opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Muira Puama - Rootbark 50g

Artikelnr: ART000020
6,50

Vorm

  • poeder
  • gesneden

Muira Puama (Ptychopetalum olacoides)

Muira Puama (Ptychopetalum olacoides), soms geschreven als Marapuama, betekent "potentiehout" en is een populair afrodisiacum (sexueel stimulant) uit het Braziliaanse regenwoud. Vele oude geschriften getuigen dat Muria Puama al sinds lange tijd gebruikt wordt tegen verminderde seksuele lustgevoelens. Een van de medicinale toepassingen van muira puama is voor seksuele stimulatie, maar het schijnt ook zeer geschikt te zijn voor de behandeling van seksuele impotentie, erectiestoornissen, vroegtijdige zaadlozing, mannelijke onvruchtbaarheid en een gebrek aan libido.

Wat is Muira Puama?

Muira Puama, in de geneeskunde beter bekend als Ptychopetalum olacoides, is een geslacht van twee soorten bloeiende planten in de familie Olacaceae, afkomstig uit het Amazone-regenwoud. De inheemse naam voor de plant omvat marapuama, muirapuama en mirantã, wat grofweg vertaald wordt naar 'potentiehout'. De soorten zijn struiken of kleine bomen die groeien tot ongeveer 4,3 m hoog. De wortel is sterk taai en vezelig, inwendig lichtbruin met dunne schors en breed hout, heeft een zwakke geur en smaakt enigszins zout en scherp.

Europese ontdekkingsreizigers merkten het gebruik en de lustopwekkende eigenschappen van het kruid op, dus namen ze haar mee terug naar Europa, waar ze deel ging uitmaken van de Britse geneeskunde. Door zijn lange geschiedenis in Engeland wordt ernaar verwezen in de Britse Herbal Pharmacopoeia, een boek over kruidengeneeskunde, waarbij het wordt aanbevolen voor de behandeling van dysenterie en impotentie. De plant is sinds 1950 beschreven in de Braziliaanse Pharmacopeia.

De effecten van Muira Puama

Deze bijzondere plant wordt al vele jaren gebruikt vanwege zijn toepassingen bij verschillende gezondheidsproblemen. De schors en wortels zijn het rijkst aan actieve ingrediënten en de belangrijkste delen die worden gebruikt. Het heeft een historische traditie van gebruik door de inheemse bevolking voor de behandeling van vele kwalen. Na zijn ontdekking in de westerse wereld in de jaren ‘20 van de vorige eeuw, begon ook de populariteit mede in Nederland sterk te groeien. 

Braziliaanse indianenstammen eten de bast en wortels in afkooksel voor de behandeling van impotentie of seksuele zwakte, neuromusculaire aandoeningen, reuma, griep, zwak hart, constipatie en het voorkomen van alopecia. Het is ook extern gebruikt bij de behandeling van verlamming. Vanwege de voortzetting van het gebruik over de hele wereld als een afrodisiacum en behandeling van impotentie, evenals bij worminfecties, dysenterie, reuma en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, hebben veel wetenschappers besloten de werkzame bestanddelen en farmacologische eigenschappen te bestuderen. In 1925 werd bijvoorbeeld een farmacologische studie over deze plant gepubliceerd, waarmee de werkzaamheid ervan bij de behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel en seksuele impotentie werd aangetoond. 

Gebruik

De meest gangbare manier van consumptie is er thee van te bereiden. Kook 1 tot 2 volle eetlepels versneden kruid een kwartier lang in een halve liter water voor 2 glazen thee.

Beoordelingen (0)
Muira Puama - Rootbark 50g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items