opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Is cannabis het geheim voor betere seks?

meer seks marihuana

Het is weer maandagavond. De eerste werkdag zit erop en we kunnen weer lekker op de bank neerploffen. TV aan, een glas drinken in je ene hand en voor veel Dutch-Smarters misschien wel de bong in de andere. Dat je van cannabis heerlijk tot rust kunt komen na een stressvolle dag, dat is ons geen geheim. Maar wist je dat dit heilige groene kruid ook nog eens heel effectief kan zijn in het stimuleren van je seksleven? Nou, na het lezen van dit artikel wel!

Natuurlijk afrodisiacum

Hier op Dutch-Smart verkopen we de meest uiteenlopende afrodisiaca. Van libidoverhogende kruiden tot sex stimulanten in vloeibare vorm. Toch lijkt cannabis – een plant waar we in onze headshop enorm veel handige producten voor verkopen – ook als een natuurlijk afrodisiacum te worden beschouwd. Onderzoekers beginnen dan ook steeds vaker het verband tussen cannabis en seksueel verlangen te bestuderen, met enkele interessante resultaten. In een recent onderzoek ontdekten onderzoekers bijvoorbeeld dat mannen en vrouwen die dagelijks marihuana gebruikten, ongeveer 20% meer seks hadden in de afgelopen vier weken dan hun leeftijdsgenoten die géén marihuana gebruikten.

Hoewel er inmiddels een aantal van zulke onderzoeken bevestigen dat cannabis stimulerend werkt, weten we nog niet goed wáárom het werkt. Theorieën zijn er echter in overvloed. "Mensen die marihuana gebruiken, hebben vaak meer seks omdat ze minder druk op zichzelf uitoefenen als ze high zijn, dus ze hebben niet dezelfde faalangst als degenen die nuchter zijn," suggereerde sekstherapeut Amanda Pasciucco. "Een kleine hoeveelheid marihuana kan ook helpen om het vermogen om voorkeuren aan de partner te communiceren te vergroten”. 

Meer seksueel plezier

Toch lijkt het niet alleen met het ‘high zijn’ te maken te hebben. Het specifieke cannabinoïde delta-9-tetrahydrocannabinol - ook wel THC genoemd - zou zich richten op een deel van onze hersenen dat wordt geassocieerd met seksuele opwinding. "Het natuurlijke endocannabinoïdesysteem van ons lichaam is de sleutel bij het reguleren van zaken als plezier, pijn, ontspanning en homeostase. Wanneer het wordt geactiveerd door de cannabinoïden in cannabis, kunnen gebruikers zich ontspannen voelen met meer plezier en verminderde pijn”, stelt Peter Barsoom, oprichter van een bedrijf genaamd 1906, dat als doel heeft cannabis terug te brengen naar de mainstream. "Dit kan leiden tot verhoogde opwinding en seks nog aangenamer maken. Voor anderen is de reden de toegenomen plezierige sensaties die kunnen ontstaan ​​met cannabis. Dit effect kan seks nog aangenamer maken."

Te veel cannabis is overigens géén goed idee. "Net als elk middel dat een effect heeft op je humeur, kun je met cannabis ook een overdosis nemen," vertelde Betty Dodson, PhD in de seksuologie, aan Motherboard. Het ergste dat kan gebeuren met cannabis is dat je te moe wordt en in slaap valt in plaats van dat je seks hebt. Toch zou cannabis over het algemeen juist stimulerend werken. "Marihuana vertraagt onze hersengolven. Bij seks wil je graag meer in je lichaam treden en minder in de geest. Marihuana kan daar goed bij helpen. De smaakpapillen en motor-zintuigen werken beter, je huid wordt gevoeliger en je geslachtsdelen zwellen veel makkelijker op”, voegt Dodson toe.

Experimenteer met mate!

Kun je niet wachten om te experimenteren? Let dan goed op de dosis. We raden dan ook aan cannabis te roken of te vapen indien je wilt kijken welke dosis voor jou de beste effecten veroorzaakt. Ga je voor eetbare cannabis, zoals bijvoorbeeld een spacecake of space brownies, dan is de kans groot dat je véél te veel neemt. En iedereen die dat ervaren heeft kan je vertellen dat dat niet bepaald is wat je wilt...

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.