opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1692 reviews

Afrodisiaca

 

Er is natuurlijk meer in het leven, dat is waar. Maar laat het dan een van de fijnste bijzaken zijn (nee, niet voetbal): seks. De vleselijke liefde, lust, vrijen. Er zijn nog tientallen termen voor beschikbaar (de Klisjeemannetjes van Van Kooten en de Bie kwamen in een sketch ooit tot 23), maar de meeste ervan zijn nogal platvloers. En dit is tenslotte een keurige website.

 

Hoezeer ook bijzaak, mensen genieten graag van die lusten. Daarom worden ze al sinds de oudheid gebruikt: afrodisiaca. Middeltjes die de lusten (zouden) stimuleren. Het woord ‘afrodisiaca’ (enkelvoud: afrodisiacum) is afgeleid van Aphrodite, de Griekse godin van de vruchtbaarheid en de vleselijke liefde. Heel veel ‘gewone’ voedingsmiddelen hebben de naam lust op te wekken. Wie kent ze niet? Asperges, oesters, kreeft… Op de Wikipedia, trefwoord afrodisiaca, worden naast heel veel algemeen stimulerende middelen (alcohol, cannabis) ook nog tomaat, knoflook, koffie en ei genoemd.

 

Het is heel spijtig, maar… van de meeste van deze middelen is het lustopwekkende effect nooit aangetoond. Na een zaterdags ontbijt met een omeletje-tomaat en een kopje koffie – volgens bovenstaand lijstje een zeer lustbevorderende mix – hanteren de meeste mannen teder de zeepspons voor hun auto in plaats van voor hun vrouw. Als die middelen al effect hebben, zit dat meestal in het hoofd: het placebo-effect.

 

Maar sommige afrodisiaca doen wél echt iets. Ze verhogen de lust, de potentie of het seksuele genot. Een bekende erectie-stimulant is L-arginine. Deze stof komt voor in noten en soja, en in heel hoge concentraties in een middel als Ecstatic. Het stofje stimuleert overigens meer dan alleen de erectie. Het voorkomt veroudering, laat de nieren beter werken en wonden sneller helen.

 

Dat middelen die het lichaam ontspannen ook de lust kunnen verhogen, zal niemand verbazen. Geremdheden en angst kunnen het plezier tussen de lakens ernstig hinderen. Een middel tegen angst en remmingen is het kruid damiana. Dit Mexicaanse plantje ontspant niet alleen de spieren, het bevordert ook de bloedcirculatie in de genitaliën en herstelt het evenwicht in de vrouwelijke hormoonhuishouding.

 

Er zijn belangrijkere dingen dan seks. Maar een prettig liefdesleven helpt wel. 

Tags

  • Alle blogs (489)