opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 geweldige documentaires over psychedelica

psychedelica docu

Waar alles rondom psychedelica in de vorige eeuw nog als taboe werd gezien, bevinden we ons vandaag de dag in een heuse psychedelische renaissance. Hier op Dutch-Smart lees je de laatste tijd veel over de toenemende toepassingen van middelen als psilocybine en mescaline op medisch gebied, maar ook het aantal ‘thuistrippers’ neemt elke dag toe. Maar voor je zo’n portie shrooms naar binnen werkt, kan het handig zijn wat nuttige background-info over het middel te kennen. In dit artikel: 5 geweldige must-see docu’s over psychedelica, van truffels en paddo’s tot ayahuasca en LSD.

1. DMT: The Spirit Molecule (2010)

We weten vrij zeker dat de die-hard psychonauten onder jullie deze documentaire al lang gezien hebben, maar voor de onwetenden: dit is dé psychedelica docu voor mensen die geïnteresseerd zijn in misschien wel het meest bijzondere hallucinogeen ter wereld: DMT. Dimethyltryptamine, zoals het stofje heet, is een psychoactieve stof, die voorkomt in mensen en talloze soorten planten en dieren, bijna in elk levend organisme op de planeet. Psychiater Rick Strassman schreef het boek in 2000, waarna deze uiteindelijk in 2010 werd omgetoverd in een docu. DMT is de werkzame stof in de psychedelische drank ayahuasca, maar kan ook op andere manieren worden genuttigd.

2. Fantastic Fungi

Fantastic Fungi, geregisseerd door Louie Schwartzberg, is een bewustzijnsveranderende film die je meeneemt op een meeslepende reis door de magische wereld van paddenstoelen. Natuurlijk zou een film over paddenstoelen niet compleet zijn zonder zich ook te verdiepen in variëteiten van psychedelische schimmels, waarvan de meest populaire psilocybine paddo’s. Een van de meer meeslepende interviews in Fantastic Fungi is met mycoloog Stamets, die zijn leven heeft gewijd aan het bestuderen van paddestoelen. Hij vertelt een hartverscheurend verhaal over zijn uitdagingen met stotteren als een jonge man en een geestverruimende middag met psilocybine die zijn leven volledig heeft veranderd.

3. Neurons to Nirvana

Deze prachtige en uitgebreide documentaire onderzoekt het culturele, politieke en juridische landschap rond het gebruik van psychedelische stoffen. Via interviews met 's werelds belangrijkste onderzoekers, schrijvers, psychologen en pioniers in psychedelische psychotherapie, onderzoekt de film de geschiedenis van vijf krachtige psychedelische stoffen (LSD, Psilocybin, MDMA, Ayahuasca en Cannabis) en hun eerder gevestigde medicinale potentieel. Inmiddels weten we door de vele onderzoeken dat sommige van deze stoffen zeer veelbelovend zijn voor de behandeling van dergelijke lichamelijke en mentale klachten. Deze docu gaat daar dieper op in en biedt voor velen nieuwe en interessante inzichten.

4. A New Understanding: The Science of Psilocybin

Voor de bezoekers van Dutch-Smart is psilocybine, naast cannabis, waarschijnlijk de meest interessante ‘drug’. Het werkzame stofje is te vinden in magic truffels en magic mushrooms AKA paddo’s, en biedt veel gebruikers compleet nieuwe inzichten in hun leven. A New Understanding: The Science of Psilocybin gaat dieper in op de wetenschap achter het stofje. In het specifiek richt het zich op het wetenschappelijke onderzoek dat wordt uitgevoerd voor het behandelen van angst voor de dood bij terminaal zieke kankerpatiënten. Kunnen paddo’s en magic truffels deze patiënten helpen bij hun angsten? Deze docu vertelt het je.

5. AYA: Awakenings

Aya: Awakenings is andere documentaire die als bronmateriaal Rak Razam's boek Aya Awakenings: A Shamanic Odyssey gebruikt. De film volgt Razams reis door de Amazone-jungle om de mysteries van de krachtige plantengeneeskunde Ayahuasca en de sjamanen die ermee werken te ontrafelen. Het is een audiovisueel spektakel en geeft je een reis door de wereld van het Amazone-sjamanisme. Ayahuasca, ‘de wijnstok van de ziel’, staat hierin centraal. Het plantengeneesmiddel wordt al duizenden jaren door inheemse stammen gebruikt om lichamelijke kwalen te genezen en de geest te reinigen en te zuiveren.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.