opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

Deze week draait bij Dutch-Smart helemaal om kanna, voor velen een nog relatief onbekende maar fascinerende plant die al een lange tijd geleden haar weg heeft gevonden naar onze schappen. Met de introductie van onze splinternieuwe Kannagizers - beschikbaar in capsules, pillen en zelfs snuff - is het hoog tijd om eens dieper in te duiken op dit bijzondere kruid. Pak een comfortabele stoel, zet je favoriete laid-back tunes op en reis met ons mee door de wereld van kanna

Sceletium... watte?!

Sceletium tortuosum, beter bekend als kanna, is een psychoactieve plant uit Zuid-Afrika die buiten zijn thuisland relatief onbekend is gebleven. Het draagt vele namen, zoals canna, channa en kougoed, wat ‘iets om op te kauwen’ betekent. Deze namen verwijzen naar de traditionele manier waarop deze plant werd geconsumeerd. Kanna staat bekend om zijn heldergroene, sappige bladeren en behoort tot het geslacht dat opvallend is vanwege de ‘geskeletteerde’ verschijning van de bladeren van voorgaande jaren.

Hoewel kanna legaal is in alle landen, heeft het buiten Zuid-Afrika weinig aandacht gekregen. De voornaamste actieve bestanddelen zijn mesembrine en mesembrenon. Kanna wordt vaak in combinatie met andere planten gebruikt, zoals cannabis of dagga (Leeuwenstaart of Leonotis leonurus), maar wordt niet beschouwd als een psychedelica. Het wordt typisch geconsumeerd door te kauwen, maar kan ook als thee worden gedronken, gerookt, of in capsulevorm worden ingenomen. Fijn verpulverd kan het ook gesnoven worden, wat resulteert in een rustige euforie of stemmingsverbetering.

Ontdek de nieuwe Kannagizer-productlijn

Oké, voordat we doorgaan met de hele know-how van Kanna, eerst even een kleine mededeling: Bij Dutch-Smart zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren om onze klanten te voorzien van de beste natuurlijke producten. Met trots presenteren we nu onze nieuwste toevoegingen aan het assortiment: de Kannagizer-lijn, beschikbaar in pilvorm, capsules en snuff. Deze producten zijn zorgvuldig samengesteld met een unieke mix van kruidenextracten, ontworpen om je een onvergetelijke ervaring te bieden. Laten we een diepere duik nemen in wat elk product te bieden heeft.

Kannagizer - 10 pillen

De Kannagizer pillen vormen de nieuwste innovatie in ons assortiment, perfect voor degenen die op zoek zijn naar een mildere ervaring zonder in te boeten aan kwaliteit. Deze pillen zijn speciaal ontwikkeld voor degenen onder ons die de voorkeur geven aan een meer geleidelijke energieboost, ideaal voor een avond vol plezier of een nacht uit met vrienden. Met 5 pillen die gelijkstaan aan 1 capsule, kun je de dosering gemakkelijk aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Een volledige dosis zorgt voor een heerlijke euforische energieboost die de hele avond aanhoudt. De combinatie van kanna extract, cacao extract en Peganum harmala extract zorgt voor een unieke synergie die niet alleen je energieniveaus verhoogt, maar ook een gevoel van welzijn en euforie bevordert.

Kannagizer - 2 capsules

Voor degenen die op zoek zijn naar een directe en krachtige energieboost, bieden de Kannagizer capsules een uitkomst. Deze vernieuwde versie van de Kannagizer is een ware krachtpatser, met slechts één capsule die genoeg is om je een euforische energieboost te geven die tot wel 5 uur aanhoudt. Net als bij de pillen, is de basis van deze capsules een zorgvuldig uitgebalanceerde mix van kanna extract, cacao extract en Peganum harmala extract. Deze ingrediënten werken samen om niet alleen je energieniveau te verhogen, maar ook je stemming te verbeteren en een gevoel van algeheel welbevinden te creëren.

Kannagizer Snuff - 0.5 gram

Voor de avonturiers onder ons die op zoek zijn naar een snelle en effectieve manier om hun energie en stemming een boost te geven, is er de Kannagizer Snuff. Deze vernieuwde versie van onze Kannagizer is ontworpen om je binnen enkele minuten na gebruik een heldere en vrolijke energieboost te geven. Een sleutelpuntje van deze snuff is al voldoende om de unieke effecten te ervaren. Net als de andere producten in de Kannagizer-lijn, bevat de snuff een krachtige mix van kanna extract, cacao extract en Peganum harmala extract. Deze combinatie zorgt voor een snelle opname en een onmiddellijke boost, perfect voor die momenten waarop je snel wat extra energie nodig hebt.

Een klein stukje botanie

Voor de tuiniers onder ons ook nog een klein stukje botanie, want ook kanna zaadjes vind je gewoon in ons assortiment. Sceletium tortuosum is meer dan alleen een interessant psychoactief kruid; het is een botanisch wonder dat behoort tot de familie Aizoaceae, ook wel bekend als de ijsplantfamilie of Mesembryanthemaceae, binnen de subfamilie Mesembryanthemoideae. Deze familie staat bekend om zijn rijkdom aan alkaloiden, waarbij verschillende tientallen soorten gerapporteerd zijn die deze chemische verbindingen bevatten.

Het is fascinerend hoe Sceletium tortuosum zich heeft aangepast en ontwikkeld in de unieke omstandigheden van Zuid-Afrika, waar het als een kruipende, houtachtige struik groeit. De plant kan tot 30 centimeter hoog worden en heeft vlezige wortels met verspreidende takken van gladde, vlezige stengels. De glanzend groene bladeren zijn glad en direct aan de takken bevestigd, wat wijst op een efficiënte wateropslagmethode, essentieel in de droge omgevingen waarin de plant natuurlijk voorkomt. Deze bladeren groeperen zich in clusters van één tot vijf, met witte of bleekgele bloemen die zich prachtig ontvouwen tot wel 4 tot 5 centimeter breed.

De interesse in Sceletium tortuosum als etnobotanische verzamelplant is wereldwijd gegroeid, mede door de gemakkelijke teelt en de unieke eigenschappen van de plant. Naast Sceletium tortuosum omvat het geslacht Sceletium verschillende soorten die sterk op elkaar lijken en gemakkelijk te verwarren zijn met leden van het geslacht Mesembryanthemum. De soorten die qua actieve bestanddelen en effecten overeenkomen met kanna, en op vergelijkbare wijze gebruikt worden, worden vermoedelijk ook aangeduid als kanna en kougoed. Dat brengt ons tot het volgende...

De enne kanna is de andere niet...

Het verhaal van kanna is er een van verwarring en fascinatie, grotendeels te wijten aan de complexiteit van de naamgeving en de historische registratie. Net als vele andere etnobotanische specimen, lijdt kanna onder het probleem van gemeenschappelijke namen die vaak meerdere botanische identiteiten kunnen omvatten. Dit fenomeen is niet uniek voor kanna; de zoektocht naar de identiteit van Soma, bijvoorbeeld, heeft onderzoekers jarenlang beziggehouden, waarbij verschillende planten en zelfs paddenstoelen als mogelijke kandidaten zijn voorgesteld. Kanna deelt dit lot van taxonomische onduidelijkheid. Het wordt vermoed dat verschillende planten door de Hottentotten van Zuid-Afrika werden gebruikt en aangeduid als channa, kanna of kougoed, met Sceletium tortuosum als één van deze planten. Dit gebrek aan duidelijkheid in historische bronnen heeft geleid tot een breed spectrum aan interpretaties over welke plant nu werkelijk kanna is.

Bovendien wordt de algemene benaming toegepast op meerdere soorten binnen het geslacht Sceletium die alkaloiden bevatten, wat bijdraagt aan de verwarring van etnobotanisch onderzoek. Andere planten die als kanna zijn voorgesteld, omvatten bijvoorbeeld Leonotis leonurus (ook bekend als dagga of leeuwenstaart) en Salsola dealata (bekend als Ganna), wat de complexiteit van deze botanische puzzel verder benadrukt. Het is deze vermenging van culturele tradities, botanische diversiteit en wetenschappelijke nieuwsgierigheid die kanna een bijzonder boeiend onderwerp maakt voor zowel wetenschappers als liefhebbers van etnobotanische planten.

Wat doet kanna precies?

Kanna, of Sceletium tortuosum, heeft door de eeuwen heen een bijzondere plaats ingenomen in de harten en geesten van degenen die het hebben gebruikt. Bekend als een entheogeen met subtiele, doch diepgaande effecten, heeft het de kracht om de menselijke ervaring op unieke wijze te verrijken. Historisch gezien werd kanna gewaardeerd als een genotmiddel, gebruikt om zijn bedwelmende effecten die variëren van lichte euforie tot een diepe staat van ontspanning. De effecten van kanna zijn niet te vergelijken met de intense psychedelische ervaringen die andere substanties kunnen bieden. In plaats daarvan biedt het een zachtere, meer aardse ervaring die de gebruiker potentieel helpt bij het verlichten van angst en stress, het vergroten van zelfvertrouwen en het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn. Deze subtiele effecten maken kanna tot een ideale metgezel voor meditatie, reflectie of gewoonweg als een middel om te ontspannen na een lange dag.

Het gebruik van kanna in combinatie met andere planten, zoals cannabis, is een praktijk die de potentie van beide substanties versterkt. Gebruikers melden dat hogere doseringen kanna, vooral in combinatie met cannabis, kunnen leiden tot milde visioenen en een verhoogde perceptuele sensitiviteit. Dit synergetisch effect opent deuren naar nieuwe dimensies van bewustzijn en ervaring, waardoor gebruikers een dieper inzicht kunnen krijgen in hun innerlijke werelden en de wereld om hen heen. Het is deze combinatie van fysieke ontspanning en mentale helderheid die kanna een geliefde keuze maakt onder hen die op zoek zijn naar zowel verlichting als plezier.

Hoe wordt kanna bereid?

De bereiding van kanna is een kunst en wetenschap die teruggaat tot de traditionele praktijken van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika. De hele plant bevat waardevolle alkaloiden, maar deze moeten op de juiste wijze worden vrijgemaakt en geconcentreerd om de gewenste effecten te bereiken. Traditioneel wordt kanna bereid door de verse plant tussen twee stenen te pletten en vervolgens enkele dagen in een gesloten container te laten fermenteren. Dit fermentatieproces is cruciaal; het zet niet alleen de ruwe plantaardige materialen om in een krachtiger vorm, maar breekt ook de oxalaten af die irritatie kunnen veroorzaken. Na de fermentatie wordt het materiaal uitgespreid om te drogen in de zon, waarna het wordt verpulverd tot een fijn poeder of grover materiaal dat klaar is voor gebruik.

Deze zorgvuldige voorbereiding verandert kanna van een eenvoudige plant in een krachtig hulpmiddel voor verkenning en genezing. Of het nu wordt gekauwd, gesnoven, gerookt, of als thee wordt gedronken, de voorbereide kanna biedt een veelzijdigheid die past bij de uiteenlopende voorkeuren en behoeften van de gebruikers. Het belang van deze traditionele methoden kan niet worden onderschat, aangezien ze de effectiviteit en veiligheid van kanna als entheogeen waarborgen. Het respecteren van deze oude wijsheid in de moderne consumptie van kanna is een eerbetoon aan de culturen die dit bijzondere kruid met ons hebben gedeeld.

De kracht van kanna extract

Het creëren van kanna extract is een proces dat de potentie van deze bijzondere plant verhoogt, waardoor een krachtige, geconcentreerde vorm ontstaat die rijk is aan alkaloiden. Deze alkaloiden, met name mesembrine en mesembrenone, zijn voornamelijk oplosbaar in alcohol, wat de basis vormt voor de extractiemethode. Door fijn verpulverd Sceletium tortuosum poeder te weken in voedselgeschikte ethanol of 99% isopropylalcohol, beginnen de actieve bestanddelen van de plant in de oplossing over te gaan. Dit proces van maceratie trekt niet alleen de gewenste alkaloiden uit het plantmateriaal, maar zorgt ook voor een verzadiging van de oplossing met deze psychoactieve verbindingen.

Na een zorgvuldige periode van weken, wordt de oplossing gefilterd om alle plantresten te verwijderen, waarna de alcohol volledig wordt verdampt. Wat overblijft is een harsachtig extract dat de essentie van kanna in zijn meest geconcentreerde vorm bevat. Dit extract kan vervolgens worden gemengd met kanna poeder of andere plantaardige materialen, of worden gebruikt als een zelfstandig product. De creatie van kanna extract is een prachtig voorbeeld van hoe traditionele kennis en moderne technieken samenkomen om de krachten van de natuur toegankelijker te maken voor iedereen die de reis naar binnen wil ondernemen.

Probeer kanna zelf ook!

Bij Dutch-Smart zijn we trots op ons brede en zorgvuldig geselecteerde assortiment van natuurlijke producten, waarvan onze kanna producten een belangrijk onderdeel vormen. Met de introductie van de nieuwe Kannagizer-lijn, bestaande uit pillen, capsules en snuff, breiden we onze collectie uit met nog meer manieren om de unieke voordelen van kanna te ervaren. Deze producten, elk met hun eigen specifieke samenstelling van kanna extract, cacao extract en Peganum harmala extract, zijn ontworpen om een verscheidenheid aan ervaringen te bieden, van milde energieboosts tot diepe, euforische welzijnsgevoelens.

Naast onze Kannagizer-lijn bieden we ook een breed scala aan andere kanna producten aan, van traditioneel bereide kruiden tot verfijnde extracten. Elk product is met zorg geselecteerd om ervoor te zorgen dat het voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen en om een breed spectrum aan gebruiksmogelijkheden aan te bieden. Of je nu op zoek bent naar de subtiele, kalmerende effecten van kanna thee, de snelle en krachtige werking van kanna snuff, of de langdurige en diepgaande ervaring van kanna capsules, bij Dutch-Smart vind je wat je nodig hebt!

Tags

  • Alle blogs (488)