opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1692 reviews

Vaporizers

 

Vaporizers zijn eigenlijk een alternatief voor het roken van bepaalde drugs, zoals wiet en hasj. Met deze apparaten haal je de werkzame bestanddelen uit de planten en deze verdamp je in een schone rook. Die rook kun je gelijk inhaleren of opslaan in speciale zakken. ‘Roken’ met een vaporizer is veel schoner en gezonder dan bijvoorbeeld een joint roken, terwijl je hetzelfde effect bereikt. Lees hier meer over vaporizers!

 

Hoe werken vaporizers?

Vroeger waren er twee soorten vaporizers: vaporizers die met conductie werkten en zij die met convectie werkten. Bij conductie wordt het materiaal op een metalen plaatje gelegd. Dit plaatje wordt verwarmd om zo de werkzame bestanddelen vrij te maken. Op deze manier komen er echter nog steeds schadelijke stoffen vrij, omdat de plant direct verbrand wordt. Daarom gebruiken we tegenwoordig bijna alleen maar vaporizers die met convectie werken.

Convectie houdt in dat er een warme luchtstroom langs de planten gaat, die ze snel verhit. Zo vindt er niet alleen geen verbranding plaats, maar komen er ook veel meer werkzame stoffen vrij dan bij conductie. Met een slang vlakbij de hittebron kun je direct de rook inademen en genieten van je pure wiet- of hasjrook. Ook deze vaporizers verschillen onderling nogal, en wel in de materialen. De goedkoopste toestellen gebruiken een keramisch verwarmingselement, een glazen kamer en een plastic slang. De duurdere vaporizers gebruiken een siliconen slang, aluminium verwarmingselement en een metalen extractiekamer.

 

Zijn vaporizers gezonder dan gewoon roken?

Vaporizers zijn nog een relatief nieuw fenomeen en worden telkens verbetert. Daarom wordt er ook veel onderzoek gedaan naar de effecten van roken met een vaporizer op de gezondheid. Zijn de apparaten echt gezonder, zoals beweerd wordt?

De meeste experimenten wijzen uit van wel. Men krijgt met een vaporizer nog steeds evenveel THC binnen als bij het roken van een joint, maar zonder de schadelijke stoffen die bij roken vrijkomen. Roken met een vaporizers is dus veel beter voor je luchtwegen, omdat je geen teer en nicotine binnenkrijgt. Over het algemeen is nu de consensus dat vaporizers hetzelfde effect bereiken zonder de nadelen van het roken.

Het enige grote nadeel van vaporizers is dat de initiële aanschafkosten duurder zijn. Zo’n heel apparaat kopen kan aardig duur zijn. Gelukkig zijn er ook goedkope en kleinere vaporizers voor schappelijke prijzen. En op de lange termijn zijn ze goedkoper, omdat je niet telkens nieuw vloeipapier en filtertips hoeft te halen. Kies dus ook voor gezonder wiet roken, kies voor een vaporizer! 

Tags

  • Alle blogs (489)