opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Veelgestelde vraag: Zijn paddo's en truffels verslavend?

zijn paddos verslavend

Magic Truffles en paddo’s bevatten psilocybine of psilocine, psychoactieve stoffen die hallucinaties en vervormingen in perceptie en visuele of auditieve zintuigen veroorzaken. De meeste van deze paddestoelen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico en vandaag de dag zijn er al vele tientallen van deze hallucinogene paddestoelen ontdekt. Sommigen ervan worden al duizenden jaren gebruikt in ceremonies en spirituele rituelen vanwege hun krachtige effecten. Meer informatie over truffels en paddo’s vind je in onze kennisbank, maar een onderwerp waar we het in dit artikel over gaan hebben is een vraag die ons regelmatig door nieuwe bewustzijnsavonturiers wordt gesteld: ‘Zijn truffels en paddo’s verslavend?’

Het antwoord: Nee, truffels en paddo’s zijn niet verslavend

Meerdere onderzoeken hebben reeds aangetoond dat magic truffles en paddo’s fysiek en geestelijk niet verslavend zijn. Deze hallucinogene paddestoelen - die favoriet zijn onder vele psychonauten - veroorzaken daarnaast ook geen dwangmatig gebruik of afhankelijkheid. Een verslaving wordt in deze zin in het kort omschreven als een ziekte die wordt gekenmerkt door dwangmatig gebruik van een bepaalde substantie. Afhankelijkheid is op zijn beurt de aanwezigheid van fysieke ontwenningsverschijnselen die door een middel worden veroorzaakt. Bij paddo’s en truffels is van beide echter geen sprake.

Sterker nog: Het hallucinogeen dat wordt aangetroffen in deze paddo’s of magische truffels kan juist hélpen bij de behandeling van verslavingen, blijkt uit recente onderzoeken. De kracht die sommige psychedelica hebben om alcoholisme en verslavingen te verhelpen was een van de vroegste aandachtspunten van psychedelisch onderzoek. Een onlangs gepubliceerde meta-analyse van gerandomiseerde studies concludeerde bijvoorbeeld dat een enkele dosis psilocybine al zou kunnen baten met de bestrijding van hun verslaving.

In een specifiek onderzoek onder rokers die wilden stoppen kwam als resultaat dat een behandeling met psilocybine een onthoudingspercentage van maar liefst 80% veroorzaakte, zes maanden na de behandeling. Reeds bestaande behandelingsmethoden hebben een gemiddelde onthoudingspercentage van 15 tot 30 procent in dezelfde tijdsperiode. Dit suggereert dat het gebruik van paddo’s of truffels enorm doeltreffend zou kunnen zijn bij de behandeling van verslavingen. Het vermogen van psilocybine om verslaving effectief te behandelen, wordt verder ondersteund door een studie gepubliceerd in de Journal of Psychopharmacology en uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard Medical School en Boston University.

Tolerantie bij paddo- en truffelgebruik

Personen die paddo’s of truffels gebruiken, bouwen al redelijk snel een tolerantie voor de actieve stoffen op, waardoor meer nemen simpelweg niet werkt of weinig effect heeft. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat het vrijwel onmogelijk is om geestelijk afhankelijk te worden van paddo’s of truffels. Het is dan ook aan te raden om maximaal ééns per week een paddo- of truffeltrip te maken, maar nog beter is het om enkele weken te wachten tot de volgende trip. Dit zorgt er niet alleen voor dat je lichaam weer helemaal klaar is voor een magische reis, maar ook dat deze waarschijnlijk een stuk heftiger is dan wanneer je binnen no-time weer een portie truffels naar binnen werkt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.