te weten te komen met welke pillen je te maken hebt. Deze test is voorzien van een handleiding, een flesje vloeistof en een kleurenkaart. Met deze tester kun je zien welke stof er aanwezig is in jouw pil en of je pil bijvoorbeeld is vermengd met een andere drug. 

Bij het gebruik van de XTC-test schraap je zelf een klein stukje van je pil af, waarna je er een druppeltje vloeistof op laat vallen. De pil zal van kleur veranderen, waarna je erachter kunt komen welke stof er in de pil zit. Bevat de pil XTC (MDMA) dan kleurt de substantie binnen 3-8 seconden donkerpaars tot zwart. Deze verkleuring treedt echter ook op als de pil MDEA of MDA bevat. Kleurt de substantie oranje/ bruin dan bevat je pil speed. Een groene kleur staat voor 2C-B of DOB. Gebeurt er niets met de kleur? Dan zitten geen van deze stoffen erin, en is de inhoud geheel onduidelijk. 

Beperkte uitslag

Toch is er een kleine kanttekening aan deze zelftesten. Want hoewel de test kan aangeven dát er MDMA in je XTC-pil zit, geeft het niet aan hoeveel er van in zit. En dat kan nou juist gevaarlijk zijn. “Tien jaar geleden vonden we gemiddeld 80 milligram MDMA in een pil. Dat is de hoeveelheid die bij de meeste mensen het gewenste effect oplevert. Het gemiddelde is nu 167 mg. Soms zijn er uitschieters naar 366 mg. Dat heeft effect op gebruikers”, zegt Daan van der Gouwe van het Trimbos Instituut. 

Kortom: het is altijd uitkijken geblazen met XTC. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook natuurlijke energizers die je een energieboost én die geweldige love-feelings kunnen geven. Best een poging waard!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.