opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Trippen met Salvia divinorum

Trippen met Salvia divinorum

Tips voor trippen met Salvia divinorum

Salvia divinorum is afkomstig uit Mexico, en wordt daar gezien als een heilig middel. Sjamanen gebruiken de bladeren van de plant niet alleen als medicijn, maar voorspellen er ook de toekomst mee. Door middel van Salvia rituelen richten ze zich bijvoorbeeld op voorwerpen die verloren zijn, of mogelijke aandoeningen en behandelingen. De hedendaagse gebruikers van Salvia ervaren eigenlijk weinig spiritueels vergeleken met de sjamanen in Mexico. Wel is het zo dat eigenlijk iedere gebruiker wel een ander verhaal te vertellen heeft over zijn/haar ervaringen, waardoor het lastig is om iemand van tevoren te vertellen wat de effecten zullen zijn. In dit artikel vertellen we je iets meer over trippen met Salvia en geven we je een aantal handige tips.

Over het algemeen staat Salvia bekend om de desoriënterende werking, en kan het gebruikers het gevoel geven dat ze zijn losgekoppeld van hun lichaam. Niet voor iedereen even fijn! Door je goed voor te bereiden en rekening te houden met bepaalde zaken, kan het je echter wel lukken om je trip enigszins te beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld, als je dat prettig vindt, best iets meer ‘spiritualiteit’ toevoegen.

Hoe ga je Salvia gebruiken?

Salvia divinorum is een kruid dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt op de bladeren kauwen (pruimen), maar je kunt Salvia ook roken met een waterpijp of bong. Vanuit de traditie wordt Salvia toch vaak gepruimd, maar in Nederland is dat lastig: je kunt hier niet aan de verse bladeren komen, gezien die alleen in Mexico groeien. Je zult het hier dus moeten doen met gedroogde bladeren die je zelf weer nat maakt.

Kauwen

Als je op de Salvia bladeren wilt kauwen, neem je ongeveer 20 gram gedroogde bladeren. Deze week je in een kom met water. Daarna pers je ze voorzichtig uit, maak je er een balletje van en vervolgens stop je deze in je mond. Door zo langzaam mogelijk te kauwen, krijg je de meeste werkzame stoffen binnen. Zodra het minder prettig begint te worden, spuug je het balletje uit en begin je aan een nieuwe. Het eerste kwartier zul je weinig voelen, maar na 30 minuten is het wel goed om alle bladeren uit je mond te halen. De effecten na het kauwen duren meestal een half uur, waarna ze geleidelijk weer vervagen.

Roken

Als je op zoek bent naar een korte, intense trip, kun je kiezen voor extracten. Je hebt daar een kleine pijp voor nodig, en je moet het hele extract in één keer roken. Het is voor je trip namelijk voor belangrijk dat je de hele dosis in één keer inhaleert. Houd de rook even in je longen, en de trip zal heel snel beginnen.

Wat je precies voelt als je Salvia voor het eerst gebruikt, is lastig te voorspellen. Er zijn ook mensen die in het begin nauwelijks effecten ervaren, ook al gebruiken zij een extract.

Waar moet je aan denken als je aan een Salvia-ritueel begint?

Hieronder een lijstje met tips die je kunt hanteren als je (voor het eerst) aan een Salvia-ritueel begint, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent.

  • Zorg dat je comfortabel zit of ligt
  • Zorg voor een rustige omgeving
  • Bereid je goed voor door de dagen van tevoren gezond te eten, en alcohol en andere drugs te laten staan
  • Begin met het 5x extract als je Salvia voor het eerst gebruikt
  • Zorg ervoor dat je gezelschap hebt van iemand die je vertrouwt
  • Voor een extra spirituele ervaring kun je je Salvia-ritueel het beste ‘s nachts (of in een donkere ruimte) laten plaatsvinden
  • Probeer andere elementen te verwerken in je ritueel die jou rust geven: omring jezelf met voorwerpen die betekenis voor je hebben, brand wierook die je prettig vindt, etc.

Heb je vragen over het Salvia divinorum assortiment van Dutch-Smart? Neem dan gerust even contact met ons op, via support@dutch-smart.nl of 085-7827555.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.