opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dit is waarom een grinder een must-have is voor cannabisliefhebbers

Dit is waarom een grinder een must-have is voor cannabisliefhebbers

Voor veel marihuanaliefhebbers is het grinden of vermalen van wiet een handeling die ze in hun slaap zouden kunnen doen. Mocht je echter voor het eerst cannabis gebruiken (of simpelweg nog nooit je eigen joint hebben gemaakt), dan heb je wellicht wat vragen over grinders en hoe je er een gebruikt. Want geloof ons: hoe goed je ook kunt rollen, een perfecte joint maak je het makkelijkst met een grinder. Noodzakelijk is het niet, maar zodra je eenmaal een grinder hebt geprobeerd, dan wil je nooit meer wat anders. Hieronder vertellen we je waarom een grinder onmisbaar is voor jou als cannabislover.

Wat is een grinder?

Een grinder is een apparaatje dat is ontworpen om de marihuanatoppen in fijne en gelijkmatig geslepen stukjes te breken. Omdat cannabisknoppen meestal groot, dicht en plakkerig zijn, moeten ze goed worden voorbereid voordat ze worden gebruikt in een joint of in bijvoorbeeld een bong of waterpijp. En alhoewel het natuurlijk mogelijk is om de knop met je handen te breken, geven de meeste mensen de voorkeur aan de hulp van een grinder, ook wel een wietmolen, wiet crusher of kruimelaar genoemd.

Waarom een grinder gebruiken?

Je wilt je wiet vermalen om twee belangrijke redenen; ten eerste om een ​​gelijkmatige, vaste verbranding in een joint of waterpijp te krijgen en ten tweede om zoveel mogelijk van de aanwezige trichomen gelijkmatig te verwarmen en daarbij zoveel mogelijk effect uit de plantentoppen te halen. Hoe fijn je de toppen vermaalt is puur persoonlijk: personen die liever wiet in een bong roken hebben er baat bij de toppen niet al te fijn te vermalen, anders kan de cannabis in de pijp terechtkomen. Veel gebruikers zweren er tevens bij dat fijn gemalen cannabis sterkere hits produceert dan grove stukken cannabis.

Welke grinders zijn er?

Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten grinders:

Tweedelige grinder

Dit is de meest eenvoudige grinder. Het is een vermaler die bestaat uit twee stukken die samen één apparaat vormen. De binnenkant van elk stuk is voorzien van een aantal uitstulpingen of tanden om de grote toppen te verscheuren. Onze voorkeur gaat naar metalen grinders ten opzichte van goedkopere plastic of houten tegenhangers. Metalen grinders gaan vaak wat langer mee en zorgen voor een meer gelijkmatige vermaling. Deze tweedelige grinders zijn er al voor een paar euro.

Driedelige grinder

Een driedelige grinder heeft niet twee, maar drie delen. Buiten de twee grindgedeelten beschikt deze grinder ook over een extra ruimte waar de wiet in valt wanneer het kleingesneden is. Er zijn ook driedelige grinders die middels een gaasje het kief van de toppen scheidt - dit is de ophoping van de ijzige kristallen die de toppen bedekken en de hars van de cannabisplant bevatten. Bestel je bij Dutch Smart voor meer dan 50 euro producten, dan krijg je gratis zo’n driedelige grinder bij je bestelling meegestuurd!

Vierdelige grinder

Je verwacht hem al: deze vierdelige grinder bestaat niet uit twee, maar vier delen. Het bevat een aantal functies die je zal missen in een tweedelige grinder. Deze vierdelige vermaler bevat namelijk extra kamers voor de opslag van kief. Ook is er een zeef aanwezig die het kief filtert. De driedelige en vierdelige grinders zijn qua ontwerp wat complexer dan een eenvoudige tweedelige grinder. Dit maakt het grinden wat lastiger en gezien er meer onderdelen zijn is ook het reinigingsproces wat omslachtiger. Zo’n vierdelige grinder krijg je bij Dutch-Smart helemaal gratis bij een waterpijp!

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten grinders verkrijgbaar. In de winkel van Dutch Smart hebben we maar liefst 22 verschillende grinders in het assortiment. Neem ook eens een kijkje om te zien welke jouw nieuwe favoriet wordt!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.