opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 interessante vragen over cannabis

5 interessante vragen over cannabis

5 vragen over: cannabis

Als je cannabis gaat gebruiken, of je overweegt het, wil je dat natuurlijk op de juiste manier doen. Alleen dan haal je er alles uit wat erin zit, en kun je maximaal genieten. We kunnen ons echter voorstellen dat je nog best wel wat vragen hebt, zeker als je net begint. Wij hebben daarom vijf interessante vragen over cannabis en het gebruik ervan voor je op een rijtje gezet.

Hasj en wiet: is dat hetzelfde?

Zowel hasj en marihuana/wiet zijn afkomstig van de vrouwelijke hennepplant (cannabis sativa). Hasj en wiet zien er echter wel anders uit, en kunnen ook verschillende effecten hebben. Wat het effect precies is van de soort cannabis die je gebruikt, hangt af van hoeveel THC en CBD erin zit.

Word je extra high als je langer wacht met het uitblazen van de rook?

Wetenschappers hebben ontdekt dat je longen de eerste drie seconden zoveel THC opnemen als ze kunnen. Meer heb je ook niet nodig. Als je je adem langer inhoudt omdat je denkt dat dit meer effect zal hebben, loop je het risico dat er ook stoffen in je longen komen die je daar juist niet wil hebben. Daarnaast ziet het er gewoon een beetje gek uit, vind je ook niet? Kortom: drie seconden is meer dan voldoende voor het gewenste effect!

Kun je cannabis ook in andere etenswaren verwerken, dan alleen in de bekende spacecake?

Zeker weten! Je kunt bijvoorbeeld ook cannabisboter maken, een smoothie of cannabisthee drinken, of misschien eens marihuana-ijs proberen! Cannabis laat zich goed verwerken in baksels als cakes en brownies, maar je kunt er zeker dus ook andere dingen mee. Online vind je natuurlijk een groot aantal bijzondere recepten waar je lekker mee aan de slag kunt.

Kun je een dodelijke dosis cannabis nemen?

Een overdosis cannabis is mogelijk, maar dan alleen als je bij overdosis spreekt van onprettige gevoelens. Een dodelijke afloop is eigenlijk niet mogelijk. Maak je dus geen zorgen als je een keertje iets te enthousiast bent geweest!

Mag je wiet zelf kweken?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag gewoon nee. Wel hangt de ‘straf’ af van de hoeveelheid planten die je hebt staan en wat je er uiteindelijk mee van plan bent (of lijkt te zijn). Het telen van vijf planten of minder, zonder technische hulpmiddelen (zoals een tentje of een speciale lamp), leidt niet tot vervolging. Wel neemt de politie je planten mee als ze worden ontdekt. Bij meer dan vijf planten gaat de politie uit van beroepsmatige teelt of in ieder geval teelt die jou financieel iets moet gaan opleveren: daar kun je een gevangenisstraf van enkele jaren en/of een boete van tientallen duizenden euro’s voor krijgen. Lekker blijven kopen in de coffeeshop dus.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.