opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Koken met wiet en paddo’s – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Koken met wiet en paddo’s – de mogelijkheden zijn eindeloos!

High Tea, High Wine… we kennen het allemaal. Maar High Cuisine? Daar hadden we nog niet eerder van gehoord. Sinds afgelopen weekend is op streamingdienst Videoland de vierdelige serie met precies deze titel te zien. Het is een kookprogramma zoals je er al zoveel hebt op tv, maar dan net even anders. Het ‘high’ in de titel slaat namelijk niet op koken op grote hoogten. Nee, in deze serie wordt gekookt met geestverruimende middelen. Paddo's, truffels, cannabis... Jammie!

Tucker en Joseph hebben jarenlange ervaring in verschillende sterrenrestaurants. Zij verwerken al jarenlang verschillende geestverruimende middelen in hun gerechten door middel van microdoseren, iets waar we recent nog aandacht aan hebben geschonken. Beide chefs gaan in elke aflevering op bezoek bij een andere Nederlandse topchef, maar ook smartshops en cannabis-boerderijen worden niet vergeten. Uiteraard bereiden de chefs hun eigen, unieke gerechten voor de Nederlandse keuken. Kijk, daar houden we nou van: creatief koken met producten die ons nauw bij het hart liggen!

De High Cuisine Chefs

Noah Tucker is een geboren New Yorker, woonachtig in Amsterdam. Hij wist al vanaf zijn zesde dat hij kok wilde worden. Als veteraan van de Amerikaanse marine heeft Noah culinaire kookkunsten verzorgd voor zowel bemanningen als kapiteins. Maar hij werkte uiteindelijk in New York, Japan en Californië, waar hij zijn skills verbeterde en zijn smaak en vaardigheden naar een hoger niveau tilde in de toonaangevende door Michelin-bekroonde restaurants. Vervolgens verhuisde hij naar Amsterdam.

Tony is op zijn beurt geboren en getogen in Londen, waar hij zijn kookkunsten leerde van zijn moeder. Hij specialiseerde zich in de traditionele Franse keuken en vulde deze later aan met Aziatische invloeden en andere keukens. Daarnaast werkte hij in een aantal bekroonde Michelin-restaurants, waaronder The Canteen, The Oak Room, Interlude de Chavot, Mirabelle en Restaurant 1837. Zijn culinaire ambities leidden hem naar het werk in de VS en België voordat hij in 2004 naar Amsterdam verhuisde.

De vijf chefs die figureren in de serie zijn Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Maris Piper), Andy Brauers (Kasteel ter Worm) Floris Versluijs (Keuken van Floris) en Rutger van der Weel (Katseveer). Wiet, paddo’s, truffels en andere geestverruimende middelen zijn veelgebruikte ingrediënten van de nieuwe serie, maar nieuwe afleveringen met ayahuasca en kanna staan gepland. Door hun passie voor goed eten te combineren met geestverruimende middelen zorgen de chefs voor een nieuwe eetervaring. Want eten met een dosis paddo’s is niet alleen lekker, het maakt je waarschijnlijk ook nog eens een stuk gezelliger!

Maak je eigen Magic Truffle chocoladekoekjes!

Omdat we bij Dutch-Smart ook wel weten dat truffels en paddo’s niet altijd even lekker smaken - we hebben menig gebruiker de portie er direct uit zien gooien - hebben we hier een klein recept om van je onsmaakvolle truffels een heerlijk chocoladekoekje te maken. Smaak véél beter dan er droog op kauwen, trust us.

Dit heb je nodig voor 12 koekjes (4 personen):

  • 4 porties gemalen magic truffles
  • 150 gram suiker
  • 135 gram havermout
  • 60 gram pindakaas
  • 60 milliliter melk
  • 55 gram bruine suiker
  • 55 gram roomboter
  • 30 gram cacao
  • 15 milliliter vanille-extract
  • snufje zout

Daar gaan we dan! Doe de boter, bruine suiker, melk, cacao en zout in een pan. Breng langzaam aan de kook en laat het een minuutje op laag vuur staan. Verwijder de pan vervolgens van het vuur en voeg de pindakaas en de chocolademelk eraan toe. Al roerend smelt je het mengsel in elkaar. Schenk vervolgens de vanille-extract in de pan. Doe de havermout én de gemalen truffles erbij en roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Schep in totaal 12 koekjes uit het mengsel en zet ze in de koelkast tot de koekjes wat hard van structuur worden.

Eet smakelijk en happy tripping!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.