opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Deze 5 celebrities gebruikten óók psychedelica

celebrities gebruikten drugs psychedelische

Psychedelische middelen zoals paddo’s, ayahuasca of LSD worden steeds populairder. Maar als je denkt dat ‘alleen hippies’ of ‘vreemde vogels’ uit de samenleving deze geestverruimende middelen gebruiken, dan heb je het helemaal mis. Wist je bijvoorbeeld dat er ook flink wat celebrities zijn die enkele succesvolle aspecten uit hun leven toedragen aan het gebruik van deze psychedelica? Vanwege het stigma rond psychedelica heeft slechts een klein percentage van deze beroemdheden publiekelijk gesproken over hun ervaringen, maar er zijn er gelukkig ook genoeg die dat wel gedaan hebben. In dit artikel lichten we een aantal van de bekendste uit, en geloof me: van sommigen zou je het écht niet verwachten!

Steve Jobs

Om maar gelijk te beginnen met een van de beroemdste psychedelica-gebruikers: Steve Jobs. De inmiddels overleden tech-gigant nam samen met Apple mede-oprichter Steve Wozniak regelmatig LSD aan het begin van hun carrière. Dit is wat hij erover zei: "LSD nemen was een diepgaande ervaring, een van de belangrijkste dingen in mijn leven. LSD laat je zien dat er nog een andere kant van de medaille is. Je kunt het je niet herinneren wanneer het stopt met werken, maar je weet het. Het versterkte enorm mijn gevoel van wat belangrijk was - grote dingen creëren in plaats van geld verdienen, dingen zoveel mogelijk terugplaatsen in de stroom van geschiedenis en menselijk bewustzijn.” Het hallucinogene LSD bezorgde Jobs naar eigen zeggen een gigantische hoeveelheid creativiteit en gaf hem daarnaast de denkwijze om ‘s werelds grootste techbedrijf ter wereld te creëren.

Susan Sarandon

De Amerikaanse actrice Susan Sarandon ken je van heel wat films en series, waaronder Thelma & Louise, Dead Man Walking, Ray Donovan en Cloud Atlas. Tijdens een interview met de Daily Beast vertelde de actrice over haar ervaring met ayahuasca en paddo’s. Ze is dan ook een bekende voorstander van psychedelica. “"Ik heb Ayahuasca gedaan en ik heb paddenstoelen en dergelijke dingen gedaan, maar ik hou van die drugs in de buitenlucht - ik ben geen city-tripper ... Ik doe het graag in de Grand Canyon, of in het bos. Je wilt voorbereid zijn en geen verantwoordelijkheden hebben, het herinnert je aan je plek in het universum en herdefinieert dingen voor je. Ik denk dat je enkele zeer diepgaande ervaringen kunt hebben met psychedelica.”

Frances McDormand

Je kent haar van Fargo, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, en nog 65 andere Hollywood-films. De 62-jarige actrice vertelde in een interview best wat ervaring te hebben gehad met verschillende psychedelische middelen. "Ik heb echt heel erg genoten van LSD en ik heb erg veel van paddestoelen genoten. Het is jammer, denk ik, dat drugs niet goed werden behandeld. Politiek gezien zijn ze gebruikt om de economische klassen te scheiden. Gelukkig komt er wat verandering in met de marihuanawetten, maar met LSD, omdat het contracultureel was en omdat het als een experimenteel medicijn werd gebruikt, werd het niet op de juiste manier op de markt gebracht. Als het op de juiste manier op de markt was gebracht, zouden we het nog steeds kunnen krijgen ... We hadden een PR-persoon nodig voor LSD! Het was heel diepgaand, heel diepgaand.”

Jack Nicholson

Deze Hollywood-gigant heeft natuurlijk geen introductie nodig. De LSD die Nicholson gebruikte leverde hem een aantal levensveranderende ervaringen. Tijdens het schrijven van het scenario voor de film 'The Trip' liet hij regelmatig LSD-gebruik vallen. "Ik pleit niets voor iemand. Maar ik kies altijd voor openhartigheid, want ik hou niet van de geheimzinnigheid rondom drugs... Met andere woorden, het is geen groot iets. Je kunt er jezelf mee verwoesten, maar Christus, je kunt jezelf met alles verwonden.” Nicholson begon met het gebruiken van psychedelische drugs in de vroege jaren ‘60. 'Jack's ervaringen met het medicijn waren levensveranderend. Hij geloofde na het nemen van het de eerste keer dat hij het gezicht van God had gezien’, vertelt een bron over Jacks drugsgebruik.

George Carlin

De inmiddels overleden George Carlin was wereldberoemd als stand-up comedian - en dan met name zijn act "Seven Words You Can Never Say on Television’. De hilarische Carlin was enorm cynisch en had vaak ongezouten meningen over onderwerpen als religie, materialisme en de samenleving in zijn geheel. "Ik deed LSD en peyote aan het eind van de jaren zestig, voordat ik met cocaïne in aanraking kwam. En die drugs dienden hun doel. Ze hebben me geholpen om me open te stellen. Weet je, als een drugs überhaupt iets oplevert, moet het zelflimiterend zijn. Het zou je moeten vertellen wanneer je genoeg hebt gehad. LSD en peyote waren dat voor mij."

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.