opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1692 reviews

Precisie weegschalen – altijd de juiste dosering

 

Als je bezig bent met bepaalde kruiden en plantenextracten, moet je altijd goed op de dosering letten. Een paar gram te veel kan al het verschil betekenen tussen een goede en een slechte trip. Maar hoe moet je nu precies de juiste dosering vinden? Op je gevoel? Nee; daar hebben wij speciale precisie weegschalen voor. Deze weegschalen kunnen tot wel 0,01 gram nauwkeurig wegen. Je hebt dus nooit meer problemen met het vinden van de juiste dosering!

 

Wat voor precisie weegschalen zijn er?

Precisie weegschalen komen letterlijk in allerlei soorten en maten voor. Ze kunnen redelijk groot zijn, of juist zo klein dat ze in je broekzak passen. Sommige hebben een flitsend schermpje, terwijl andere juist heel basic zijn. Er zijn zelfs weegschalen die ‘vermomd’ zijn als andere voorwerpen, zoals Cd-hoesjes, notitieboekjes en rekenmachines. Deze weegschalen vallen dus helemaal niet op.

Er zit ook verschil in de precisie van de weegschalen. Sommige weegschalen zijn wel nauwkeurig, maar niet uitzonderlijk: deze meten tot 0,5 of 0,1 gram nauwkeurig. Voor de meeste kruiden en planten is dat al ruim voldoende. Maar voor andere extracten heb je een nauwkeurigere weegschaal nodig: eentje die tot 0,01 gram nauwkeurig kan wegen. De meeste precisie weegschalen zijn wel zo nauwkeurig.

 

Een precisie weegschaal kiezen

Nu vraag jij je natuurlijk af welke precisie weegschaal je zou moeten kiezen. Dat hangt voornamelijk af van de kruiden en planten die je wilt gaan wegen. Ga de volgende vragenlijst af voor jezelf bij het kiezen van een precisie weegschaal:

  • Heb ik een groot oppervlak (voor plantenblaadjes) of een kleiner oppervlak (poeders) nodig?
  • Moet mijn dosering erg nauwkeurig zijn?
  • Wil ik mijn precisie weegschaal eenvoudig mee kunnen nemen?
  • Moet mijn precisie weegschaal ‘vermomd’ zijn?
  • Hoe veel gewicht moet mijn weegschaal maximaal kunnen wegen?

Deze vragen zijn erg belangrijk bij het kiezen van een precisie weegschaal. Qua prijs maakt het eigenlijk weinig uit welke weegschaal je kiest. De meeste precisie weegschalen kosten tussen de €20 en €30. Voor zeer nauwkeurige weegschalen (tot meerdere decimalen na de komma) of weegschalen die je op een printer kunt aansluiten betaal je wel meer. Maar voor de gewone gebruiker is een precisie weegschaal van €20 ruimschoots voldoende.

Bestel Hier  

 

Carat 50 x 0.001 g 

Tags

  • Alle blogs (489)