opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Wetenschappers kunnen bijna bad trips de wereld uit helpen...

paddo bad trip

Iedereen die weleens een geslaagde paddo of magic truffel trip heeft mogen ervaren, weet dat het zonder twijfel één van de meest levensveranderende en adembenemende momenten van je leven kan zijn. De ongekende visuele veranderingen, de mogelijkheid om je eigen leven vanuit een compleet ander perspectief te zien… de positieve effecten van psilocybine lijken soms wel eindeloos. Tegelijkertijd weten we ook dat een bad trip héél, maar dan ook héél erg naar kan zijn. Maar daar is binnenkort misschien een oplossing voor…

Nooit meer een bad trip?

De allermakkelijkste oplossing om nooit meer een bad trip te ervaren is natuurlijk om simpelweg nooit aan paddo’s te beginnen. Maar ja, dat is natuurlijk wel een stuk minder leuk én je mist wat ons betreft gewoon heel veel levenservaring als je jezelf psychedelica onthoudt. Een beetje net zoals Terence McKenna ooit zei: “I think of going to the Grave without having a Psychedelic Experience is like going to the Grave without ever having Sex. It means that you never Figured out what it is all about. The Mystery is in the Body and the way the Body Works itself into Nature.”

Kortom: jezelf onthouden, dat is voor de echte psychonaut gewoon geen optie. Een andere oplossing ligt misschien wel in de wetenschap. Onderzoekers van een bedrijf genaamd CaaMTech denken namelijk dat ze het molecuul hebben geïdentificeerd dat positieve psychedelische ervaringen beïnvloedt. Het team van wetenschappers, dat in een klein onderzoekslaboratorium in de Noord-Amerikaanse stad Issaquah zijn werk doet, is met een wel heel bijzonder project bezig: het creëren van paddo’s die je géén bad trip kunnen bezorgen. Wauw!

De perfecte paddo

CaaMTech, een vrij nieuw bedrijf, is geen rookie op gebied van psychedelica. Inmiddels zijn ze al ruim een jaar bezig met het onderzoeken van de eigenschappen van verschillende verbindingen in hallucinogene paddo's om exact te bepalen welke stofjes welke effecten veroorzaken. Op die manier hoopt het bedrijf de psilocybine bevattende paddenstoelen (en misschien dus ook truffels) te kunnen optimaliseren om zo de perfecte - bad trip loze paddo te ontwikkelen. 

"We denken dat het voorkomen van bad trips het slagingspercentage van patiënten kan verhogen," vertelde Andrew Chadeayne, oprichter en CEO van CaaMTech, aan het online psychedelische tijdschrift DoubleBlind. 'We willen een manier bedenken om mensen op zijn minst de mogelijkheid te geven om de kans op een euforische ervaring te vergroten in plaats van een dysfore ervaring”, vervolgt hij. 

Aeruginascine

Het bewuste stofje waar nu zoveel aandacht op gevestigd is? Dat is de natuurlijk voorkomende verbinding aeruginascine. Aeruginascin wordt beschouwd als een van de chemicaliën die samenwerken met psilocybine voor het creëren van de bijzondere paddo trip. De wetenschappers denken dat dit stofje mogelijk de potentie heeft bad trips drastisch te kunnen verminderen, of misschien zelfs helemaal te laten verdwijnen. Je snapt het al: als dit bevestigt wordt zou dit een extreem bijzondere ontdekking zijn voor zowel jij als thuistripper thuis als de medische wereld. 

Ook de Duitse mycoloog en chemicus Jochen Gartz is van mening dat deze specifieke stof baanbrekend zou kunnen zijn. “Aeruginascin is nu een hot topic in deze golf van nieuwe therapie met psilocybine”, aldus de knappe kop. Het was Gartz die de stof in de jaren ‘80 ontdekte toen hij mensen onderzocht tijdens hun paddotrip. Hij ontdekte dat sommige mensen gevoelens van diepe dysforie en angst rapporteerden, maar het voornamelijk gebruikers van de Inocybe Aeruginascens waren die een uitsluitend positieve ervaring hadden. 

Klinkt allemaal erg veelbelovend dus, maar het kan nog vele jaren duren voor een dergelijke paddo het levenslicht vindt. Tot die tijd zul je dus gewoon je best moeten doen om bad trips te voorkomen, en mocht je er tóch in één belanden, dan hebben we altijd onze krachtige Mister Make Trip Stoppers nog.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.