opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt
Exclusieve kortingen
 
Volg ons!
Veilig & klantvriendelijk


2dutch-smart-gratis-artikelen

Acacia Confusa - Wortelschors

Artikelnr: ART000854
16,70

Inhoud

  • 100 gram
  • 1 kg

Acacia Confusa wortelschors - Versnipperd

Deze Acacia confusa schors komt oorspronkelijk uit Hawaii. Het schors van de Acacia Confusa is ethisch geoogst van bomen die 60 tot 100 jaar oud zijn en tot wel 15 meter groot worden. De samenstelling van de plant is nogal bijzonder en de schors wordt dan ook voor meerdere doeleinden gebruikt.

In Taiwan wordt de schors gebruikt als kruidenbrouwsel. Er is niet veel onderzoek naar gedaan, maar er schijnen gevallen te zijn van succesvolle Ayahuasca drankjes met Acacia wortelschors als traditioneel recept. Ayahuasca brouwsels bereid met Acacia confusa wortelschors worden ook wel Formosahuasca genoemd.

Gebruik van Acacia Confusa

Omdat het hout van de Acacia Confusa enorm sterk is, wordt het in Taiwan gebruikt om steunbalken te maken voor ondergrondse mijnen. Toch zal je hier niet op Dutch Smart terecht zijn gekomen om steunbalken van deze schors te maken. Het bekendste gebruik van Acacia Confusa is namelijk in de traditionele geneeskunde, alhoewel er weinig klinisch onderzoek beschikbaar is dat de effecten van de schors ondersteunt.

Zowel de stam als de schors - die we hier in onze smartshop verkopen - bevatten hoge concentraties psychoactieve tryptamines zoals DMT en NMT. Om deze reden, en vanwege de grote gelijkenissen met de mimosa hostilis schors, wordt acacia confusa gebruikt in ayahuasca-analogen, ook wel anahuasca genoemd. Toch wordt er in het geval van het gebruik van acacia confusa specifiek gesproken over Formosahuasca. Formosahuasca is simpelweg de klasse ayahuasca-analogen waarbij gebruik wordt gemaakt van acacia confusa als bron van DMT. De naam is afkomstig van Formosa Acacia, ook wel ‘de prachtige acacia’. Dit is één van de namen van de acacia confusa. 

Acacia Confusa of Mimosa Hostilis?

De schors van Acacia Confusa is qua samenstelling vergelijkbaar met de schors van Mimosa hostilis (Acacia tenuiflora). Om deze reden worden de twee vaak door elkaar vervangen en als alternatief gebruikt wanneer de andere schors niet verkrijgbaar is. Uit een chemische analyse blijkt dat zowel de stam als de schors van Acacia Confusa en Mimosa Hostilis bijna identiek zijn op gebied van het alkaloïde profiel. Acacia confusa bevat tussen 1% en 2% totale alkaloïden, waarvan 0,5% tot 1,5% DMT is en 0,1% tot 0,5% NMT is.

Wij leveren de Acacia confusa in 2-5 cm versnipperde wortelschors.

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (0 )
Acacia Confusa - Wortelschors heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items