opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1692 reviews

De grote positieve effecten van psychedelische middelen als paddo’s, truffels en DMT worden ook in de medische wereld steeds vaker erkend. Nu wil ook Australië zich er meer mee gaan bezig gaan houden. Sterker nog, binnen vijf jaar tijd zou psychedelische therapie met paddo’s of MDMA realiteit kunnen zijn voor de behandeling van psychische aandoeningen in het land. De overheid van de Australische staat Victoria probeert er nu voor te zorgen dat de staat voorop zal gaan lopen op het gebied van onderzoek naar medische toepassingen van psychedelische stoffen. 

Doorbraaktherapie

De Amerikaanse Food and Drug Administration noemde dergelijke behandelingen onlangs al "doorbraaktherapie" na succesvolle medische onderzoeken. Internationale onderzoeken tonen steeds vaker aan dat paddo-therapie effectief is bij de behandeling van depressie, angst en verslaving, terwijl MDMA (methyl enedioxy methamphetamine) effectief zou zijn bij de behandeling van posttraumatische stressstoornispatiënten. De behandeling zou al in 2021 goedkeuring van de Amerikaanse overheid kunnen krijgen. 

Het St. Vincent's ziekenhuis in Melbourne kondigde dit jaar aan dat het binnenkort een proef met een psychedelisch medicijn begint. Er worden 30 patiënten met palliatieve zorg geworven om te worden behandeld met synthetische paddo's, gericht op het verlichten van de verlammende angst die vaak gepaard gaat met het hebben van een terminale ziekte. De proef zal naar verwachting binnenkort beginnen. “We moeten dringend nieuwe behandelingsopties verkennen en de belofte van psychedelische medicijnen in termen van verlichting van lijden kan niet worden onderschat”, zei David Castle, de psychiater van St. Vincent.

Geestelijke gezondheid

Mind Medicine Australia - dat lobbyt voor psychedelisch geassisteerde behandelingen voor geestelijke gezondheid - probeert nu de deelstaatregering tot financiering over te halen voor een centrum voor psychedelische geneeskunde. Het doel is om onderzoek te doen en vooraanstaande praktijken en training voor therapeuten te ontwikkelen. De uitvoerend-directeur van de organisatie, Dr. Paul Liknaitzky, zei dat het stigma rondom de therapie de afgelopen 15 jaar wereldwijd is toegenomen en dat er een mogelijkheid was om inhaalslag te maken. "Australië is vrij langzaam in de opname geweest," vertelde hij in een interview.

Liknaitzky benadrukte dat de behandeling meer was dan het toedienen van XTC-pillen of het maken van een psychedelische reis: er is namelijk ook een belangrijk element van gesprekstherapie bij betrokken. "De manier waarop deelnemers worden voorbereid en ondersteund, doet er veel toe," zei hij.

1 op de 13

En die gedachte is niet gek. Vervolgstudies uit andere landen toonde namelijk aan dat 80% van de deelnemers die paddo-therapie gebruikten voor de behandeling van rookverslaving succesvol was gestopt en dat het gebruik van MDMA-therapie voor PTSS een slagingspercentage van 70% had. Voor het land aan de andere kant van de wereld is dat enorm: PTSS is namelijk van invloed op één op de 13 Australiërs. Dat zou mogelijk dus een gigantische sprong vooruit kunnen zijn!

"We zijn het aan elke persoon die lijdt aan een psychische aandoening en hun gezinnen verplicht om niet gegijzeld te worden door historische vooroordelen en om de beste oplossingen te vinden die beschikbaar zijn om het toenemende lijden in onze gemeenschap te verlichten," zei Liknaitzky. 

Tags

  • Alle blogs (489)