opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Valeriaan zaadjes - Valeriana Officinalis - 1 gram

Artikelnr: ART000707
6,00

Valeriaan (Valeriana officinalis) 1 gram zaadjes

Valeriaan werkt ontspannend en rustgevend. Het helpt bij stress-situaties en is goed voor de nachtrust.

Effecten

Valeriaan brengt het centrale zenuwstelsel tot bedaren en wordt daarom vaak toegepast na drukke dagen werk. Het kruid is een populair natuurlijk middel, omdat het niet de verslavingsgevoeligheid kent die bij synthetische producten kunnen voorkomen. Valeriaan helpt je om sneller in slaap te vallen, maar ook om 's ochtends wakker te worden zonder een suf gevoel. Let op: het kan in sommige gevallen twee tot vier weken duren voordat er verbeteringen in stemming en slaappatroon optreden.

Gebruik

Je kunt valeriaan als thee bereiden. Gebruik hiervoor enkele eetlepels op een halve liter water en laat dit 5 minuten zachtjes koken in een afgedekte pan, zodat de heilzame dampen niet kunnen ontsnappen. Laat het eventjes afkoelen en drink het vervolgens met wat honing.

Valeriaan kan ook gemengd worden met hop (Humulus lupulus). Deze mix (gedronken als thee) staat bekend om zijn slaapbevorderende eigenschappen.

Waarschuwing

Soms komt het voor dat mensen de werking van valeriaan eerder als stimulerend dan als ontspannend ervaren. In dat geval kun je het beter niet meer gebruiken. Langdurig en overdadig gebruik kan leiden tot hoofdpijn en onrust.

Beoordelingen (0 )
Valeriaan zaadjes - Valeriana Officinalis - 1 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.