opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zijn paddo’s sterker dan magic truffles?

verschil paddo truffel

Het idee dat magic truffels en paddo's verschillen in hoe deze werken en welke effecten ze hebben bestaat nog steeds en het vraagstuk kan dan ook wat verwarrend zijn. Maar bestaat het verschil nou eigenlijk wel? We nemen de verschillen onder de loep en zullen in dit artikel opheldering geven - voornamelijk over of één van de twee nou sterker is dan de andere. Er zijn namelijk nog steeds gebruikers van psychedelische drugs die geloven dat er verschil bestaat tussen de werking van paddo's en magic truffels. Maar de verschillen die er zijn, hebben eigenlijk enkel te maken met hoe de schimmel eruit zien, en niet met de werking er van. Zijn paddo’s dus sterker dan magic truffles? Nou, het antwoord daarop is nee, maar het ligt iets genuanceerder dan dat. 

Zijn truffels wel echte truffels?

Laten we beginnen met een stukje feitekkennis. De magic truffels die je vandaag de dag in onze smartshop koopt zijn helemaal geen daadwerkelijke truffels. Normaal gesproken is een truffel namelijk een zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten in symbiose groeit. Het is een kostbare goedje en wordt gezien als een delicatesse. Deze truffels behoren tot de soort ‘Tuber’. Psychedelische ‘truffels’ zijn echter sclerotia die onder de grond groeien. In feite zijn deze magic truffles de voedselreserves van paddestoelen. 

Wat belangrijk is om te weten voor gebruikers is dat beide soorten schimmels dezelfde psychoactieve moleculen bevatten, namelijk psilocybine. Psilocybine wordt in het lichaam omgezet in psilocine, en is uiteindelijk verantwoordelijk voor de psychedelische effecten die je ervaart na het eten ervan. Wanneer het gaat om het bereiken van een hallucinogene trip kun je dus zowel paddo’s als truffels eten - en ze zijn beide net zo intens en krachtig. 

Een truffel wordt door een schimmel gevormd als deze moeite heeft met het groeien onder bepaalde omgevingsomstandigheden. Hoewel schimmels tot paddenstoelen kunnen uitgroeien, gebeurt dat niet altijd. Wanneer de fungi onvoldoende voeding tot zijn beschikking heeft of er een gebrek aan zuurstof plaatsvindt, laten ze om te overleven vruchtlichaam ondergronds ontwikkelen. Dit gedeelte dat zich ondergronds ontwikkelt, wordt sclerotia genoemd, maar in de volksmond dus gewoon een magic truffle. 

Wat is het verschil in effect tussen paddo’s en magic truffels?

Je zult qua effect dus bijna geen verschil ervaren wanneer je paddo’s of magic truffels eet.  Dat komt, zoals eerder gezegd, omdat ze beschikken over dezelfde psychedelische moleculen en verbindingen, namelijk psilocybine. Het eten van zowel paddo’s als truffles zorgt dus voor vergelijkbare resultaten op gebied van een psychedelische trip. Het grootste verschil zit hem dus in hoe de producten eruit zien, en hoe en waar ze groeien. De mythe dat truffels dus een ‘lichtere’ trip veroorzaken dan paddo’s, is simpelweg nergens op gebaseerd. 

Paddo’s groeien echter in fasen, en de laatste groeifase produceert de hoogste concentratie van de psychoactieve stoffen zoals psilocybine. Hierdoor ontstaat er uiteraard verschil in sterkte, de sterkte van een paddo is afhankelijk van de groeifase waarin deze zich op dat moment bevindt. Daarom kon je voorheen in smartshops zoals Dutch-Smart kiezen voor paddo’s van verschillende sterktes. Dit geldt minder voor truffels. Verschillende soorten truffels hebben volgens gebruikers weliswaar verschillende soorten effecten - maar alle soorten psilocybine bevattende truffels en paddenstoelen produceren in grote lijnen soortgelijke effecten, vooral afhankelijk van de omgeving, de mensen om je heen, je gemoedstoestand en of je veel of weinig hebt gegeten. 

Conclusie: het is een mythe dat magic truffels minder sterk zijn dan paddo’s

Er bestaan vandaag de dag weliswaar nog steeds hardnekkige mythen dat magic truffels minder sterk zijn dan paddo’s. Het blijft echter simpelweg bij fabels: mythen die niet zijn bewezen. Beide schimmels, waar deze ook groeien (boven of onder de grond), bevatten exact dezelfde psychedelische stoffen. Er zijn geen aanwijzingen dat de een of de ander een grotere hoeveelheid psychoactieve stoffen zou bevatten. Wil je zelf je paddo's kweken? Neem dan een kijkje in onze growshop

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.