opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zin in iets zoets? Neem een cannabis snoepje!

Zin in iets zoets? Neem een cannabis snoepje!

Zin in iets zoets? Neem een cannabis snoepje!

Eet jij graag een snoepje en ben je gek op de smaak van cannabis/hennep? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor jou! Wist je namelijk al dat er cannabis snoepjes, lolly’s, gummybeertjes, popcorn en suikerspin op de markt zijn? Choose your guilty pleasure en geniet van de smaak die jij zo lekker vindt. In dit artikel leggen we je iets meer uit over wat er in zulke snoepjes zit en of je er écht iets van merkt. Want is het alleen de smaak van hennep die in de snoepjes is verwerkt, of zijn ze echt gemaakt om je hetzelfde effect te geven als wiet?

Zit er ‘wiet’ in cannabis snoepjes?

We zullen die vraag gelijk voor je beantwoorden. Alles wat er in een coffeeshop, smartshop of toeristenwinkel aan cannabis snoep wordt verkocht, zal jou niet in een andere dimensie doen belanden. Goed, er is wat te zeggen voor het placebo-effect, maar er zit toch echt geen THC in de lekkernijen. In een deel van de producten wordt overigens wel echte hennep gebruikt, in de vorm van een cannabisextract. Deze olie wordt gedestilleerd uit hennep en heeft dus vrijwel alle THC verloren.

Recept: zelf cannabis gummibeertjes maken

Cannabis snoepjes kun je ook zelf maken. Het leuke daaraan is dat je ervoor kunt zorgen dat daar wél THC in zit, zodat je er ook echt iets van kunt merken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je er een aantal zaken voor nodig hebt. Als voorbeeld leggen we je uit hoe je zelf gummibeertjes met cannabis maakt.

Wat heb je nodig?

De ingrediënten voor je gummibeertjes:

  • De cannabistinctuur die jij wil gebruiken (met alcohol of zonder), waarbij je zelf dus controle hebt over het THC- of CBD-gehalte
  • 1350 ml fruitsap of -moes (bijvoorbeeld druiven, bessen of mango)
  • Vier eetlepels gelatinepoeder
  • Drie eetlepels honing

Wat heb je verder nodig?

  • Een gummibeertjes gietvorm (kun je online vaak voordelig aanschaffen)
  • Middelgrote pan
  • Garde
  • Spuit/pipet (als je een gummibeer-set aanschaft, zit deze daar vaak bij(
  • Vershoudfolie

Aan de slag

Verwarm het sap of de moes in een pan, terwijl je blijft roeren. Voeg als eerste de  gewenste hoeveelheid tinctuur toe (blijf roeren), en houd hierbij rekening met de originele sterkte van de cannabis. Meestal zijn drie of vier theelepels voldoende.

Terwijl je blijft roeren, klop je de gelatine langzaam door het mengsel. Voeg dan steeds een eetlepel honing toe en blijf proeven om de gewenste smaak te krijgen.

Gebruik dan de spuit of pipet om de vorm mee te vullen, zodat je eenvoudig de juiste hoeveelheden krijgt. Daarna zet je de vorm in de koelkast om af te koelen en te laten opstijven. Dit proces duurt ongeveer drie tot vier uur. Daarna kun je de beertjes voorzichtig uit de vorm halen en opeten! Wanneer je ze zelf maakt is het heel belangrijk dat je er eerst eentje proeft en even afwacht, om te zien wat het effect is. Zo weet je in ieder geval zeker dat het opeten van de snoepjes leuk blijft. Het bewaren van de gummibeertjes kan heel lang, maar houd er wel rekening mee dat de werkzame stof minder goed werkt na een week of twee. Veel plezier met zelf maken!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.