opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Voor de eerste keer salvia gebruiken? Dit is waar je op moet letten

Voor de eerste keer salvia gebruiken? Dit is waar je op moet letten

Voor de eerste keer salvia gebruiken? Dit is waar je op moet letten

Salvia divinorum, een psychoactieve plant afkomstig uit Mexico, is een geweldig en krachtig natuurlijk voorkomend kruid dat een krachtige spirituele en helende psychedelische ervaring kan veroorzaken. Tegelijkertijd kan het je nachtmerries en een bad trip geven waar je niet graag aan terug zult denken. Wanneer je voor de eerste keer Salvia gebruikt is het daarom verstandig goed te weten wat het is, wat de risico’s zijn en waar je op moet letten.

First things first: wat is Salvia?

Salvia divinorum, beter bekend als Salvia, is een kruid in de Labiatae-familie. Het is inheems in de nevelwoudgebieden van de Sierra Mazateca in Oaxaca, Mexico, waar het normaal gesproken rond ravijnen of op hoge, vochtige gebieden groeit. Salvia is een zeer krachtige psychedelica die wordt gekenmerkt door unieke visionaire ervaringen. Veel mensen gebruiken het bij de behandeling van pijn, verslavingen en depressies of bij het bereiken van persoonlijke groei.

Salvia kent een rijke geschiedenis. De Mazatec-Indianen vereerden de plant als een incarnatie van de heilige Maagd Maria, wat tevens de lokale naam ‘hojas de Maria’ (bladeren van Maria) verklaart. Het werd gebruikt voor rituelen, genezing en waarzeggerij. Het is één van de drie heilige planten waarmee jonge sjamanen mee in aanraking komen. De andere twee zijn Morning Glory zaden en paddo’s.

Terwijl het al eeuwen werd gebruikt door sjamanen in Mexico, kwam Salvia pas voor het eerst onder de aandacht van Westerse antropologen tussen de jaren ‘30 en ‘50 van de vorige eeuw. Zij rapporteerden kleurrijke visoenen en patronen, waarna er steeds meer onderzoek gedaan werd naar de plant. In 1962 kreeg Salvia Divinorum officieel zijn naam.

Een krachtige psychedelica

De honderden Youtube-filmpjes van personen die trippen op Salvia bewijzen dat het middel een enorm sterke psychedelica is. Sterker nog: Salvinorin A, het psychoactieve molecuul in Salvia, wordt beschouwd als de krachtigste in de natuur voorkomende psychedelische stof. Daarnaast verschilt Salvia op een aantal manieren van andere natuurlijke psychedelica. Waar andere typische psychedelica stikstof bevatten, bestaat Salvinorin A enkel uit koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen.

Een ander verschil met andere psychedelica is dat Salvinorin A geen bindingsaffiniteit heeft met serotonine (5-HT)-receptoren. Het werkingsmechanisme ligt in sterke en zeer selectieve bindingen met de kappa-opioïde receptoren (of KORs). Van KOR-agonisten is bekend dat ze hallucinaties of visioenen, dissociatie en een gevoel van gewijzigde realiteit veroorzaken.

Pure salvinorine A is overigens buitengewoon krachtig. Een dosis van slechts enkele honderden microgrammen (miljoensten van een gram) zullen al effect hebben en een dosis boven de 1 milligram is voor de meeste mensen om comfortabel te gebruiken. Gelukkig is Salvia-blad vele malen zwakker dan pure salvinorine A, waardoor deze wel veilig gebruikt kan worden, zolang bepaalde regels en tips in acht worden genomen.

Onder de juiste omstandigheden en op de juiste manier genomen, produceert Salvia een unieke staat van "goddelijke bedwelming". Het is niet voor niets dat Salvia al honderden jaren wordt gebruikt in religieuze en genezingsceremonieën door de Mazatec-indianen. Juist vanwege het feit dat Salvia zo’n krachtige psychoactieve drug is moet de manier waarop het gebruikt wordt gerespecteerd worden. Een salvia-ervaring kan voor velen namelijk ongemakkelijk of aangenaam zijn, maar tegelijkertijd spiritueel geestverruimend. Daarom is het belangrijk om te weten wat je ervan kunt verwachten.

3 tips voor een aangename Salvia trip

1. Bereid je goed voor

Als je het al zover in dit artikel hebt gebracht, dan ben je op de goede weg om een fijne salvia-ervaring te bereiken. Het allerbelangrijkste bij het gebruik van salvia is dat je het op een veilige manier gebruikt en bovenal dat je de juiste mindset hebt. Je staat namelijk op het punt een zeer krachtige psychedelische reis te maken waar je vrij weinig controle over hebt. Zorg ervoor dat je geest en lichaam totale rust kent en je geen stress, angst of paniek ervaart. Het is belangrijk dat je enkele uren na de trip (die zo’n 10 tot 30 minuten duurt) geen plannen maakt. Even snel Salvia roken voor dat je naar je werk gaat is absoluut geen goed idee. De tijd na de trip zul je nodig hebben om weer helemaal back-to-reality te komen en de trip te verwerken.

2. Zorg dat er iemand in de buurt is

De kans is groot dat je je vreemd begint te gedragen op het moment dat de salvia begint te werken. Vooral als je voor het eerst salvia gebruikt is het verstandig een trip-sitter te hebben. Deze persoon dient je in de gaten te houden, maar het is belangrijk dat je tijdens de trip geen verdere interactie met hem of haar hebt. De enige reden dat de persoon aanwezig is, is om te voorkomen dat je onvoorspelbare dingen doet of om trootst te bieden wanneer het nodig is. Overigens is het om dezelfde reden belangrijk dat je de sitter volledig vertrouwt en je je volledig comfortabel bij diegene voelt. Is jouw trip klaar? Dan kun je wellicht zelf ook de trip van je sitter in goede banen leiden.

3. Kies de juiste setting

Een salvia-trip kan in sommige gevallen ongemakkelijk of zelfs gevaarlijk zijn, afhankelijk van de ruimte waar je je in bevindt. Je directe omgeving is van groot belang bij het hebben van een goede of juist slechte trip. De aanwezigheid van andere personen waarmee wordt gecommuniceerd kan voor veel eerste gebruikers overweldigend zijn. Ga je voor de eerste keer trippen, dan raden we aan dit in het donker te doen, zodat je zonder afleiding de trip kunt ervaren. Denk aan liggend op je bed in de slaapkamer of met de gordijnen dicht op de bank. Daarnaat is het aan te raden zoveel mogelijk visuele stimulie uit te sluiten. Zet de tv dus gewoon lekker uit.

Zaken om rekening mee te houden tijdens je Salvia-trip

Je hebt je setting op orde, je tripsitter is aanwezig en alle gordijnen zijn gesloten. Is dat alles wat je moet weten? Nou, er is meer. Ook tijdens de trip zelf zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Een tip is om de trip gewoon zijn gang te laten gaan. Op het moment dat je je zorgen gaat maken en hier naar gaat handelen, gaat het fout. Je zult flink van salvia trippen, maar accepteer het en sluit je ogen. Laat je gedachten afdwalen en probeer te ontspannen.

De kans is daarnaast aanwezig dat je gevoelens als angst, ongemak en dysforie zult ervaren. Maar ook deze gevoelens zwakken af en zullen snel verdwijnen. Accepteer dat de salvia trip sterker is dan jij bent. Het is niet voor niets één van de meest krachtige en intense psychedelica die er zijn. Ook is het verstandig om je te realiseren dat communiceren tijdens een salvia trip met hoge dosis vrijwel onmogelijk is. En wat je al probeert over te brengen is waarschijnlijk zeer onsamenhangend. Nogmaals hetzelfde advies: probeer te ontspannen, de trip is binnen de kortste keren voorbij.

Kortom: een salvia trip kan een geweldige geestverruimende ervaring zijn, maar tegelijkertijd kan het angstige of ongemakkelijke gevoelens oproepen. Zorg voor de juiste setting en de juiste mindset om de kans op een aangename trip te vergroten. Heb je meer vragen over het gebruik van Salvia? Neem dan contact met ons op.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.