opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Vakantie plannen? Dit zijn de meest 420-friendly steden ter wereld!

cannabis steden

Cannabistoerisme wordt elk jaar groter. Het oh-zo lekkere groene goedje wordt namelijk in steeds meer landen legaal, en dat zorgt ervoor dat steeds meer reizigers een 420-friendly trip uitzoeken en daarin ook steeds meer keuze hebben. Nee, wereldreizigers hoeven al lang niet meer speciaal naar Amsterdam (die we hier ook maar even overslaan) om legaal te kunnen genieten van een jointje, maar kunnen in bijna alle continenten wel ergens terecht. In dit artikel vind je een aantal van de meest cannabisvriendelijke steden die er zijn. Tijd voor een tripje? Check ook onze headshop voor een aantal must-have cannabis accessoires.

1. Denver, Colorado (Verenigde Staten)

Wie had tien jaar geleden ooit gedacht dat de Verenigde Staten zo cannabis-friendly zou zijn? Helemaal niemand. Het land van de ‘war on drugs’ kent al een aantal plaatsen waar cannabis volledig legaal is, maar in Denver zijn ze helemaal lekker bezig. Colorado was een van de eerste Amerikaanse staten die marihuana volledig legaliseerde en vervolgens belastte, wat sociaal en economisch een enorm succes bleek te zijn. Je hebt er een cannabis Bud and Breakfast, cannabis hotels met wake and bake ontbijtjes en prachtige groene tuinen om van je cannabis te genieten. Daarnaast was Denver ook de eerste stad waar paddo’s en magic truffles werden gelegaliseerd. Goed bezig daar!

2. Vancouver (Canada)

Met de nickname ‘Vansterdam’ weet je wel hoe laat het is. Vancouver wordt ook wel het cannabis-Mekka van Noord-Amerika genoemd en was het overzeese antwoord op Amsterdam. Het bezorgt je onder andere de beste wiet van het westelijk halfrond en wordt zonder twijfel gezien als één van de meest marihuana vriendelijke steden ter wereld. Zo vind je er speciaal ingerichte rooklounges, maar een must-visit voor ons is natuurlijk het Amsterdam Cafe. Een tripje naar Vancouver geeft je de mogelijkheid tot het uitproberen van flink wat verschillende soorten bud, dus we raden je aan gewoon lekker rond te trekken. Een must-visit hotspot van cannabistoerisme! 

3. Montevideo (Uruguay)

Als eerste land ter wereld dat recreatieve cannabis legaliseerde mag Uruguay natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. En hoewel het al jaren legaal is, zijn ze het pas in 2017 zelf gaan verkopen. Daarvoor moet je wel naar de apotheek en het is iets lastiger dan wanneer je bij ons de coffeeshop binnenloopt. Je moet je namelijk registreren wanneer je cannabis koopt, en daarnaast is de buit beperkt tot 10 gram per week. Maar goed, voor de gemiddelde cannabisroker is 10 gram per week een prima hoeveelheid, en daarnaast is er in Montevideo natuurlijk nog veel meer te zien en doen. 

4. Barcelona (Spanje)

De meeste van ons Nederlanders hebben weleens een bezoekje gebracht aan Barcelona. Waarschijnlijk de stranden bezocht en een veel te duur biertje op de Ramblas. Maar de kans is groot dat je de beste plekjes nog niet hebt gezien: de zogeheten Cannabis Clubs. Klinkt dit je als heaven on earth? Dan is een tripje naar Barcelona geen overbodige luxe. De stad staat namelijk steeds meer bekend om hun cannabis clubs, plekken waar je je aan kunt melden en een donatie kunt doen in ruil voor heerlijke toppen. En hoewel je de cannabis wel ter plekke moet oproken, zijn ze vaak zo mooi ingericht dat je ook niets anders zou willen. 

5. Colombo (Sri Lanka)

In Sri Lanka is het gebruik van cannabis altijd nauw verbonden geweest met spirituele vieringen en traditionele medicijnen. In de jaren tachtig zorgde de Ayurveda-wet ervoor dat het gebruik en de daaropvolgende verkoop voor die doeleinden wettelijk beschermde activiteiten waren. Ayurvedische artsen schrijven nog steeds marihuana voor om bepaalde kwalen te behandelen en ayurvedische apotheken mogen de plant verkopen als onderdeel van medicinale mengsels. Teelt is ook toegestaan, maar alleen door de overheid en door de overheid gesanctioneerde telers. Als toerist kun je er dus zeker een bezoekje aan brengen om van spirituele cannabis te genieten!

6. Kingston (Jamaica)

Denk je bij cannabis aan heerlijke Bob Marley muziek, dan is een bezoekje aan de geboorteplaats van de legendarische reggae-artiest een no-brainer. Cannabis werd er echter slechts sinds 2015 gedecriminaliseerd, en je mag zo’n 50 gram voor eigen bezit hebben. Je kunt hier geen wiet kopen in coffeeshops of zelfs cannabisclubs. Maar er zijn genoeg Rastafari's die de zandige oevers van Jamaica op en neer lopen en kwaliteitsganja verkopen aan welwillende toeristen. Daarnaast is het soms mogelijk een medisch vergunning te krijgen om wiet te kunnen kopen - zelfs na zelfevaluatie. Mogelijkheden genoeg...

7. Nimbin (Australië)

Als zelfbenoemde cannabis-capital van Australië is Nimbin alles wat je zoekt als marihuanaliefhebber. Een tripje naar de stad tovert je in no-time om tot heuse hippie en er zijn tal van leuke plekken om te bezoeken waar je kunt roken en kunt genieten van lekkere cannabiskoekjes. Hoewel medicinaal gebruik legaal is in heel Australië, is persoonlijk gebruik slechts in enkele staten gedecriminaliseerd, waaronder dus in deze prachtige stad. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuke bestemming en weet je het écht niet meer, dan is Nimbin the place to be. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.