opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

African dream root 5g

Artikelnr: ART000482

African dream root (Silene capensis) komt van oorsprong voor in de groene riviervalleien van de oostelijke Kaapprovincie van Zuid-Afrika. Deze bijzondere bloeiende plantsoort wordt door de Xhosa sjamanen als een heilige soort beschouwd die opmerkelijk levendige en voorspellende dromen kan opwekken. 

 

8,90

Uitverkocht

African dream root (Silene capensis)

African dream root (Silene capensis) komt van oorsprong voor in de groene riviervalleien van de oostelijke Kaapprovincie van Zuid-Afrika. Deze bijzondere bloeiende plantsoort wordt door de Xhosa sjamanen als een heilige soort beschouwd die opmerkelijk levendige en voorspellende dromen kan opwekken. 

Droomkruid of droomwortel?

Silene Capensis wordt zoals genoemd al duizenden jaren gebruikt door sjamanen van de valleien in de oostelijke kaap van Zuid-Afrika, waar het bekend staat als Undela Ziimhlophe of 'witte paden'. Het zijn geurige witte bloemen die alleen 's nachts open zijn, wanneer ze een geurig en bijna hypnotiserend aroma uitstoten. Het kruid staat ook wel bekend als ‘African Dream Herb’ of ‘African Dream Root’ en zou spectaculaire, levendige en visuele dromen opleveren. 

Eigenlijk moet gezegd worden dat het verkeerd is om silene capensis een kruid te noemen, omdat de psychoactieve componenten zich bevinden in de wortels van deze mooie plant. In de webshop van Dutch Smart verkopen we dan ook de wortel, en niet de bloem zelf. Silene Capensis is slechts een van de meer dan 300 psychoactieve kruiden en planten die de Xhosa voor medicinale doeleinden gebruikt. Toch is het een van de krachtigste en wordt het als heilig beschouwd - vanwege zijn intense droominducerende effecten.

De meest opwindende ontwikkeling op gebied van studies rondom dit kruid, dateert uit 2013. Onderzoekers probeerden toen het fysiologische mechanisme te vinden achter het vermogen van African Dream Root om ongewone droomtoestanden te induceren. Na diverse onderzoekspogingen lukte het de onderzoekers om een hypothese te geven dat saponiden de actor zijn achter de effecten van de wortel.

Lucide droomtoestanden

De effecten van S. capensis manifesteren zich gewoonlijk tijdens de slaap als profetische lucide droomtoestanden die rijk aan betekenis zijn. Mensen komen gewoonlijk geen effecten tegen als ze wakker zijn, hoewel er wel rapporten aanwezig zijn van mensen die ook tijdens hun wakkere staat zekere droomachtige effecten opmerkten. Je dromen worden uitzonderlijk kleurrijk en je herinnert je ze levendig bij het ontwaken. Volgens de Sjamanen zouden eventuele vragen die je jezelf stelt voor het slapen gaan, in je slaap beantwoord kunnen worden. 

Gebruik

Vermaal eerst een deel van de wortel. Doe een volle eetlepel poeder in een halve liter water en mix dit tot er schuim ontstaat. Zuig dit op totdat je een opgeblazen gevoel van het schuim krijgt, en ga dan naar bed. Innemen op een lege maag. Beoordelingen (1)
African dream root 5g

(Raimond)
Weer een snelle keurige levering A+
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items