opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Wetenschappers ontdekken bijzondere link tussen psychedelica en emoties

emotie psychedelica

Psychedelische middelen zoals psilocybine (paddo’s en truffels), DMT (ayahuasca), LSA (Morning Glory) of LSD kunnen de manier waarop we negatieve emoties bij anderen herkennen, veranderen. Deze hallucinogenen verminderen volgens recent onderzoek de mate van herkenning van negatieve gezichtsemoties door de activiteit van de amygdala te veranderen. Dit hersengebied staat erom bekend dat het belangrijk is voor reacties op bedreigende situaties. De studie werd gepubliceerd in Therapeutic Advances in Psychopharmacology.

Therapeutische effecten

“We hebben de afgelopen 15 jaar de effecten van ayahuasca op mensen onderzocht. Het lijkt erop dat de effecten ervan - en de effecten van andere serotonerge hallucinogenen zoals LSD en psilocybine - veranderingen van emotionele verwerking met zich meebrengen, die kunnen bijdragen aan de therapeutische effecten op depressie en angst”, zegt onderzoeker Rafael Guimarães dos Santos. Van verschillende psychedelica is al aangetoond dat ze de verwerking van sommige negatieve emoties in de hersenen remmen.

Voor de studie werden verschillende bestaande onderzoeken over LSD en psilocybine verder onderzocht. De in totaal zeven studies evalueerden allen de herkenning van gezichtsuitdrukkingen. “Onze meest consistente bevinding was dat deze medicijnen de herkenning van negatieve emoties en gemoduleerde amygdala-activiteit tot deze stimuli verminderden. Dit effect was gecorreleerd met antidepressieve effecten bij depressieve patiënten, maar omdat dit alleen werd waargenomen in een enkele studie met een open-label ontwerp, is het moeilijk om te concluderen of dit resultaat klinische relevantie heeft”, legden de onderzoekers uit in hun verslag.

Negatieve gezichtsemoties

Het is niet heel vreemd dat de onderzoekers benieuwd waren naar de mogelijke effecten van gezichtsherkenning. Eerder onderzoek heeft namelijk al aangetoond dat personen die lijden aan angststoornissen en depressie de neiging hebben om een ​​voorkeur te hebben voor de herkenning van negatieve gezichtsemoties. Met andere woorden: personen die negatief in het leven staan, herkennen eerder negatieve emoties bij anderen. Het verminderen van de herkenning van negatieve gezichtsemoties zou in theorie kunnen helpen om die aandoeningen te behandelen. "Het veranderen van emotionele verwerking door het veranderen van gezichtsherkenning kan een van de mechanismen zijn die betrokken zijn bij de therapeutische mogelijkheden van ayahuasca en andere serotonerge hallucinogenen”, legt Santos uit in een interview. 

“Inderdaad, de onderzochte onderzoeken toonden aan dat een enkele dosis of enkele doses LSD of psilocybine werd geassocieerd met een gemodificeerd patroon van herkenning van negatieve emoties dat als nuttig kon worden geïnterpreteerd, aangezien verschillende van deze onderzoeken aantoonden dat deze wijzigingen waren gecorreleerd met verhogingen in een positieve stemming en / of anxiolytische en antidepressieve effecten”, schreven de onderzoekers.

Psilocybine als medicijn?

Een andere studie naar de effecten van psilocybine en emoties toonde aan dat het gebruik van psilocybine de herkenning van emoties zou versterken. Patiënten die een behandeling met deze psychedelische stof ontvingen, waren beter in staat om gezichten te categoriseren als gelukkig, blij, neutraal, verdrietig, boos of bang. 

"Voorafgaand aan behandeling met psilocybine bleken depressieve patiënten in dit onderzoek een globaal tekort te hebben in het verwerken van emotionele gezichten in vergelijking met gezonde controles, hetgeen tot uiting komt in langere reactietijden om alle emotietypen te identificeren," verklaarden de onderzoekers in hun studie. "We zagen een verbetering van de reactietijd na de behandeling voor alle soorten emoties bij depressieve patiënten."

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.