opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Hoe houd je je wiet lekker lang vers?

Hoe houd je je wiet lekker lang vers?

Hoe houd je je wiet lekker lang vers?

Ben je zelf wiet aan het kweken en merk je dat je voorraad al behoorlijk groot wordt? Of wil jij graag aan de slag met zelf wiet kweken en weet je nog niet hoe je het uiteindelijke product zo lang mogelijk vers houdt? Dan geven we je in dit artikel een aantal handige tips die je eenvoudig zelf kunt toepassen.

Laat de toppen goed drogen

Wil je dat je wiet de geur en smaak goed behoudt, terwijl het ook niet van structuur verandert? Dan is het belangrijk dat je de toppen te drogen legt direct nadat je ze hebt geknipt. Het proces van rijpen duurt over het algemeen acht tot tien dagen. De toppen moeten bewaard worden onder precies de juiste omstandigheden: als er te veel lucht of licht bij de toppen komt, dan merk je dat straks aan de smaak. Drogen doe je dus in een donkere kamer, met een lagere temperatuur en een laag vochtgehalte (bij meer vocht krijg je snel last van schimmels). Ideaal is ongeveer een temperatuur van 22˚C. Afhankelijk van de hoeveelheid toppen die je hebt, kun je ze bijvoorbeeld in een kartonnen doos hangen. Hoe lang je ze precies laat drogen hangt onder andere van je smaak af.

Opbergen in een glazen pot

Je hebt vast wel ergens een glazen pot staan die je goed kunt afsluiten. Bijvoorbeeld zo’n weckpot, waar je ook jam in kunt bewaren. Luchtdicht bewaren zorgt ervoor dat de toppen hun eigen geur goed behouden en blijven opnemen. Let er wel op dat het klimaat in de pot niet te warm of te vochtig wordt, anders zit je alsnog met het eerder genoemde probleem. Het slimste is om, als je de toppen eenmaal opgeborgen hebt in een luchtdichte pot, de pot om de zoveel dagen even te openen. Zo kunnen de toppen af en toe toch een beetje ademen, ook al is het maar een paar minuten. Drogen ze te snel, dan kun je bijvoorbeeld ook een sinaasappelschil toevoegen om de balans met vocht goed te houden.

Meer dan dit hoef je eigenlijk niet te doen. Zorg er wel voor dat je niet vergeet dat je ergens een stash hebt staan, dat zou natuurlijk zonde zijn! Enjoy ;-)

Wiet bewaren in glazen potten.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.