opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Handige info over onze paddo en truffle growkits

Handige info over onze paddo en truffle growkits

Handige info over de (100% mycelium) growkits van Dutch-Smart

Zoals je wellicht al gezien hebt, kun je bij Dutch-Smart terecht voor zogenoemde growkits. Deze kweeksetjes bevatten alles wat je nodig hebt om zelf paddo’s en/of truffels te kunnen kweken. Helemaal legaal, en natuurlijk super handig: je weet te allen tijde zelf wat je kweekt en consumeert! Bovendien is het enorm interessant om zelf je eigen batch te zien groeien. In dit artikel benadrukken we wat handige feitjes over deze growkits, zodat je straks enthousiast en goed voorbereid te werk gaat.

growkit voorbeeld.png

Wat moet je écht weten?

Het leukste aan de growkits is dat we een bepaald proces, dat bij professionele kwekers maanden kan duren, zodanig hebben aangepast dat je in slechts een paar weken je paddo’s kunt oogsten. Je kunt de growkits in verschillende groottes krijgen: er zijn bijvoorbeeld kweeksets met een inhoud van 1200cc (medium), maar je kunt ook helemaal losgaan en een growkit bestellen met 2100cc inhoud! Als je dat doet, heb je echt een grote voorraad verse paddo’s die je niet allemaal voor één trip kunt gebruiken. Het is dan ook handig om goed te weten hoe je verse paddo’s moet bewaren. We zetten even wat veelgehoorde vragen voor je op een rij!

Waarom zijn de kweeksets legaal en de magic truffles ook, maar het kopen/verkopen van paddo’s niet?”

De magic truffles, ook wel sclerotia, worden door enkele paddenstoelen onder de grond gevormd. Ze beschermen tegen de weersomstandigheden en bevatten ‘psilocybine’. Dit stofje heeft een kleurrijke en vrij filosofische toestand, die zo’n vier tot zes uur aanhoudt. Omdat magic truffles een bijproduct zijn van de paddo’s, en geen aantoonbare stoffen bevatten, mogen ze volledig legaal worden verkocht in Nederland.

De kweeksets voor paddo’s, die dus bedoeld zijn voor eigen gebruik, zijn ook legaal in Nederland. Dit komt door de stoffen die erin zitten, waardoor ze zijn geclassificeerd als illegaal om te verkopen en verspreiden. Bij Dutch-Smart kun je dus met een gerust hart je kweeksets aanschaffen, omdat je altijd legaal bezig bent!

Wat is mycelium en wat houdt ‘100% mycelium’ precies in?”

Mycelium is een netwerk van schimmeldraden dat onder de grond groeit. Hier komen de bovengronds paddenstoelen uit voort. Een growkit met 100% myceliu,m houdt eigenlijk in dat de voedingsbodem helemaal is gevuld met potentiële paddo’s. Je kunt zo sneller oogsten (vaak al binnen drie weken) en je haalt echt het meeste uit je oogst! De kits met 100% mycelium, kun je bovendien gewoon neerzetten zonder de paddo’s echt water te geven.

Hoe kun je paddo’s het beste bewaren als je te veel hebt gekweekt?”

Als je zelf paddo’s gaat kweken, zul je al snel te veel paddo’s hebben voor één of twee trips. Wil je ze nog een paar dagen extra bewaren, leg ze dan in de koelkast. Op die manier blijven ze nog een dag of tien goed. Liever langer bewaren? Dan kun je ze het beste drogen en op een donkere, droge plek leggen. Je kunt er dan nog maanden mee doen, zonder dat de kwaliteit van je trip afneemt als je ze gebruikt.

Moet ik zelf nog spullen kopen als ik met de growkits aan de slag ga?”

In principe is dit niet nodig: al onze kweeksets worden compleet geleverd, met alle benodigdheden voor de kweek van verse paddo’s. Als je zonder kweekset aan de slag gaat, zul je echter wel zelf van alles moeten aanschaffen. Ook daarvoor ben je bij Dutch-Smart aan het juiste adres: we bieden bijvoorbeeld sporenampullen, sporen spuiten en sporen prints in onze paddoshop.

Meer lezen over het gebruik van de kweeksets? Dat kan! Op onze site vind je ook diverse handleidingen voor de growkits. Kom je er niet uit? Neem dan gerust even contact op via support@dutch-smart.nl of 085-7827555.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.