opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zo maak je eenvoudig je eigen kruidencapsules

kruidencapsules

Ben je geïnteresseerd in het maken van je eigen kruidencapsules? Voor gezondheidsvoordelen, om het libido op te krikken, of misschien zelfs wel om je eigen paddo’s te microdoseren? Wat je reden ook is, voor alles op het gebied van het maken van je eigen kruidencapsules zit je hier helemaal goed. In tegenstelling tot het kopen van kruiden in de winkel, kun je namelijk ook gewoon thuis capsules maken. Zo weet je ook meteen dat de kruiden die je neemt vers en biologisch zijn om aan je specifieke behoeften te voldoen. 

Benodigde hulpmiddelen capsuleren van je eigen kruiden

Het enige dat je nodig hebt om je eigen kruidencapsules te maken, zijn deze hulpmiddelen:

  • Het gemalen organische kruid (of kruiden) die je wilt inkapselen. Hier op Dutch-Smart verkopen we een breed scala aan gedroogde kruiden die je hier perfect voor kunt gebruiken;
  • Lege capsules. Deze vind je hier;
  • Een capsuleermachine, deze maakt het capsuleren super eenvoudig. Zorg er altijd voor dat je capsules dezelfde grootte hebben als de machine. Hier op Dutch-Smart verkopen we ook combi-verpakkingen van capsuleermachine + capsules, zodat je altijd zeker weet dat je het juiste in handen hebt.
  • Een ondiepe schaal om in te werken. Bijvoorbeeld een ovenschaal van helder glas.
  • Een glazen pot. Een handige methode voor het bewaren van capsules.

Stappenplan voor doe-het-zelf kruidencapsules

Plaats de capsuleermachine in het midden van de ondiepe ovenschaal. Plaats vervolgens de capsule machine op de standaard. Maak elke lege capsule open en plaats de langere helft in de machine en open het uiteinde. Herhaal dit totdat de capsulemachine vol is of de capsulehelften op zijn. Neem de smallere helft van elke capsule en plaats deze in de bovenkant van de capsuleermachine, met de open zijde naar boven.

Haal vervolgens je kruidpoeder erbij. Slechts twee eetlepels van het kruidpoeder (of kruidenmengsel) die je wil capsuleren, vullen zo’n 24 capsules. Vul eerst de grotere helften van je capsules met je poederkruid tot elke capsule even vol zit. Het is soms het gemakkelijkst om een ​​maatbeker te gebruiken om wat gemakkelijker te kunnen gieten, hoewel een lepel ook voldoende is. Gebruik de spreidingskaart van de capsulemachine om het poeder voorzichtig in de capsules te gieten door de spreidingskaart voorzichtig heen en weer over de bovenkant van het kruid te werken, zodat het poeder gelijkmatig wordt verdeeld.

Neem de stamper en druk deze op het kruidenpoeder om het in de capsules te krijgen. Blijf afwisselen tussen het gebruik van de spreidingskaart en de stamper om het poeder gelijkmatig te verdelen en met de stamper naar beneden te drukken totdat alle ruimte in de capsule is gevuld. Eenmaal volledig gevuld, gebruik je de spreidingskaart om het overtollige poeder in de ondiepe schaal te vegen.

Vanaf dit moment kun je de toppen ook vullen met dezelfde methode die hierboven is beschreven, maar dit kan nogal frustrerend zijn. Hoewel het wat ruimte overlaat, kun je de bovenkanten leeg laten om het capsuleren gemakkelijker te maken. Neem de onderkant van de machine en plaats de bovenkant van de capsuleermachine erop. Druk nu de machine in het midden naar beneden. Als je het gevoel hebt dat het goed is gegaan, haal dan de dop eraf. Is het gelukt, dan zijn al je capsules nu perfect verpakt.

Altijd je eigen gezondheidssupplementen

Klinkt makkelijk? Dat is het ook! Kant-en-klare supplementen in de winkel kopen is verleden tijd zodra je weet hoe je je eigen kruidencapsules kunt maken. We garanderen je dat je er geen spijt van zult krijgen. Sterker nog: voor velen wordt het maken van hun eigen supplementen een heuse hobby!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.