opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Handleiding - 100% Mycelium paddo growkit

Handleiding - 100% Mycelium paddo growkit

Handleiding 100% Mycelium paddo growkit

 

Voor welke growkits kun je deze handleiding gebruiken:

100% mycelium 1200cc paddo growkit

100% mycelium 2100cc paddo growkit

 

Wat je nodig hebt:

  • Een waterspuit gevuld met schoon (kraan)water.
  • Een lichte plaats met een temperatuur tussen 20°C en 24°C (het liefst 23°C, maar uit de zon!)
  • Steriele handschoenen, mondkapje, desinfectie middel en schone kleren.  
  • Een beetje geduld, dat is een schone zaak bij het kweken van paddenstoelen.
  • Zin in het kweken van jouw eigen verse paddo's :-) 

 

Werk altijd hygiënisch! Adem of kuch niet in de zak.

Was altijd je handen voordat je gaat kweken. Misschien heb je schimmel aangeraakt; het zit in de lucht, het zit overal en je wilt niet dat het je geliefde truffels verpest!

Stap 1

Haal de kweekset, de plastic zak en de paperclip uit de doos. Verwijder het deksel van de kweekset (deksel goed bewaren). Spoel de deksel af onder stromend water. U hebt deze later weer nodig.

Stap 2

Plaats de kweekset zonder deksel in de meegeleverde plastic zak (opening aan de bovenkant). Begin na één dag de binnenzijde van de zak iedere twee dagen met een plantenspray te benevelen met schoon water. Spuit NIET rechtstreeks op de set zelf!

Stap 3

Sluit de zak na iedere beneveling met de meegeleverde paperclip. De zak heeft ingebouwde filters zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om de luchtcirculatie.

Stap 4

Plaats de kweekset in een gebied met genoeg daglicht en in een temperatuur van tussen de 18 °C en 28 °C. Plaats de kweekset NOOIT in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij vrijwel elke temperatuur boven de 15 °C zullen gaan groeien is 23 °C de ideale temperatuur voor een optimale oogst. Speciale hittematten zijn verkrijgbaar om deze temperatuur te garanderen en niet de gehele ruimte te hoeven verwarmen.

Stap 5

Stop met het geven van water zodra de eerste paddenstoelen zichtbaar zijn (fase 1). Laat de zak vanaf nu de hele tijd een beetje open staan, zodat het vocht kan verdampen (fase 2). Te veel vocht is niet goed. De eerste paddo’s zullen zichtbaar zijn na ongeveer 1 week. Uw eerste oogst zal ongeveer een week later zijn. Zorg ervoor dat u oogst voordat de eerste sporen gaan vallen!

Freshmushrooms-kweeksets produceren vrij snel hun eerste oogst. Na 1 week zijn de eerste knopjes al zichtbaar. Lage en hoge temperaturen kunnen dit groeiproces iets vertragen. Zodra de knoppen zichtbaar zijn, stopt u met het besproeien van de binnenkant van de zak. Meestal duurt het één tot twee weken voor de paddo’s volledig zijn ontwikkeld.

Stap 6

Deze sets produceren meerdere mushroomoogsten. Hiervoor vult u na de eerste oogst de kit met schoon kraanwater. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium en zorgt ervoor dat er weer voldoende vocht aanwezig is voor de paddo’s om te gaan groeien.

Stap 7

Plaats het deksel van de kweekset terug op de kit. Laat de set 12 uur rusten. Open een hoekje van het deksel en laat overtollig water weglopen. Vanaf hier kunt u de instructies van stap 1 opnieuw volgen. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.

 

Download hier de handleiding

 

Kweken met behulp van een warmtematje

Plaats de plastic zak met de Growkit erin op de warmtemat. Schakel na 2 dagen de warmtemat uit en wacht tot de knoppen zich hebben ontwikkeld, dat duurt in de meeste gevallen tussen de 5 en 10 dagen. Schakel de warmtemat dan weer in en maak de zak van boven iets open, zodat het vocht goed kan verdampen. 

Wat te doen als na 10 dagen de knoppen er nog niet op staan.

Haal de koek uit het plastic bakje, zet deze op zijn kant terug in het plastic bakje en begin opnieuw met 2 dagen warmtematje aan en dan weer uit.

 

               

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.