opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1695 reviews

Vaporizers

 

Fijn hè, zo’n rokertje op z’n tijd… ‘s Morgens een sigaret bij de koffie (ervoor kan natuurlijk ook, zo lekker direct na het opstaan) om een beetje wakker te worden. In de middag nog een paar stuks op kantoor, in de rookpauze, om je te kunnen blijven concentreren. En ’s avonds dan eindelijk dat jointje. Eindelijk relaxen. Chill! Enne… A joint each day keeps the doctor away, toch?

Mwah…

 

Het is vast niet de eerste keer dat je het leest: roken is niet heel erg gezond. Bij roken – cannabis, tabak of wat dan ook – komen er schadelijke stoffen vrij. Niet dat je daarom rookt, je krijgt ze erbij, gratis en voor niets.  Je rookt om de werkzame bestanddelen binnen te krijgen. Je wilt THC of nicotine, en je krijgt daarbij benzeen, arseen, formaldehyde, natuurlijk teer (jammie!), koolmonoxide (lekker hoor…) en nog tientallen andere soorten gif cadeau.

 

En hier komt de vaporizer in beeld. Een vaporizer verbrandt de kruiden (tabak, wiet of wat je maar lekker vindt) niet, ze worden verdampt. En dat scheelt nogal, in vele opzichten… je krijgt een stuk minder (of geen) schadelijke bijproducten binnen. Je gezondheid vaart er dus wel bij, net als je portemonnee: een vaporizer is ook veel zuiniger in het gebruik. Bij verbranding loopt de temperatuur in je pijp, peuk of jointje zo hoog op dat veel werkzame stoffen verwoest worden. Een vaporizer kent dit nadeel niet. Je hoeft dus veel minder kruiden te gebruiken om eenzelfde effect te realiseren.

Werking van een vaporizer

Door de warme luchtstroom in het apparaat smelten de werkzame bestanddelen in het plantmateriaal (tabak of wiet, nog anders). Deze damp, praktisch zonder teerdeeltjes of schadelijke gassen maar mét de gewenste bestanddelen, inhaleer je, direct of na filtering. Na de verdamping houd je een kleurloos en geurloos residu over. Dit mik je in de vuilnisbak en daarna vul je je vaporizer opnieuw.

Verdampen is niet alleen stukken gezonder en zuiniger dan roken, bovendien hinder je je omgeving niet met vieze rook. Laat dat rookverbod er maar komen. Met je vaporizer in de hand ga je heerlijk dampend door het land. 

Tags

  • Alle blogs (489)