opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Eucalyptus globulus 50g - Eucalyptus

Artikelnr: ART001068
€ 6,95
x

Eucalyptus globulus - shredded blad (Eucalyptus)

Eucalyptus is een lange boom afkomstig uit Tasmanië. Het is zelfs de belangrijkste boomsoort die in de Australische bossen wordt gevonden en die ongeveer 75% van alle bomen omvat. De bladeren en olie van de eucalyptusplant worden al lang voor medicinale doeleinden gebruikt. Er zijn meer dan 300 soorten eucalyptus en Eucalyptus globulus behoort tot de bekende varianten.

De naam is eigenlijk afgeleid van het Griekse woord 'eucalyptos', wat 'goed bedekt' betekent en verwijst naar het cuplike-membraan dat de ontluikende bloemen van de boom bedekt. Als je ooit een crèmetje tegen verkoudheid hebt gebruikt, een wellness resort bent binnengelopen of een oliemassage hebt gehad, dan kun je de heerlijke frisse geur van eucalyptus waarschijnlijk direct voor je halen. De boom is namelijk vooral populair vanwege zijn karakteristieke aroma dat afkomstig is van het vluchtige oliegehalte in de bladeren en de schors van de boom. 

Eucalyptusthee

De gedroogde bladeren die wij hier in de webshop verkopen worden al vele eeuwen lang gebruikt om verschillende medicijnen van te maken, maar ook om bijvoorbeeld infusies vergelijkbaar met thee van te maken. Deze infusies zijn wereldwijd enorm populair, omdat er weinig andere bladeren zó fris en ‘schoon’ ruiken als eucalyptus. 

Eucalyptusthee is overigens geen traditionele thee en wordt niet gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis-plant, zoals zwarte thee of groene thee. Het wordt gebrouwen met de verse of gedroogde bladeren van de eucalyptusboom, die geen cafeïne bevat. Daarom is eucalyptusthee volledig cafeïnevrij, hoewel de dampen soms worden beschreven als helder en versterkend.

Effecten van eucalyptus

Diverse onderzoeken naar deze bijzondere bladeren hebben uitgewezen dat eucalyptus flavonoïden en tannines bevatten die zowel antioxiderende als ontstekingsremmende eigenschappen bieden. Eucalyptusthee wordt vaak gebruikt als een inhaleermiddel om symptomen van verkoudheid of griep te verlichten. De theedampen worden vaak beschreven als genezend omdat het inhaleren ervan helpt om overbelaste luchtwegen te openen. De bekendste toepassingen van eucalyptus hebben dan ook te maken met de luchtwegen, zoals problemen als hoesten en verkoudheid. 

Toch blijft het niet alleen bij de behandeling van verkoudheid, al is dat wel het meest bekende gebruik van dit aromatische kruid. Onderzoek gepubliceerd in BMC Immunology beweert bijvoorbeeld dat eucalyptus in olievorm krachtige eigenschappen heeft om het immuunsysteem te verbeteren. 

Kortom: eucalyptus is een geweldig kruid dat al vele eeuwen lang wordt gebruikt voor niet alleen zijn krachtige werking, maar juist vanwege de heerlijke frisse geur. Het kruid kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als potpourri! 

Beoordelingen (0)
Eucalyptus globulus 50g - Eucalyptus heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items