opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1673 reviews

Heb je altijd al eens willen reizen naar plekken waar de grenzen van het bewustzijn vervagen en nieuwe werelden zich openbaren? Welkom in de wereld van psychedelica, waar elke ervaring een poort is naar het onbekende, en elke reis een ontdekking van het zelf. In 2024 nodigen we je bij Dutch-Smart uit om je geest te verruimen met vijf bijzondere substanties. Elk met zijn eigen verhaal, elk met zijn eigen kracht. Sta je open voor een avontuur dat net zo uniek is als jijzelf? Lees dan verder en ontdek de psychedelica die je dit jaar niet mag missen!

Magic Truffels

Magic Truffels, ook wel bekend als sclerotia, bevatten de psychoactieve verbindingen psilocybine en psilocine, die verantwoordelijk zijn voor de psychedelische ervaringen. Deze stoffen binden zich aan serotoninereceptoren in de hersenen, wat kan leiden tot een veranderde perceptie van de werkelijkheid. Gebruikers van magic truffels melden vaak intense visuele en auditieve hallucinaties, veranderde gedachtenprocessen, en diepe emotionele ervaringen. Deze ervaringen kunnen variëren afhankelijk van de dosering, de persoonlijke mindset, en de omgeving waarin ze worden ingenomen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat psilocybine potentieel therapeutische effecten kan hebben. Nice! 

Waar moet je op letten als je Magic Truffels voor het eerst gebruikt?

 • Dosering: Het is cruciaal om met een lage dosis te beginnen, vooral als je geen eerdere ervaring hebt met psychedelica. De effecten van psilocybine kunnen overweldigend zijn, en het vinden van de juiste dosis voor jouw persoonlijke ervaring is belangrijk.
 • Setting: De omgeving waarin je kiest om Magic Truffels te gebruiken, kan een grote invloed hebben op je ervaring. Een veilige, rustige en comfortabele setting wordt aanbevolen.
 • Mindset: Je geestelijke staat speelt een significante rol in je psychedelische ervaring. Het is aan te raden om in een positieve, open mindset te zijn.
 • Begeleiding: Voor degenen die voor het eerst psychedelica gebruiken, kan het waardevol zijn om een ervaren en nuchtere vriend in de buurt te hebben, ook wel een 'tripsitter' genoemd. Deze persoon kan emotionele ondersteuning bieden en zorgen voor veiligheid.

Verdere tips

 • Hydratatie en voeding: Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en eet niet te zwaar voorafgaand aan je ervaring. Een lichte maaltijd een paar uur van tevoren is ideaal.
 • Vermijd het mengen met andere stoffen: Het gebruik van Magic Truffels in combinatie met alcohol of andere drugs kan de ervaring onvoorspelbaar en potentieel onaangenaam maken.
 • Na de ervaring: Neem de tijd om je ervaring te integreren. Veel gebruikers vinden het nuttig om hun gedachten en gevoelens op te schrijven of te delen met vrienden of een gemeenschap die ervaring heeft met psychedelica.

Magic Truffels bieden een unieke kans voor zelfexploratie en spirituele groei, maar het is belangrijk om deze krachtige natuurlijke psychedelica met respect en voorzichtigheid te benaderen. Door bewust te zijn van de dosering, setting, en je eigen geestelijke staat, kun je een veilige en verrijkende ervaring creëren.

Paddo's

Paddo's, de informele benaming voor psilocybine-bevattende paddenstoelen, bieden een psychedelische ervaring die vergelijkbaar is met die van Magic Truffels, maar vaak met hun eigen unieke karakteristieken. Ze kunnen diepe spirituele ervaringen, euforie, visuele en auditieve hallucinaties veroorzaken. Het actieve bestanddeel, psilocybine, wordt door het lichaam omgezet in psilocine, wat de perceptie van tijd, ruimte en realiteit kan veranderen. De ervaring kan variëren afhankelijk van de soort paddo, de dosering, de omgeving, en de psychologische toestand van de gebruiker.

Waar moet je op letten als je paddo's voor het eerst gebruikt?

 • Dosering: Het is belangrijk om met een kleine hoeveelheid te beginnen, aangezien de potentie van paddo's sterk kan variëren.
 • Identificatie: Correcte identificatie is cruciaal, omdat sommige paddenstoelen giftig kunnen zijn. Gebruik betrouwbare bronnen zoals Dutch-Smart of experts voor identificatie.
 • Wettelijkheid: In Nederland is het kopen van kant-en-klare paddo's illegaal, maar je kunt wel zelf paddo's kweken met een paddo growkit. Deze kits bevatten alles wat je nodig hebt om thuis veilig paddo's te kweken, zonder de wettelijke beperkingen van kant-en-klare paddo's.
 • Setting en mindset: Net als bij Magic Truffels is de omgeving en je mentale toestand van groot belang voor de ervaring.

Verdere tips

 • Voorbereiding: Bestudeer de kweekinstructies zorgvuldig om een succesvolle oogst te garanderen. De paddo growkits van onze website bieden een eenvoudige en toegankelijke manier om je eigen paddo's te kweken.
 • Veiligheid: Zorg dat je een tripsitter hebt, vooral als je weinig ervaring hebt met psychedelica.
 • Integratie: Reflecteer na je ervaring op wat je hebt geleerd of gevoeld. Het kan helpen om je gedachten en inzichten op te schrijven.

Paddo's kunnen een krachtig hulpmiddel zijn voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Het zelf kweken van paddo's met een growkit biedt niet alleen een veilige en legale manier om deze ervaring te verkennen, maar ook een educatieve blik op de fascinerende levenscyclus van paddenstoelen. Door verantwoordelijk gebruik, zorgvuldige voorbereiding, en respect voor de kracht van deze natuurlijke psychedelica, kun je een diepgaande en verrijkende ervaring tegemoet gaan.

Mescaline cactussen

Mescaline cactussen, zoals de Peyote (Lophophora williamsii) en de San Pedro (Echinopsis pachanoi), bevatten mescaline, een natuurlijk voorkomende psychedelische verbinding. Mescaline veroorzaakt een scala aan visuele en auditieve hallucinaties, veranderde percepties, en diepe inzichten in persoonlijke en filosofische vraagstukken. De ervaring wordt vaak beschreven als empathogeen, waardoor gebruikers zich meer verbonden voelen met zichzelf, anderen, en de natuur. Mescaline biedt een langdurige trip, meestal tussen de 10 tot 12 uur, afhankelijk van de dosis en persoonlijke metabolisme.

Waar moet je op letten als je mescaline cactussen voor het eerst gebruikt?

 • Dosering: Het vinden van de juiste dosering kan uitdagend zijn vanwege de variabiliteit in mescaline-concentraties tussen verschillende cactussen. Begin met een lage dosis en verhoog indien nodig.
 • Voorbereiding: Mescaline cactussen vereisen voorbereiding voordat ze geconsumeerd kunnen worden. Dit kan variëren van eenvoudig drogen en kauwen tot complexere extractieprocessen.
 • Wettelijke status: Controleer de lokale wetgeving, aangezien de status van mescaline cactussen per land kan verschillen. In Nederland zijn deze cactussen gewoon legaal!
 • Fysieke en mentale voorbereiding: Gezien de lengte van de ervaring, is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal voorbereid te zijn op de trip.

Verdere tips

 • Respecteer de cactus: Inheemse culturen beschouwen deze cactussen als heilig. Het benaderen van je ervaring met respect kan deel uitmaken van een zinvolle voorbereidingsritueel.
 • Setting: Kies een rustige, veilige omgeving waar je je comfortabel voelt en niet gestoord zult worden.
 • Tripsitter: Overweeg het hebben van een betrouwbare, nuchtere vriend in de buurt, vooral als je onervaren bent met psychedelica.
 • Hydratatie: Blijf gehydrateerd voor, tijdens en na de ervaring, vooral gezien de lange duur van de trip.

De reis met mescaline cactussen is zowel een spiritueel avontuur als een diepe duik in het zelfbewustzijn. Door jezelf goed voor te bereiden en een respectvolle benadering te hanteren, kun je een betekenisvolle en verlichtende ervaring hebben. Het is een pad dat niet alleen inzicht biedt in je eigen psyche, maar ook een diepere verbinding met de wereld om je heen kan bevorderen.

Real Mad Honey

Real Mad Honey, afkomstig uit de bergachtige regio's van Nepal en Turkije, staat bekend om zijn unieke psychoactieve eigenschappen, te danken aan de grijzeanotoxine die de bijen verzamelen van de rhododendronbloemen. Het veroorzaakt milde tot matige psychedelische effecten, waaronder euforie, visuele en auditieve veranderingen, en soms een dieper gevoel van begrip of inzicht in persoonlijke vraagstukken. De ervaring van Real Mad Honey hangt sterk af van de dosering en persoonlijke gevoeligheid.

Waar moet je op letten als je Real Mad Honey voor het eerst gebruikt?

 • Dosering: Begin met een zeer kleine hoeveelheid om je gevoeligheid te testen, aangezien de potentie sterk kan variëren.
 • Kwaliteit: Zorg ervoor dat je honing van een betrouwbare bron koopt om de authenticiteit en veiligheid te garanderen.
 • Bijwerkingen: Wees je bewust van mogelijke bijwerkingen zoals duizeligheid, misselijkheid, en in extreme gevallen hartritmestoornissen.

Verdere tips

 • Onderzoek: Lees ervaringen van anderen en leer meer over de honing voordat je deze probeert.
 • Omgeving: Kies een comfortabele en veilige setting voor je ervaring.
 • Integratie: Neem tijd na je ervaring om de effecten en eventuele inzichten te verwerken.

Real Mad Honey biedt een bijzondere, natuurlijke psychedelische ervaring die zowel fascinerend als uitdagend kan zijn. Met de juiste voorbereiding en respect voor de potentie, kan het een uniek inzicht bieden in de werking van natuurlijke psychoactieve stoffen en hun effect op de menselijke geest.

Salvia Divinorum

En last but not least: Salvia Divinorum. Deze plant, vaak simpelweg salvia genoemd, staat bekendom zijn krachtige dissociatieve en hallucinogene effecten. Het actieve bestanddeel, salvinorin A, is een van de krachtigste natuurlijk voorkomende psychedelica. De ervaring kan variëren van subtiele perceptuele veranderingen tot intense en complexe visioenen, het gevoel van reizen door tijd en ruimte, of het ervaren van verschillende dimensies. Gebruikers beschrijven vaak ontmoetingen met entiteiten of een diep gevoel van verbondenheid met het universum.

Waar moet je op letten als je Salvia Divinorum voor het eerst gebruikt?

 • Dosering en Methode: De potentie van Salvia varieert sterk afhankelijk van de vorm (bladeren, extract, tinctuur) en de consumptiemethode (roken, kauwen, verdampen). Begin met de minst geconcentreerde vorm of het laagste extract om je gevoeligheid te bepalen.
 • Omgeving: Kies een rustige, donkere ruimte waar je je veilig voelt. Vermijd drukke of onbekende plaatsen die de ervaring kunnen verstoren of intensiveren.
 • Geestelijke Voorbereiding: Salvia kan diepe, soms verwarrende of ontregelende ervaringen veroorzaken. Het is belangrijk om mentaal voorbereid te zijn op een mogelijke loskoppeling van de realiteit.
 • Tripsitter: Zorg voor een vertrouwde, nuchtere persoon die ervaring heeft met Salvia of sterke psychedelica. Deze begeleider kan hulp bieden als de ervaring overweldigend wordt.
 • Zit of Lig: Door de disassociatieve effecten van Salvia is er een kans op vallen of zichzelf bezeren. Zorg ervoor dat je zit of ligt in een comfortabele positie.
 • Tijdsbesef: Wees je ervan bewust dat Salvia de perceptie van tijd kan vervormen. Een ervaring kan enkele minuten duren maar veel langer lijken.
 • Water bij de Hand: Droge mond is een veelvoorkomend bijeffect; houd water binnen handbereik om te hydrateren.
 • Na de Ervaring: Plan tijd in na de ervaring voor rust en reflectie. Het kan enige tijd duren voordat je weer ‘normaal’ voelt.

Verdere tips

 • Voorbereiding: Verdiep je in de effecten en methoden van consumptie. Salvia kan worden gerookt, gekauwd, of als tinctuur worden ingenomen.
 • Respecteer de plant: Benader Salvia met respect en intentie, gezien de krachtige en vaak onvoorspelbare effecten.
 • Integratie: Neem na de ervaring de tijd om te reflecteren en eventuele inzichten of lessen te integreren.

Door de krachtige en unieke aard van Salvia Divinorum te erkennen en te respecteren, kun je een veilige en potentieel inzichtelijke ervaring hebben. Het is cruciaal om je goed voor te bereiden, de juiste setting te kiezen en een ondersteunende begeleider te hebben om je door de ervaring te leiden.

Let's get trippin', Dutch-Smarters!