opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Deze man probeerde 157 soorten drugs voor unieke ‘drugsbijbel’

drugs ervaringen

Als we je vragen om zoveel mogelijk verschillende soorten drugs op te noemen, hoe ver kom je dan? Op Dutch-Smart lees je geregeld over peyote (mescaline), paddo’s en magic truffels (psilocybine), ayahuasca (dmt) en natuurlijk cannabis. Maar er is natuurlijk nog véél en véél meer. Dat weet ook Dominic Milton Trott, een ‘eenvoudige huisvader’ die maar liefst 157 typen drugs uit heeft geprobeerd om de ervaringen te beschrijven in het boek The Drug Users Bible. 

Sommige mensen experimenteren namelijk met drugs zonder een flauw idee te hebben van wat het met ze zal doen. ‘Wordt sowieso de trip van je leven’, zal een vriend je misschien vertellen. Maar wat kan je daar nou eigenlijk mee? De vader van twee kinderen wilde ervoor zorgen dat mensen die verschillende stoffen proberen, precies weten waar ze aan beginnen voor ze het in hun mond, neus of aders stoppen. 

Ayahuasca

De man, die inmiddels al ver in de 60 is, legde uit dat het allemaal begon toen hij met pensioen ging en vragen begon te stellen over de zin van het leven. Dominic ontdekte op Youtube het Amazonebrouwsel ayahuasca, een krachtige hallucinogene drank uit Zuid-Amerika dat wordt gemaakt met Banisteriopsis Caapi en een DMT-bevattend middel zoals Mimosa Hostilis. Na wat onderzoek reisde hij af naar Peru waar hij het middel nam tijdens een sjamanistisch ritueel, dat naar eigen zeggen zijn ogen opende en ‘zichzelf van de ketenen van angst’ bevrijdde. 

Wat hem vooral stoorde, was het gebrek aan informatie over veilig drugsgebruik. Zo merkte hij op dat sommige soorten drugs dodelijk konden zijn. “Ik zag op forums dat mensen zelfs stierven of dat ze meldingen maakte over dat ze een verkeerde dosis hadden genomen of bepaalde informatie van tevoren niet wisten. Dat kan dodelijk zijn”, vertelt hij. "Ik begon met het maken van een spreadsheet van mijn ervaring en mijn onderzoek. Ik heb het medicijn (ayahuasca) nauwkeurig onderzocht, wat de dosis zou zijn, enzovoort, enzovoort, en ik heb er verslag van gemaakt.”

Drugsbijbel

Toen kwam het idee om een boek te maken over al zijn ervaringen. “Want waarom niet”, vroeg hij zichzelf af. “Waarom zou ik niet de veiligheidsinformatie van het publieke bewustzijn projecteren als ik daartoe in staat ben?”. En zo geschiedde. In de loop van zo’n 10 jaar tijd begon Dominic met het onderzoeken, innemen, ervaren en documenteren van zoveel mogelijk medicijnen als hij kon vinden. 

De voormalige bank- en IT-medewerker heeft de wereld afgezocht naar psychedelica (paddo’s, LSD, ayahuasca etc), stimulerende middelen, anxiolytica en sedativa, bedwelmende depressiva (inclusief opioïden), dissociatieven (salvia divinorum), cannabinoïden (cannabis, cbd etc), nootropica (Smart Drugs), oneirogenen (Dream Herbs / etc) en andere soorten drugs die niet zijn geclassificeerd.

Sommigen ervan waren eenvoudig te verkrijgen, anderen wat minder. Vóór mei 2016 waren veel van de onderzoekchemicaliën legaal in het VK, wat betekent dat Dominic ze zonder problemen kon bestellen. Voor de illegale typen drugs reisde hij af naar verschillende delen van de planeet, waar hij ze wat gemakkelijker kon krijgen.

De ‘beste en slechtste drugs’

Maar wat is nou ‘de beste drugs’? Nou, als het aan Dominic ligt, dan is daar geen antwoord op te geven. “Het hangt ervan af wat je op dat moment zoekt”. Voor hem zelf was ayahuasca de meest transformerende en revolutionaire drug die hij probeerde.  'Als je dingen vanuit een ander perspectief bekijkt en dan terugkeert naar de normale wereld, dan heb je die kennis en dat perspectief en draag je dat met je mee en dat is wat mensen verandert', vertelde hij in een interview. "Dat is wat mij heeft veranderd: samenleving en cultuur van buitenaf zien; toen ik eenmaal terugkwam in de samenleving, veranderde ik mijn algemene perspectief."

Maar er waren niet alleen positieve ervaringen. Zo waren er ook een aantal soorten drugs die hem fysiek én mentaal lieten lijden. Zo probeerde hij high te worden van nootmuskaat (ja, dat kan écht) en vertelde hij dat dat één van zijn meest verschrikkelijke ervaringen ooit was. 'Ik werd' s nachts wakker en ik moest op handen en knieën kruipen om naar het toilet te gaan ', vertelt hij. 'Mijn vingers zakten het hout in en ik trok ze eruit en alles draaide, mijn hoofd deed pijn. Ik was een week ziek. Het was angst. Het was traumatisch. Deze specifieke psychoactieve stoffen zijn dodelijk en zeer giftig. Je vergiftigt jezelf in wezen”. 

‘Vergrootglas van elke angst’

Ook synthetische cannabinoïden zoals Spice of Black Mamba, die in sommige delen van de wereld voor veel problemen zorgen, waren verschrikkelijk voor Dominic. Hij beschreef de high als een vergrootglas voor elke angst die in zijn hersenen zweefde. Hij herinnerde zich dat hij 'in bed lag in de foetushouding in de hoop dat het snel zou eindigen'. Op een gegeven moment vroeg hij zich af of de reis ooit zou eindigen. Maar het zijn juist deze momenten die volgens Dominic zo belangrijk zijn, omdat het hem in staat stelt anderen aan te moedigen het niet te proberen. 

Maar was het het waard? “Absoluut”, zegt de inmiddels volgens ons bekroonde drugsexpert. Wel is hij er van overtuigd dat regeringen en wetshandhavingsinstanties een andere benadering moeten volgen bij het minimaliseren van drugsschade. Hij zegt dat hij zijn ervaringen niet in een boek had hoeven samen te brengen, omdat de relevante instanties die informatie al zouden moeten hebben”. Duidelijk taal!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.