opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Cannabis know-how: vijf weetjes op een rij

Cannabis know-how: vijf weetjes op een rij

Cannabis know-how: vijf weetjes op een rij

Denk jij alles te weten van cannabis, en wil je testen of dat klopt? Of wil je er juist meer over leren, voor je het gaat gebruiken? In dit blogartikel zetten we vijf bijzondere weetjes over cannabis op een rij.

1: een joint helpt je te kalmeren

Cannabis werkt vaak als een versterker van je gevoel. Dat kan goed uitpakken, als je je lekker voelt, maar het kan ook vervelend zijn. Als je bijvoorbeeld paniekaanvallen hebt, is het misschien beter om het gebruik van cannabis even uit te stellen. Veel mensen die ‘gewoon’ een wat onrustige dag hebben gehad, geven wel aan beter te kunnen ontspannen na het roken van een joint. Let erop dat de effecten voor iedereen anders kunnen zijn, en ga goed bij jezelf na of dit voor jou een handig moment is of niet.

2: wel de medicinale werking ervaren, maar niet blowen? Probeer spacecake

Spacecake is cake waar je hasj of wiet in verwerkt. Het effect van een spacecake is later merkbaar dan wanneer je cannabis rookt. Let wel op de dosering: doordat de effecten later optreden, kun je denken ‘hé het werkt niet’, waardoor je misschien geneigd bent om nog een stuk te nemen. Hierdoor ontstaat het risico dat je te veel neemt: de effecten duren dan langer en zijn intenser dan je van tevoren had gewild. Begin dus rustig, en geef de cake de tijd om te gaan werken.

3: hoe komen die wietsoorten toch aan hun naam?

Als het gaat om cannabis, hoor je soms de raarste namen voorbij komen. Hoe komt dat toch? Degene die de soort bedenkt, bijvoorbeeld door bepaalde planten met elkaar te kruisen, mag uiteindelijk de naam kiezen. Hoe hij of zij dat doet, verschilt dus per persoon. Wij denken wel eens, hoe meer je van de wiet gebruikt hebt, hoe creatiever de naam wordt…

Er ontstaat echter nog wel eens verwarring over de namen. Coffeeshops geven namelijk niet altijd dezelfde namen aan hetzelfde product, waardoor het soms lastig kan zijn om te weten wat je koopt. En heb je wel eens gehoord van Nederwiet? Dit is niet één specifieke wiet, maar de term slaat op cannabis die in Nederland wordt geproduceerd. Deze wiet, waarvan gezegd wordt dat deze sterker is dan wat er in het buitenland wordt geproduceerd, wordt ook onder een groot aantal verschillende namen verkocht.

4: andere manieren om hennep te gebruiken

Wist je dat de vezels van de hennepplant ook gebruikt kunnen worden om touwen of textiel te maken? En dat sommige soorten (vezel)hennep ook als veevoer worden gebruikt tegenwoordig? Deze hennep is niet geschikt om te roken, maar wordt puur gebruikt als voer voor bijvoorbeeld koeien. Een veehouder uit Voorst kweekt de hennep volledig legaal op eigen terrein en heeft onder andere gemerkt dat de productie van zijn veestapel wordt verhoogd sinds hij de hennep aan zijn dieren voert.

koeien.jpg

5: verschillend effect bij man en vrouw

Uit onderzoek van het blad Drug and Alcohol Dependence is gebleken dat mannen en vrouwen verschillend reageren op cannabis. Zo zouden vrouwen gevoeliger zijn voor de pijnstillende kwaliteiten, maar zouden ze ook sneller een tolerantie ontwikkelen en daardoor sneller verslaafd kunnen raken. stel.jpg

Vind je het leuk om dit soort informatie te lezen? Lees dan ook de andere artikelen op ons blog, en houd de website in de gaten voor meer interessante informatie!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.