opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ashwaganda Wortels - Withania somnifera

€ 5,90

Inhoud

  • 50 gram
  • 1 kg

Vorm

  • poeder
  • gesneden
x

Withania somnifera - Ashwaganda wortels 

Ashwawagandha is een plant afkomstig uit India. Het is in de kruidengeneeskunde beter bekend als Withania somnifere of Indiase ginseng.Het belangrijkste deel van de Ashwaganda plant zijn de wortels, de wortels worden in de Indiase Ayurvedische geneeskunde al eeuwen lang gebruikt vanwege de libidoverhogende werking. 

Het wordt door zijn eigenschappen beschouwd als een adaptogeen, dat wil zeggen dat het is geclassificeerd in die lijst van planten die door hun natuurlijke stoffen de gezondheid ten goede komen in veel verschillende fysieke en psychische aspecten. Andere bekende adaptogenen zijn ginseng en maca.

De effecten van Ashwaganda

Stress, weinig lichamelijke inspanning en andere ongezonde gewoonten zoals slechte voeding, zijn belangrijke factoren om het verouderingsproces te versnellen. Het belangrijkste kenmerk van Ashwagandha is de antioxiderende werking, die bijdraagt ​​tot de vermindering van de schade veroorzaakt door de vrije radicalen, ter voorkoming van vroegtijdige veroudering.  Wanneer de hersenen worden blootgesteld aan stressvolle situaties, kan degeneratie van de cellen van het zenuwstelsel bijvoorbeeld leiden tot cognitieve problemen. Het gebruik van de Indiase plant kan helpen om de degeneratie van deze cellen te verminderen, waardoor mogelijke neurologische problemen zoals bijvoorbeeld vergeetachtigheid worden voorkomen.

Een ander sterk effect van Ashwaganda is dat het de schildklier stimuleert. Studies tonen aan dat de inname van Withania somnifera de schildklieractiviteit stimuleert, de hormoonspiegels verhoogt en dus mogelijk een aanvulling is op de behandeling van aandoeningen van de schildklierfunctie, die op zijn beurt bijvoorbeeld in grote mate verantwoordelijk is voor de stofwisseling van het lichaam. Met andere woorden: een gezonde schildklier is essentieel als je op een gezond gewicht wilt blijven. 

Maar dan misschien wel het belangrijkste gebruik van Ashwaganda: de seksuele stimulans! Het is bewezen door een studie bij onvruchtbare mannen dat het gebruik van W.somnifera oxidatieve stress vermindert, wat een opmerkelijke toename van het aantal zaadcellen en de mobiliteit en een verbetering van de spermakwaliteit in het algemeen veroorzaakt. Daarom zou kunnen worden gezegd dat Ashwagandha een goede aanvulling is om de mannelijke vruchtbaarheid te verbeteren. De plant wordt historisch gezien enorm veel gerelateerd aan mannelijkheid en viriliteit. 

Een van de belangrijkste toepassingen van deze plant in India is om de geest te helpen reinigen. Door zijn ontspannende en vitaliserende functie, is het zeer geschikt om een complete rust te bereiken. Deze effectieve werkingen op stress en angst zouden het kruid nog beter geschikt maken als libido booster vanwege het vermogen om lichaam en geest te ontspannen

Ashwaganda en kanker

Hoewel deze Indiase Ginseng in de traditionele geneeskunde wordt aanbevolen aan kankerpatiënten, is het noodzakelijk om op te merken dat er geen wetenschappelijk bewijs is van het gebruik van ashwagandha als ondersteuning van een effectieve behandeling van kanker. Raadpleeg altijd een arts voordat je jezelf gaat behandelen of de symptomen van deze ziekte wilt bestrijden met natuurlijke middelen zoals deze.

Beoordelingen (0)
Ashwaganda Wortels - Withania somnifera heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items