opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1692 reviews

Ayahuasca; wat is het en waar komt het vandaan?

 

Waarschijnlijk heb je nog nooit van ayahuasca gehoord. Dit is dan ook geen bekende drug in Nederland. Ayahuasca komt uit Zuid-Amerika en wordt daar al eeuwenlang gebruikt door verschillende stammen. De drug wordt op een bijzondere manier ingenomen; het wordt namelijk gemaakt als een soort thee. Oorspronkelijk is ayahuasca een middel dat bij rituelen van indianenstammen werd gebruikt, maar sinds enkele tientallen jaren hebben mensen de thee als drug in gebruik genomen.

 

Wat zit er in Ayahuasca?

De samenstelling van ayahuasca thee kan erg verschillen. Bij de indianenstammen in Zuid-Amerika maakt bijna iedere sjamaan het wel weer anders. Meestal kun je de volgende ingrediënten in ayahuasca aantreffen:

  • Een plantenextract, meestal van de Psychotria viridis. Deze plant bevat de psychoactieve stof DMT.
  • Het extract van de ayahuasca liaan, die een MAO-remmer bevat. MAO-remmers zorgen ervoor dat je je vrolijker voelt.

 

Door de combinatie van deze twee stoffen is de drank redelijk sterke druk. Je krijgt er flinke hallucinaties van. Het is lastig om daadwerkelijk aan te wijzen wat er in ayahuasca zit. Omdat het op veel verschillende manieren gemaakt kan worden, zijn er veel verschillende soorten ayahuasca. Het is ook niet verstandig om zelf te experimenteren met het maken van deze drug.

 

Wat voor trips veroorzaakt ayahuasca?

Bijna iedereen reageert anders op ayahuasca. Het is echter altijd een drug waar je rustig van wordt. Je zult weinig mensen druk zien worden en uitbundig zien lachen tijdens een trip van ayahuasca. Sommige mensen beleven bijvoorbeeld heel sterk oude herinneringen, terwijl andere hevig gaan hallucineren. Bovendien ervaart niet iedereen de trip zelf als positief, maar vooral het gevoel na de trip. De meeste gebruikers van ayahuasca voelen zich na hun trip erg voldaan en rustig. Het middel werd ook niet voor niets gebruikt bij indianenstammen om depressies te verhelpen.

 

Andere mensen geven aan dat ze sterke spirituele ervaringen beleven tijdens het gebruik van ayahuasca. Er zijn zelfs mensen die hun hele levensstijl veranderen nadat ze ayahuasca gebruikt hebben. De drug kan dus erg vreemde, maar wel spannende ervaringen veroorzaken!

 

We raden je af om zomaar ayahuasca te gebruiken. Het middel kan gevaarlijk zijn in combinatie met bepaalde medicijnen. Ook kun je beter geen andere planten toevoegen, zoals tabak of cannabis. Dit is pas aan te raden als je erg ervaren bent met ayahuasca. Het wordt vooral gebruikt door toeristen in Zuid-Amerika, onder toezicht van een ervaren sjamaan. Dit zijn eigenlijk de beste omstandigheden met ayahuasca kennis te maken.

 

Al met al is ayahuasca een bijzondere drug met ongeëvenaarde effecten. Als je op zoek bent naar een bijzondere trip met spirituele ervaringen is dit een goede keus voor jou. Pas wel erg goed op met andere medicijnen en experimenteer zelf niet met de drug! 

Tags

  • Alle blogs (489)