opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Je eigen paddo’s kweken? Dit heb je nodig!

paddos kweken

Ben je door de vele interessante artikelen rondom paddo’s, truffels en psilocybine geïnteresseerd geraakt in het kweken van je eigen paddo’s? Of heb je gewoon even een klein geheugensteuntje nodig? Wat je reden voor bezoek ook is, voor informatie over het kweken van magic mushrooms zit je hier in ieder geval helemaal goed! Wees wel voorbereid: het kweken van paddo’s vergt best wat tijd en geduld. 

Paddo’s kweken met kweekset

Voor veel telers is het kweken een leuke en relatief goedkope hobby. Als je nieuw bent met het kweken van paddenstoelen, dan kun je overwegen een kweekset of growkit te kopen. Die sets bevatten namelijk alles wat je nodig hebt om je paddo’s met succes te laten groeien. In een kweekset zit meestal een groeibakje, zaden, sporenspuit, kweekzak met luchtfilter, alcoholdoekje en natuurlijk een handleiding, waarmee je stap-voor-stap door het proces wordt geleid. Ook op onze website vind je diverse paddo handleidingen

Paddo’s kweken zonder kweekset

Wil je zélf je kweekset bouwen en deze niet kant-en-klaar in onze winkel kopen? Ook dan zit je hier goed. Om te beginnen zijn er redelijk wat benodigdheden om je paddo’s succesvol te laten groeien. Wat die benodigdheden zijn, dat lees je hieronder. Je vindt de meeste van deze producten hier. Het is goed om te weten dat het kweken van paddo’s niet altijd even makkelijk is. Zelfs ervaren kwekers kunnen er maanden mee bezig zijn, zonder ideale resultaten. Een geweldige uitgebreide handleiding voor het kweken van paddo’s vind je hier. Wil je een quick reminder? Dan is onderstaand stappenplan alles wat je nodig hebt. 

 • Een sporenspuit (bijvoorbeeld Psilocybe Cubensis)
 • Gesteriliseerde substraatpotten (zie onder)
 • Een kweekkamer/box
 • Timer
 • Rubberen of latex handschoenen
 • Ontsmettingsalcohol (voor sterilisatie)
 • Verwarmingsmat
 • Thermometer 
 • Droogset

Snelle handleiding

Stap 1: Prik 4 kleine gaatjes in het deksel van de substraatpot(ten), gelijkmatig verdeeld over hun omtrek. Gebruik een gesteriliseerde spijker en een hamer om de gaten in het deksel te slaan terwijl het deksel op een ANDERE pot staat.

Stap 2: Steriliseer de spuit en ga verder met het injecteren van de sporen in de gesteriliseerde substraatpot(ten) door de vloeistof in vieren te verdelen (1 voor elk gat in het deksel).

Stap 3: Laat de pot(ten) 3-4 weken staan. Het substraat moet aan het einde volledig wit zijn geworden.

Stap 4: Verwijder het deksel van de pot(ten). Terwijl je handschoenen draagt, draai je het substraat in je hand en plaats je het in de kweekkamer. Vanaf nu gaat de echte groeifase beginnen.

Stap 4: Wacht tot de paddenstoelen vier keer hun oorspronkelijke grootte groeien en pluk ze. De eerste paddenstoelen verschijnen meestal na zo’n 14 dagen. 

Stap 6: Stop de vers geplukte paddenstoelen in een droogset voor magic mushrooms, droog ze gedurende 36 uur.

Je paddo's zijn nu helemaal klaar om te worden gegeten! Genietse en veel tripplezier!

Hoe maak je je eigen substraatpotten?

Het is prima mogelijk om zelf je substraatpotten te maken. Combineer voor elke pot twee/derde kopje vermiculiet en een/vierde kopje water in een mengkom. Giet het overtollige water af met een gedesinfecteerde zeef. Doe vervolgens een/vierde kopje bruine rijstmeel in de mengkom en combineer met het vochtige vermiculiet.

Ga door met het vullen van gesteriliseerde (glazen) potten, maar pas op dat je ze niet te strak verpakt. Vul de potten tot ongeveer een halve centimeter van de randen. Steriliseer vervolgens die bovenste 5 centimeter met ontsmettingsalcohol. Vul de potten met een laag droog vermiculiet om het substraat te isoleren.

Kweekcondities

 1. Licht

Bij het kweken van paddo's kun je natuurlijk zonlicht of kunstlicht gebruiken (fluorescentielampen of groeilampen). Wanneer je natuurlijk licht gebruikt, roteer je de kamer regelmatig, want wanneer er teveel licht op één plek valt, zal je daar voornamelijk groei zien waardoor je stash in gevaar komt. Gebruik bij kunstlicht een timer om afwisselend dag- en nachtcycli te simuleren (12 uur aan, 12 uur uit).

 1. Temperatuur

De temperatuur moet tussen 24 - 30 °C blijven. Plaats een thermometer in de kweekkamer om de temperatuur te reguleren. Gebruik een verwarmingsmat om de temperatuur te verhogen als dit nodig is.

 1. Vochtigheid

De luchtvochtigheid moet hoog blijven (95%). Om dit te doen, besproei je de kweekkamer af en toe met water. Plaats een hygrometer in de kweekkamer om de vochtigheid te controleren.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.