opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Dit zijn de vijf krachtigste hallucinogene en psychedelische middelen

Dit zijn de vijf krachtigste hallucinogene en psychedelische middelen

Psychedelica zijn middelen die door de aanwezigheid van verschillende actieve stoffen auditieve en / of visuele hallucinaties produceren. Maar goed, dat hoeven we jou als Dutch-Smart lezer waarschijnlijk niet te vertellen! Veel van deze hallucinogene middelen worden al enkele duizenden jaren gebruikt vanwege de bijzondere en soms zelfs bijna magische effecten. Hieronder noemen we de vijf meest misbruikte en krachtige psychedelische drugs die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

LSD

LSD (lyserginezuurdiethylamide) was een van de eerste psychedelische geneesmiddelen die sterk aan populariteit won. Het middel zorgt ervoor dat de gebruiker sterke veranderingen in de waarneming vertoont, waaronder op gebied van gedachten, zicht en gehoor. De krachtige psychedelica is een semi-synthetisch medicijn dat zowel natuurlijke als door de mens gemaakte stoffen combineert. Deze drugssoort activeert serotonine-receptoren in de hersenen en stimuleert tevens de productie ervan. Meestal wordt het middel oraal ingenomen door middel van druppels of door het likken van postzegels. Mocht je trouwens denken gewoon even kort te gaan trippen op lsd, dan heb je het mis. De effecten houden zo’n 12 uur aan en zijn behoorlijk heftig. LSD is in Nederland illegaal, maar er zijn ook natuurlijke varianten van LSD die de werking ervan proberen na te bootsen. 

Paddo’s en truffels

Psychedelische paddenstoelen, ook wel paddo's of truffels genoemd, zijn momenteel een van de meest populaire krachtige psychedelische drugs. Deze paddenstoelen ontwikkelden verschillende psychedelische verbindingen als afweermechanisme tegen potentiële predatoren, zoals bijvoorbeeld insecten. De verbinding die verantwoordelijk is voor de psychedelische effecten is psilocybine. Nadat de darmen de psilocybine hebben opgenomen, wordt deze omgezet in psilocine. In sommige gevallen kunnen gebruikers tot enkele dagen lang de effecten van paddo’s opmerken. Paddo’s worden al vele duizenden jaren vanwege hun effecten genuttigd. De effecten duren meestal zo’n zes uur en kunnen zowel visuele als auditieve hallucinaties omvatten.

Peyote

Peyote is een kleine cactus die van nature voorkomende psychedelische verbindingen bevat als een verdediging tegen roofdieren. De psychoactieve stof in peyote is mescaline, een stof die gedurende ongeveer zes uur intense hallucinaties produceert. De cactus wordt voornamelijk gebruikt als een recreatieve drug en wordt tevens gebruikt als aanvulling op verschillende soorten meditatie en psychedelische therapie. De peyote-cactus wordt al meer dan 5.000 jaar door Zuid-Amerikaanse stammen gebruikt. Wanneer we kijken naar de populariteit van psychoactieve cactussen, dan staat Peyote (Lophophora williamsii) met stipt op nummer één. Het is dan ook de meest bekende en tevens de meest krachtige psychedelische cactus ter wereld.

Salvia divinorum

Salvia divinorum is een plant die inheems is in Mexico en die verbindingen bevat die bij inname hallucinogene effecten kunnen - en waarschijnlijk zullen - veroorzaken. Het actieve ingrediënt in Salvia is salvinorine A, dat de hallucinogene effecten veroorzaakt. Salvia wordt vaak verkocht als gewone bladeren of als een extract. Het wordt meestal gerookt, maar het kan ook oraal worden ingenomen als thee of worden ingeslikt. De effecten van salvia houden vaak zo’n 30 minuten of korter aan. Wel is het zo dat de effecten van Salvia Divinorum sterk kunnen variëren: soms voel je weinig, maar het kan ook zo zijn dat er kort na het nuttigen ineens een heftige trip komt opzetten.

DMT

We saved the best for last! DMT (N, N-dimethyltryptamine) is een molecuul dat van nature voorkomt in veel planten en dieren (ja, zelfs in mensen). Het gebruik van geïsoleerde DMT kan een van de sterkste hallucinogene effecten van alle psychedelica produceren. In wat grotere hoeveelheden zorgt DMT ervoor dat de gebruiker in een ‘andere realiteit’ treedt. De gebruiker komt terecht in een sterk hallucinogene toestand. Hoewel de high meestal maar ongeveer vijftien minuten duurt, melden veel gebruikers dat de trip veel langer lijkt te duren. DMT wordt meestal gerookt, maar kan ook worden gesnoven, geïnjecteerd of gedronken via een ayahuasca brouwsel.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.