opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Binnenkort ook in Nederland? Truffels microdoseren via neusspray!

neusspray paddos

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is het microdoseren van magic truffels in Nederland een grote hit. Steeds meer mensen, voornamelijk ondernemers en creatievelingen, maken kennis met de wonderbaarlijke krachten van psilocybine, de werkzame stof in paddo’s en truffels. Via onze truffle microdosing pack bijvoorbeeld, maar er zijn ook mensen die normale porties magic truffles opdrogen en er zelf capsules van maken. Maar een Amerikaans bedrijf vindt dat het nóg makkelijker kan. Zij hebben namelijk een heuse paddo-neusspray ontwikkeld… 

‘Paddo’s worden legaal’

De in Oregon gevestigde startup Silo Wellness heeft er alle vertrouwen in: Paddo’s en andere psychedelica worden legaal, en daar willen ze graag een slaatje uit slaan. Om dat te doen heeft CEO Mike Arnold een neusspray ontwikkeld die bedoeld is voor het afleveren van exacte, gecontroleerde psychedelische microdoses via een eenvoudige manier van toediening. 

Steeds vaker wordt er onderzoek gedaan naar psychedelische middelen en mogelijke medische toepassingen ervan. Tegelijkertijd wordt in de Verenigde Staten ook steeds makkelijker omgegaan met het decriminaliseren ervan - in sommige staten dan natuurlijk. In Denver bijvoorbeeld, waar in maart dit jaar werd besloten dat het persoonlijke gebruik en bezit van paddo’s niet langer illegaal is. Een gedachte die tien jaar geleden nog ongekend was. 

Dus hoewel deze bewuste neusspray op dit moment nog helemaal niet legaal is in het land (op enkele gebieden na), bereiden veel bedrijven zich al wel voor op een mogelijke stortvloed van aandacht en vraag. Silo Wellness is er daar dus één van. Het idee achter het product is om mensen een manier te bieden om de psychedelische effecten te kunnen ervaren met behulp van een apparaat met gecontroleerde afgifte dat consistent gereguleerde microdoses kan bieden. 

Wat is de perfecte dosis?

“We hebben het eeuwenoude probleem met medicijnen op basis van planten en schimmels opgelost: hoe weet je hoeveel een dosis is?” Legt Michael Hartman, een ervaren farmaceutische productontwikkelaar die werkt met Silo Wellness, uit aan een Amerikaans medium. “Hoe voorkom je dat je te veel neemt, zoals het dilemma van cannabis edibles? We zijn er ook in geslaagd om een ​​van de veel voorkomende klachten van sommige paddestoelgebruikers op te lossen: smaak en maagklachten.” 

De CEO en oprichter van Silo Wellness is voormalig crimineel advocaat Mike Arnold, die in 2016 zijn baan in de advocatuur verliet om een ​​marihuanateeltbedrijf te starten. Na een levensveranderende ervaring met paddo's in 2018, zag Arnold potentie rondom het gebruik ervan. Zijn eerste paddo-ervaring was er een die werd begeleid door een deskundige arts, die een gecontroleerde dosis kon bieden, maar wat als die geleide ervaring niet beschikbaar zou zijn geweest? Arnold zag de oplossing voor het probleem in de vorm van een neusspray, die een afgemeten, snelwerkende dosis paddo’s toe kan dienen op een manier die perfect zou zijn voor minder ervaren gebruikers. 

Neusspray voor perfecte opname

De neusspray die wordt ontwikkeld is geen pure psilocybine, maar in plaats daarvan vertelt Arnold dat het een "volledig myco-spectrum extract van Jamaicaanse paddo's in een waterige oplossing is". Wat dat precies mag zijn, daar zullen we wellicht nog achter komen. De voordelen zijn volgens Arnold enorm. Zo zou een dosis via neusspray sneller werken, minder risico geven om teveel te nemen en ook het misselijke gevoel van paddo- of truffelgebruik tegengaan. 

Voorlopig is het echter nog even afwachten, maar een goed idee? Dat lijkt het zeker. "Wij geloven dat opname via de neus een grotere biologische beschikbaarheid en hogere opnamesnelheid heeft dan door de darm te gaan", vertelt Arnold. “Zodra het product breder beschikbaar is voor het publiek, zal de specifieke dosering worden onthuld; maar momenteel heeft één dosis in elk neusgat het biomassa-equivalent van niet meer dan 0,1 gram.” Het product wordt momenteel ontwikkeld in Jamaica, een van de weinige landen ter wereld waar paddo's volledig legaal zijn. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.