opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Horny Goat Weed maakt geiten geil, maar werkt het ook bij mensen?

horny goat weed

De meeste kruiden die we hier op Dutch-Smart verkopen hebben namen waar je niet direct het doel van het gebruik ervan kunt achterhalen. Damiana, Klip Dagga, Bay Bean… je moet het maar weten. Maar als het kruid letterlijk ‘Horny Goat Weed’ heet, dan weet je precíes waar het voor is! In Nederland ken je het misschien beter als Elfenbloem of Epimedium Grandifolium, maar dit natuurlijke afrodisiacum is zonder meer één van de populairste kruiden uit de Chinese kruidengeneeskunde. Waarom dat zo is? Dat vertellen we je natuurlijk graag! Het product direct bekijken? Dat kan hier

Eh, Geile Geiten Kruid?

Om maar met de naam te beginnen: natuurlijk zit er een verhaal achter de benaming van dit bijzondere kruid. Volgens een legende begon de arts Tao Hongjing het kruid nader te bestuderen nadat een geitenherder hem vertelde over een bepaald soort gras dat zijn mannelijke geiten ongelooflijk geil maakte. Telkens als de geiten het gras aten, werden ze opgewonden en wilden ze meerdere keren per dag seks. Dit leidde ertoe dat hij de plant Yin Yang Huo noemde, vrij vertaald betekent dat dus ‘Horny Goat Weed’ of ‘Geil Geitenkruid’. Maar dat het op geiten werkt is leuk en aardig, maar hoe zit het met mensen?

Nou, ook voor ons bleek het kruid effectief. Tao Hongjing begon het kruid voor te schrijven aan patiënten met erectiestoornissen en had daarbij positieve resultaten. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology gebruikte een extract van Epimedium op ratten om te zien of erectiestoornissen ermee te behandelen is. Ze concludeerden dat de seksuele activiteit en prestaties van de rat verbeterd waren nadat ze het extract namen. De Medical School van de Universiteit van Michigan behandelde tevens patiënten met het kruid en toonden aan dat het libido in verhouding met patiënten die het kruid niet hadden gebruikt een stuk hoger was. Daarnaast helpt het mensen met erectiestoornissen om weer een erectie te kunnen krijgen.

En hoe werkt het?

Om je uit te kunnen leggen hoe Horny Goat Weed werkt, is het goed om te weten hoe je nou eigenlijk een erectie krijgt. Ja ja, je kunt een spannend filmpje aan knallen, maar hoe werkt het in je lichaam? Nou, als je seksueel wordt gestimuleerd, dan zorgt een chemische stof in het lichaam ervoor dat de spieren in de penis ontspannen en er dus bloed doorheen kan stromen. Bij mensen met een erectiestoornis zorgt een bepaald enzym ervoor dat deze spier niet kan ontspannen, wat er dus voor zorgt dat het bloed niet door de penis kan stromen en er een erectie ontstaat. Icariin is de werkzame stof in Horny Goat Weed die er verantwoordelijk voor is dat de activiteit van dit vervelende enzym wordt geblokkeerd. Met andere woorden: het stofje zorgt ervoor dat het bloed weer vrij de penis in kan stromen, met een erectie als gevolg. Yeah! Medicijnen als Viagra werken overigens op vrijwel dezelfde manier.

En doet het ook wat voor vrouwen?

Horny Goat Weed zorgt er niet alleen voor dat er meer bloed de penis in kan stromen, maar is ook verantwoordelijk voor een betere doorbloeding naar het genitale gebied van vrouwen. Dit is waarom het kruid ook uitstekend geschikt is voor het stimuleren van het vrouwelijk libido en het verminderen van seksuele disfunctie. Naast een betere doorbloeding bevat het kruid ook bepaalde stoffen die soortgelijke effecten hebben als testosteron: een hormoon dat zowel bij mannen als vrouwen een belangrijke rol speelt bij de seksualiteit.

Gebruik in kruidenmixen

In de meeste gevallen worden kruiden in de traditionele Aziatische geneeskunde niet afzonderlijk gebruikt, maar eerder in kruidenmixen. Eén studie in China kwam tot de conclusie dat een combinatie van Horny Goat Weed en drie andere kruiden effectief was in het verminderen van osteoporose als gevolg van het gebruik van cortisone-achtige geneesmiddelen, maar geen van de vier kruiden die alleen werden gebruikt, was effectief. Deze bevinding ondersteunt het idee dat bijzonder nuttig kan zijn bij gebruik in combinatie met andere kruiden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.