opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 redenen waarom deze kruiden je leven misschien wel kunnen veranderen

slaapkruiden

Het weekend is weer voorbij en met het mooie weer van de afgelopen dagen is de kans groot dat velen onder ons het weer veel te laat hebben gemaakt. Een feestje hier. Borreltje daar. Misschien ook nog een festivalletje erbij… Het is niet heel gek dat we op maandag vaak zo gesloopt zijn! Maar wat nou als we je vertellen dat het hebben van een goede nachtrust juist zó van belang is voor onze lichamelijke gezondheid en ons emotionele welzijn? In dit artikel vertellen we je waarom de slaap- en droomkruiden van Dutch-Smart jou kunnen helpen je leven ten positieve te veranderen. 

Te weinig slaap maakt je dik

Om maar meteen goed te beginnen: te weinig slaap wordt sterk gekoppeld aan gewichtstoename. En dat is nou juist wat we in de zomer níet kunnen gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig slaap krijgen vaak zwaarder (en dus ongezonder) zijn dan mensen die wel voldoende slapen. In één uitgebreid onderzoek hadden volwassenen die ‘s nachts niet aan de nodige uren slaap kwamen 55% meer kans op obesitas. Het effect van slaap op gewichtstoename lijkt gekoppeld te zijn aan flink wat factoren, waaronder invloed op hormonen en motivatie. In onze healthshop vind je zoals je weet tal van supplementen en kruiden die je kunnen helpen afvallen, maar misschien zou een kruid als valeriaan dus nog effectiever kunnen zijn!

Voldoende slaap maakt je vrolijker

Veranderingen in onze stemming zijn een van de meest duidelijke bijwerkingen van een gebrek aan slaap, en velen van ons kunnen voldoende verhalen vertellen over prikkelbaarheid, frustratie en zelfs symptomen van depressie wanneer we oververmoeid raken. Slaap speelt namelijk een belangrijke rol in ons vermogen om positieve en negatieve emoties te reguleren en verlaagt in feite onze gevoeligheid voor emotionele stimuli. De wetenschap heeft aangetoond dat slaapgebrek ons ​​vermogen om belangrijke sociale signalen te verwerken vermindert. Samen kunnen deze beperkingen het nogal moeilijk maken om sociaal en vrolijk te zijn. Een geweldig kruid waar je én lekker van slaapt en die je ook nog eens vrolijker maakt? Blauwe lotus!

Voldoende slaap verbetert je geheugen en prestaties

Wil je goed presteren op werk, tijdens het daten of samen met je partner? Dan is een goede slaap essentieel voor je hersenen om op een optimaal niveau te kunnen functioneren. Een geweldig kruid die zowel het vermogen tot slapen als de optimalisatie van je brein bevordert, is Skullcap. Slaap beïnvloed eigenlijk alles: van je vermogen om je te concentreren en problemen op te lossen, tot het kunnen herinneren van belangrijke informatie. Geheugenconsolidatie - het proces van het verplaatsen van informatie van ons vluchtige kortetermijngeheugen naar onze langetermijngeheugen - vindt plaats terwijl we slapen. Zelfs als je een uurtje slaap tekort komt, dan kan dit al je prestaties op dezelfde manier verminderen als alcoholgebruik. Tegelijkertijd vergroot slaaptekort het aantal fouten dat we maken tijdens ons werk. 

Voldoende slaap verbetert ons atletisch vermogen

Dacht je dat je met wat sporten en goed eten er wel was? Think again! Slaap is minstens net zo belangrijk als deze twee factoren. Stanford-onderzoekers onderzochten het effect van slaap op een groep basketbalspelers. De studie toonde aan dat het ontvangen van voldoende hoeveelheden slaap de snelheid, nauwkeurigheid, reactietijd en algemene gevoelens van welzijn van de speler sterk verbeterde. Bovendien heeft slaapgebrek een negatieve invloed op ons metabolisme en zorgt het ervoor dat je lichaam minder goed suikers om kan zetten in energie om fit de dag door te komen. En is dat niet genoeg? Dan hebben we tal van voedingssupplementen om je nog een duwtje in de goede richting te geven. 

Voldoende slaap houd je lichaam gezond

Dat slaap essentieel is, dat moge duidelijk zijn. Maar af en toe net dat ene uurtje eerder naar bed gaan kan een groot verschil in gezondheid betekenen. Het krijgen van voldoende slaap is bijvoorbeeld essentieel voor ons immuunsysteem om infecties te kunnen bestrijden. Zelfs gedeeltelijk slaapverlies kan de werking van uw immuunsysteem aanzienlijk verminderen. Tegelijkertijd is aangetoond dat te weinig slapen en te véél slapen de gezondheid van het hart negatief beïnvloed. Chronische korte slapers hebben 48% meer kans om te ontwikkelen of te overlijden aan hartziekten. Lig je vaak tot in de middag op bed? Dan vergroot dat de kans juist weer met 38%. Combineer je een slaap- of droomkruid met een gezondheidskruid, dan kun je er als nooit tevoren tegenaan! 

Kortom: het negeren van je slaapbehoeften klinkt misschien als iets onbenulligs, maar het heeft grote effecten op je gezondheid, sociale leven en stemming. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.