opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kan vapen je helpen overtollige kilo's kwijt te raken?

vapen gewicht verliezen

Een Sonja Bakker-dieetje hier, koolhydraatarme recepten daar… of dit najaar misschien wel Paleo! We doen letterlijk alles om snel en het liefst zonder al te veel moeite af te kunnen vallen. En dat gezonde voeding en regelmatig bewegen goed is om af te vallen, dat weten we natuurlijk al lang. In de healthshop van Dutch-Smart bieden we zelf ook verschillende kruiden en supplementen aan die gewichtsverlies stimuleren. Maar wist je dat je voor dat doel óók naar onze vaporshop kunnen doorsturen? Ja, écht! Wereldwijd gebruiken duizenden mensen hun vaporizer namelijk om af te vallen. Net zo verbaasd als wij? Lees dan snel verder!

Vapen tegen gewichtsverlies

“Could Vaping be a New Weapon in the Battle of the Bulge?” Met deze onderzoekstitel probeerde Universitair hoofddocent Marewa Glover van de School of Public Health van Massey University te onderzoeken welke invloed vapen heeft op eetlust en gewichtsverlies. De dokter doet al 23 jaar onderzoek naar manieren om te stoppen met roken. En nu obesitas in veel landen een groter gezondheidsprobleem is dan roken, besloot ze te kijken of het ‘nieuwe’ vapen een oplossing zou kunnen zijn voor beide problemen. Obesitas is een enorm groot probleem voor de volksgezondheid: In Nederland heeft zo’n 15 procent van alle volwassenen ernstig overgewicht. 

En dat is waar vaporizers om de hoek komen kijken. Althans, dat is waar Glover achter wilt komen. “We merkten op dat vapers die voor de tweede keer stopten met roken, dit keer met behulp van hun vaporizer, niet de gewichtstoename ervoeren die ze de eerste keer wel hadden opgemerkt. Ze vertelden dat het hen ervan weerhield om te snoepen en het ze in feite een hele hoop voordelen gaf voor gewichtsbeheersing”, vertelt de dokter in een interview tegen Vice. “Er zijn enorm veel variabelen”, vervolgt ze. Een van de dingen die onderzocht worden is bijvoorbeeld over of vapers die ook nicotine gebruiken, dezelfde gewichtsverlies rapporteren als vapers die géén nicotine binnen krijgen. 

Stoppen met roken én gewicht verliezen

Veel mensen die namelijk stoppen met roken, beginnen uiteindelijk weer omdat ze merken dat ze gewicht aan komen. Toen de onderzoekers ontdekten dat vapen het antwoord zou kunnen zijn, hadden ze een ‘wauw’-momentje. “Dit helpt mensen blijkbaar te stoppen met roken én het voorkomt dat ze na het stoppen aankomen. We weten simpelweg niet welk deel van de vape-experience ervoor zorgt dat ze niet aankomen. Houdt het de nicotinegehalte in stand? Zijn het de smaken? Of vapen ze nu chocolade in plaats van dat ze het beginnen te eten?”

Wat het ook is, de ervaringen van vapen én gewicht verliezen zijn overal te vinden. Zo omschrijft Reddit-gebruiker bdunn dat het onderzoek van Marewa zijn oude theorieën over vapen lijken te bevestigen. “Ik begon met vapen om gewicht te verliezen. Andere methoden werkte niet voor me, maar na bijna 3 maanden vapen ben ik aanzienlijk afgevallen - zo’n 15 kilogram. Ik heb ook gemerkt dat ik minder honger heb”, vertelt hij. “Ik zou dit nooit aan iedereen aanbevelen, maar het lijkt voor mij te werken”. 

En deze vaper is niet alleen. Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Addictive Behaviors lijken er steeds meer vapers te zijn die een vaporizer kopen om af te vallen. Uit het onderzoek onder 459 volwassenen bleek dat 13,5% van de personen was begonnen met vapen om gewicht te verliezen of het onder controle te kunnen houden. En hoewel e-sigaretten of vaporizers geen officieel goedgekeurde gewichtsverlies-tools zijn, lijken toch veel mensen naar eigen zeggen er profijt van te hebben. 

Cupcakes vapen!

Onderzoekster Meghan E. Morean van Oberlin College vertelt over haar bevindingen: “Ik had aanvankelijk de gedachte dat sommige mensen gearomatiseerde e-sigaretten gebruiken voor gewichtsverlies, met name smaken die calorierijke voedingsmiddelen zoals desserts en snoep nabootsen. Ik dacht bijvoorbeeld dat mensen die proberen af ​​te vallen ervoor zouden kiezen om e-vloeistof met cupcake-smaak te vapen die 0 calorieën bevat in plaats van een cupcake van 400 calorieën te eten”, legt ze uit. “In deze studie meldde ongeveer 1 op de 7 volwassen gebruikers van e-sigaretten dat vapen hun gewicht laat verliezen of beheersen. Dit geeft aan dat vapen voor gewichtsverlies een reëel fenomeen is. Interessant genoeg kwam vapen om af te vallen even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. Dit verschilt van onderzoeken naar sigaretten, waaruit doorgaans blijkt dat vrouwen vaker roken om gewichtsgerelateerde redenen.”

Wil jij ook graag wat kilootjes kwijt? Snel naar de vaporizer shop dan! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.