opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Cipiers doen oproep: “Geef gedetineerden alsjeblieft corona-wiet!”

cannabis gevangenen gedetineerden

Als je de blog van Dutch-Smart een beetje in de gaten houdt, dan heb je gisteren vast ons artikel voorbij zien komen waarbij we 10 geweldige redenen geven waarom cannabis toch wel héél leuk is om te gebruiken. Nou, dat vinden niet alleen jij en ik, maar ook veel gedetineerden in Nederlandse gevangenissen. Helaas gooien de coronamaatregelen momenteel roet in hun eten, want aanvoer van cannabis, die is er bijna niet meer…

Lees ook: Lockdown Love: we hebben massaal meer seks tijdens de crisis

Opmerkelijk voorstel

Hoe zit dat dan precies? Nou, doorgaans komen gevangenen aan drugs omdat die worden mee gesmokkeld door bezoekers. Maar sinds COVID-19 het land is binnengedrongen zijn alle bezoeken momenteel opgeschort, en dat zorgt voor penibele situaties. Anonieme medewerkers van Nederlandse gevangenissen hebben nu een brandbrief gestuurd aan het Nederlandse ministerie van Justitie met daarin een opmerkelijk voorstel: ‘geef die gedetineerden in hemelsnaam hun cannabis!’.

“Het niet toelaten van bezoekers heeft als gevolg dat er minder drugs te verkrijgen zijn. De gevolgen hiervan zijn dat spanningen toenemen en er door gedetineerden naar alternatieven wordt gezocht. De explosieve toename van het gooien van drugs over de muren is hier een goede indicator van”, staat in de brief. Volgens de medewerkers dreigt de situatie in de gevangenissen onhoudbaar te worden als de maatregelen aanhouden.  Een jointje draaien is nu dus uit den boze.

Opvallend is ook het stuk uit de brief waaruit blijkt dat er momenteel veel meer medicatie wordt gevraagd door gedetineerden. Medicijnen omdat er ook meer zieken zijn? Nee, dat dan weer niet. De medicatie zou in sommige mate worden verhandeld omdat dit als ‘vervanging voor drugs’ zou kunnen dienen. “Een aantal collega’s oppert zelfs om softdrugs te verstekken of geeft aan op dit moment zelf niet in te grijpen bij ontdekking van softdrugs”, staat verder in de brief.

Lees ook: Cannabis microdoseren: dit is waar je op moet letten

Toch wel fijn zo’n jointje…

Maar drugs in de gevangenis, dat is toch helemaal niet toegestaan? Nee, zou je zeggen. Toch is de realiteit anders. In principe zijn cannabis en hasj namelijk natuurlijk niet toegestaan in de bak, maar toch bloeit er een levendige handel in de middelen en het gebruik van drugs is er aan de orde van de dag. En of daar echt zo streng op wordt gecontroleerd, dat is maar de vraag. Wiet maakt de gevangenen namelijk soms gewoon lekker relaxed, en een rustige gevangene is een goede gevangene. 

Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeken dat cannabis veel meer potentieel gunstige effecten heeft op het lichaam. Veel mensen gebruiken het bijvoorbeeld om angsten en pijnen als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen, maar het maakt ze ook nog eens creatief, relaxed én het zou een geweldig middel zijn om lekker in slaap te kunnen vallen. Kortom: zo’n jointje op zijn tijd is misschien zo gek nog niet, maar dan moet je er wel aan kunnen komen...

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.