opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Peyote: de meest bijzondere cactus ter wereld?

trippen peyote

Psychedelica? Daar hebben we er hier op Dutch-Smart heel wat van! Van magic truffels en paddo’s tot de meest intense psychedelische kruiden; iedereen die op zoek is naar een trip kan hier zijn hart op. Zo ook peyote, misschien wel de meest bijzondere cactus ter wereld. Peyote wordt al jaren gebruikt door native Americans, maar voor de rest van de wereld is de psychoactieve cactus niet heel bekend. Deze bijzondere cactus groeit in het noorden van Mexico en in het zuiden van de Verenigde Staten. Groeien doet hij maar langzaam en het duurt ruim 5 jaar voor de cactus groot genoeg is voor consumptie. Want voor de sier? Daar is hij niet voor.. 

Spirituele doeleinden

Peyote wordt namelijk al eeuwenlang door indianenstammen tijdens religieuze rituelen gebruikt, maar ook als middel tegen dorst en honger en tijdens de jacht om het uithoudingsvermogen te vergroten. Wetenschappelijk bekend als Lophophora williamsii, groeit peyote alleen in het noorden van Mexico en twee kleine regio's in het zuiden van Texas. Het groeit ondergronds, in de vorm van een stevige cactus. Meestal is alleen de kroon van de plant boven de grond zichtbaar, waarvan de sterke, bittere smaak hem beschermt tegen dieren.

De echte reden dat peyote zo wordt vereerd en vrijelijk wordt verbouwd in Mexico, komt uit de Indiaanse culturen. Daar werd de cactus al lang gebruikt in religieuze ceremonies. Duizenden jaren lang nemen Native Americans in Midden- en Noord-Mexico peyote in voor spirituele doeleinden. De effecten van het medicijn bestaan ​​uit een verhoogd bewustzijn, met name van iemands omgeving en emoties. Het wordt gebruikt om de emoties te verbeteren tijdens ceremonies voor genezing en gebed. Het wordt door hen ook gebruikt om het psychologisch welzijn te verbeteren, door bijvoorbeeld therapeutische gesprekken te voeren onder invloed van peyote.

Recreatieve gebruikers van Peyote

Het is moeilijk om vandaag de dag iemand te vinden die niet minstens één keer in zijn leven met een vorm van drugs heeft geëxperimenteerd. Maar van al die drugstrips (waarvan het grootste deel overduidelijk ervaring heeft met het razend-populaire MDMA), is er toch bijna niemand die de peyote cactus heeft geprobeerd. En dat is jammer, want peyote bezorgt gebruikers een heel bijzondere trip.  Eén van de meest veelvoorkomende effecten van een mescaline trip is misselijkheid en verlies van eetlust. Maar dat zijn natuurlijk niet de effecten die mensen zoeken. Wat die wel zijn? Visuele en emotionele veranderingen. Deze omvatten het zien van felle kleuren en patronen, zoals mozaïek achtige vormen en spiralen, maar ook visoenen van duidelijkere objecten zoals dieren, mensen en vormen.

Trip afhankelijk van dosis

De grootte van de toppen variëren van het formaat van een golf- tot honkbal. Oudere planten zijn groter, maar vaak wordt gedacht dat de kleinere, jongere planten krachtiger zijn. De effecten van de peyote cactus zijn vergelijkbaar met verschillende andere hallucinogenen. De effecten ervan zijn overigens sterk afhankelijk van de genomen dosis. Over het algemeen wordt 200 - 300 mg mescaline gezien als een ‘normale dosis’. 300 – 500 mg  is een sterke dosis en 500 – 700 mg is een zware dosis die enkel door ervaren mescaline-gebruikers fijn gevonden zal worden.

Een volledige dosis peyote, ongeveer 400 milligram met een mescalinegehalte van één tot drie procent, zou kunnen resulteren in een trip van acht tot twaalf uur. Maar onervaren gebruikers zullen dat niveau niet snel bereiken. Om een ​​volledige dosis te consumeren, moet je tussen de 10 en 12 knoppen of kleine plakjes van het binnenste peyote-vlees eten. De smaak is superbitter, met een textuur als die van een peper, het consumeren is daarom niet gemakkelijk. Daarbij krijg je er ook nog eens een heel droge mond van. Niet voor iedereen een pretje! 

Is peyote legaal?

Aangezien het medicijn wordt gebruikt in Indiaanse religieuze ceremonies, is in Amerika het gebruik ervan voor religieuze doeleinden legaal, maar recreatief gebruik is officieel niet toegestaan. In Nederland is het fabriceren, verhandelen en in bezit hebben van de werkzame stof mescaline verboden, maar is het bezitten van mescaline-bevattende cactussen volledig legaal. Peyote, San Pedro of Peruvian Torch bestellen is dus gewoon mogelijk in onze smartshop! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.