opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1698 reviews

15% KORTING OP ALLES
CODE: CACTI

Toe aan wat extreems? Welkom in de wondere wereld van Salvia Divinorum, ook bekend als Ska María Pastora, Sage of the Diviners of Seer's Sage! Deze plant, afkomstig uit het nevelwoud van Oaxaca, Mexico, heeft zich een vrij unieke plaats verworven binnen de psychedelische gemeenschap. Dit is geen middel dat je casual in het park gebruikt, het is meer het soort ervaring dat je probeert wanneer je denkt dat je alles al hebt gezien. En dan, bam, laat Salvia je zien dat je nog niets hebt gezien.

Wat is er nou zo speciaal aan Salvia Divinorum?

Voordat we duiken in de wilde effecten van Salvia, laten we even stilstaan bij wat het is. Deze plant is lid van de muntfamilie, maar maak de fout niet om het in je thee te gooien tenzij je klaar bent voor een intense ervaring. Traditioneel gebruikt door sjamanen voor spirituele doeleinden, onderscheidt deze plant zich door zijn actieve stofje, Salvinorin A, dat een unieke benadering van de hersenen hanteert. In tegenstelling tot de meeste psychedelica die op serotonine receptoren werken, kiest Salvinorin A voor een pad dat rechtstreeks naar de kappa-opioïde receptoren leidt. Ja, dat klinkt als een chemieles, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe anders dit spul is.

Niet bepaald een doorsnee trip!

Salvia Divinorum kopen doe je niet zomaar. Het is namelijk berucht om zijn vermogen om krachtige, kortdurende dissociatieve staten op te wekken. Het is alsof je op een razendsnelle achtbaan zit die je in een andere dimensie slingert. En net als je denkt te begrijpen wat er gebeurt, is het voorbij. Deze trips, die vaak maar een paar minuten duren, kunnen voelen alsof je door de tijd reist of alsof je in een volledig andere realiteit stapt waar de normale wetten van de fysica niet van toepassing zijn. Dus, terwijl je misschien gewend bent aan de lange, doordachte trips van LSD of de spirituele verbondenheid van paddo’s, biedt Salvia een soort snelvuur versie van de psychedelische ervaring. Je zou kunnen zeggen dat het een soort espresso is onder de psychedelica: klein, maar o zo krachtig.

Hoe verhoudt Salvia zich tot andere bekende psychedelica?

Wanneer je Salvia vergelijkt met psychedelica zoals LSD en paddo's, is het alsof je een sprinter vergelijkt met een marathonloper. LSD en paddo’s nemen je mee op urenlang durende avonturen vol visuele en mentale hallucinaties die kunnen leiden tot diepgaande persoonlijke inzichten. Salvia? Het neemt je mee op een supersonische jet voor een korte, hevige trip die vaak eindigt voordat je überhaupt beseft wat er gebeurt. Deze intense, maar korte ervaring kan een beetje desoriënterend zijn, en is zeker niet iets voor de lichtvoetige of onvoorbereide gebruiker.

DMT wordt vaak geprezen om zijn snelle en diepgaande visioenen, waardoor gebruikers het gevoel krijgen dat ze andere werelden of dimensies bezoeken. Salvia biedt een soortgelijke intensiteit, maar op een heel andere manier. In plaats van de visuele spektakels die DMT biedt, gaat Salvia meer over het verlies van het zelf en het ervaren van een totale vervreemding van de realiteit. Sommige gebruikers rapporteren zelfs dat ze voelen alsof ze in objecten of andere entiteiten veranderen, wat een radicaal andere ervaring is dan de meer 'klassieke' psychedelica.

Dus, in het kort:

LSD: een spectaculaire marathon

LSD, oftewel lyserginezuurdiethylamide, is bekend om zijn lange, uitgestrekte trips die vaak uren aanhouden. Gebruikers ervaren levendige visuele hallucinaties en diepgaande gedachtesprongen die kunnen leiden tot significante persoonlijke en spirituele inzichten.

 • Duur: 8-12 uur.
 • Effecten: Visuele hallucinaties, diepgaande introspectie, tijdvervorming.
 • Gebruik: Recreatief, spiritueel, therapeutisch.

Paddo's: een natuurlijke spirituele gids

Paddo's, die psilocybine bevatten, bieden ook een lange ervaring, hoewel doorgaans korter dan LSD. Deze trips zijn vaak intens emotioneel en spiritueel, met een sterke verbinding met de natuur en het universum.

 • Duur: 4-6 uur.
 • Effecten: Visuele en auditieve hallucinaties, gevoel van verbondenheid, emotionele catharsis.
 • Gebruik: Spirituele ceremonies, persoonlijke groei.

DMT: een kosmische reis

DMT, bekend als de 'spirit molecule', en Salvia Divinorum delen de reputatie van het veroorzaken van zeer intense psychedelische ervaringen, maar op zeer verschillende manieren. Beide kunnen de gebruiker naar totaal andere 'realiteiten' brengen, maar de manier waarop dit gebeurt en de aard van de ervaringen verschillen aanzienlijk. DMT staat bekend om zijn krachtige en snelle effecten, vaak beschreven als het 'doorbreken' naar andere dimensies waar gebruikers complexe geometrische patronen en entiteiten kunnen ontmoeten.

 • Duur: 5-30 minuten.
 • Effecten: Snelle en intense visioenen, ontmoetingen met entiteiten, diepe emotionele en spirituele openbaringen.
 • Gebruik: Spirituele verkenning, diepe zelfreflectie.

Salvia Divinorum: een vreemde dissociatie

In tegenstelling tot DMT, die vaak een 'uitbreiding' van het bewustzijn lijkt te bieden, kan Salvia ervaringen opleveren die meer 'samentrekkend' of 'verkleinend' zijn, waarbij gebruikers zich soms voelen alsof ze in objecten of andere entiteiten veranderen.

 • Duur: 5-30 minuten.
 • Effecten: Dissociatieve ervaringen, het gevoel een object of deel van de omgeving te worden, vervreemding van de realiteit.
 • Gebruik: Diepgaande persoonlijke inzichten, spirituele realisaties.

De effecten van Salvia op een rij

Dat Salvia Divinorum een aantal van de meest waanzinnige en extreme effecten huisvest, mag je inmiddels dus wel duidelijk zijn. Hieronder lopen we nog eens na wat dit plantje met jouw lichaam en geest kan (en waarschijnlijk zál) doen. 

Fysieke sensaties

Als we het hebben over de fysieke effecten van Salvia, is een van de meest opvallende sensaties de zogenaamde "Salvia zwaartekracht". Dit fenomeen, waarbij je het gevoel hebt dat de zwaartekracht zich tegen je keert, is typerend voor een trip met Salvia. Het begint met een zware druk die aan je lichaam trekt en sleurt, en naarmate de dosis toeneemt, kan dit gevoel zo overweldigend worden dat het lijkt alsof je letterlijk uit je lichaam wordt getild en door onbekende dimensies wordt geslingerd. Het is een ervaring die de wetten van de natuurkunde lijkt te tarten, en voor veel gebruikers is dit zowel verbijsterend als opwindend.

Veranderende lichamelijke vormen en spontane sensaties

Naast deze intense zwaartekracht kunnen gebruikers van Salvia ook veranderingen in hun lichamelijke vorm voelen. Stel je voor dat je lichaam uitrekt in oneindige richtingen of in tweeën splitst, zonder dat het pijn doet. In sommige gevallen voelen mensen zelfs dat ze veranderen in levenloze objecten in hun omgeving, wat een ontzettend vreemde ervaring kan zijn. Voeg daarbij het gevoel van intense, scherpe en koude prikkels over je huid, en je hebt een recept voor een uiterst unieke fysieke ervaring die de meeste psychedelica niet kunnen bieden.

Cognitieve effecten: een mentale achtbaan

First of all: Verwarring en cognitieve onderdrukking. Salvinorin A, het actieve bestanddeel in Salvia, staat bekend om zijn vermogen om extreme cognitieve onderdrukking te veroorzaken. Gebruikers melden vaak gevoelens van intense verwarring en desoriëntatie, waarbij hun gebruikelijke mentale processen en zelfs persoonlijke introspectie worden onderdrukt. Dit kan leiden tot een gevoel van vervreemding van het eigen ik, wat bijdraagt aan de unieke en soms ontregelende aard van de Salvia-ervaring.

Angst en de verandering van het ego

Het is niet ongebruikelijk dat onvoorbereide gebruikers angst, paniek of paranoia ervaren tijdens een Salvia-trip. Deze gevoelens kunnen intens zijn en worden versterkt door de krachtige effecten van de kappa-opioïde receptoractivatie. Bovendien rapporteren sommige gebruikers een 'ego-vervanging', waarbij zij het gevoel hebben te transformeren in een ander mens, dier of zelfs een plant. Dit soort diepgaande veranderingen in zelfperceptie kan zowel verlichtend als beangstigend zijn.

Visuele effecten: het ongeziene zichtbaar gemaakt

De visuele effecten van Salvia zijn aanzienlijk anders dan die van klassieke psychedelica zoals LSD of psilocybine. Gebruikers kunnen een volledig verlies van diepteperceptie ervaren, waarbij de wereld om hen heen plat lijkt te worden, en alledaagse objecten kunnen dramatisch van grootte veranderen of in bizarre vormen vervormen. Bij hogere doses, vooral in het donker of met gesloten ogen, kunnen gebruikers ingewikkelde, fractal-achtige structuren waarnemen die zich uitstrekken over immense afstanden, en soms het gevoel hebben dat ze zelf deel uitmaken van deze structuren.

Nieuwe dimensies en realiteiten...

De hallucinatoire ervaringen die Salvia biedt, kunnen zowel lucide als delirant zijn. Gebruikers melden vaak complexe scenario's met autonome entiteiten, en de beelden zijn meestal ingebed in en over structuren die vaak solide fractale representaties worden van het originele beeld. Deze visuele effecten zijn niet alleen opmerkelijk vanwege hun intensiteit, maar ook vanwege de manier waarop ze de gebruiker het gevoel kunnen geven daadwerkelijk een onderdeel van de visie te zijn, wat bijdraagt aan de diepe vervreemding van de realiteit die Salvia kan veroorzaken.

Hoe gebruik je Salvia Divinorum op een veilige manier?

Salvia Divinorum is niet zomaar een plantje dat je plukt en gebruikt wanneer het je uitkomt. De manieren waarop je Salvia kunt consumeren zijn divers, en elk heeft zijn eigen nuances die van invloed zijn op de intensiteit en duur van de ervaring. Hier bespreken we een paar populaire methodes en geven we wat tips over hoe je Salvia op een veilige en verantwoordelijke manier kunt gebruiken.

Verschillende vormen en hoe ze te gebruiken

Verse bladeren kauwen

De traditionele manier om Salvia te gebruiken is door verse bladeren te kauwen en onder de tong te houden. Dit staat bekend als sublinguaal gebruik. Het voordeel van verse bladeren is dat ze niet zo snel uiteenvallen in de mond, wat ze gemakkelijker te hanteren maakt. Gebruikers maken vaak een "quid" van de bladeren, een soort bal of prop, die ze in de mond houden om de actieve stoffen op te nemen. Dit zorgt voor een geleidelijke afgifte van Salvinorin A, het actieve bestanddeel, wat kan leiden tot een meer beheersbare en langdurigere ervaring dan andere methoden.

Gedroogde bladeren roken

Gedroogde Salvia bladeren kunnen gerookt worden, wat meestal een veel intensere en kortere trip veroorzaakt. Het drogen van de bladeren kan in de zon of in een oven op lage temperatuur gebeuren, waarna ze worden vermalen tot een rookbaar product. De dosering moet hierbij nauwkeurig worden afgemeten, omdat de potentie aanzienlijk kan variëren. Een lichte dosis begint bij ongeveer 0,25 gram gedroogde bladeren, maar zelfs deze kleine hoeveelheid kan al een krachtige ervaring opleveren.

Extracten voor de ervaren gebruikers

Salvia extracten zijn een veel krachtigere vorm van het kruid. Deze extracten worden hier op Dutch-Smart verkocht in sterktes die variëren van 5X tot 80X, wat betekent dat ze tot 80 keer sterker kunnen zijn dan de gewone bladeren. Het gebruik van extracten moet met extreme voorzichtigheid gebeuren, en is meestal voorbehouden aan de meer ervaren gebruikers. Zelfs een zeer kleine hoeveelheid van een sterk extract kan een diepgaande en soms overweldigende ervaring veroorzaken.

Tincturen voor subtielere effecten

Tincturen zijn een minder intense manier om Salvia te ervaren. Salvinorin A wordt opgelost in ethylalcohol, en deze oplossing wordt onder de tong gehouden voor sublinguale absorptie. Dit kan leiden tot langere, maar mildere effecten vergeleken met roken of het kauwen van verse bladeren. Let op, sterke tincturen kunnen irriterend zijn voor het mondslijmvlies, dus het is soms aan te raden om ze te verdunnen.

Thee voor mildere effecten

Hoewel Salvinorin A niet actief is bij orale inname, kan het maken van een thee van gedroogde bladeren nog steeds een milde psychoactieve ervaring bieden, vooral als de thee wordt gebruikt om in de mond te houden en niet om door te slikken. Dit kan leiden tot een trance-achtige staat met levendige dromen, vooral nuttig voor diegenen die een zachtere introductie tot Salvia zoeken.

Better safe than sorry...

Het is erg belangrijk om Salvia Divinorum te gebruiken in een veilige omgeving, idealiter met iemand die ervaring heeft met het kruid en kan dienen als een 'sitter', iemand die nuchter blijft om over de gebruiker te waken. Zorg dat je vooraf goed geïnformeerd bent over de doseringen en effecten, en begin altijd met de laagste dosis, vooral als je een beginner bent. Salvia is krachtig en onvoorspelbaar, en respect en voorzichtigheid zijn cruciaal bij het gebruik ervan. Lees hier meer tips voor je eerste Salvia trip

Durf jij het aan?

Kortom, Salvia Divinorum is echt iets voor de avontuurlijke ziel die denkt dat ze alles al gezien hebben op het gebied van psychedelica. Met zijn unieke chemische interacties en de intense, korte trips, staat Salvia op zichzelf. Het is niet voor iedereen, maar als je op zoek bent naar iets dat echt buiten de gebaande paden ligt, dan zou Salvia wel eens je volgende grote avontuur kunnen zijn. Dus, ben je klaar om de diepte in te springen?