opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

10 redenen waarom cannabis best leuk is om te gebruiken!

cannabis redenen

Het gebruik van marihuana neemt wereldwijd elk jaar toe, en zeker nu ten tijden van crisis lijkt het alsof mensen massaal aan de cannabis gaan om even lekker te ontstressen. Maar goed begrijpen wat er gebeurt als je wiet rookt of eet, en wat dat met het menselijk lichaam doet, is niet alleen belangrijk, maar ook erg nuttig voor iedereen die enthousiast is over het kruid. Cannabis heeft dan wel in de media niet altijd de meest geweldige reputatie, maar de vele (potentiële) voordelen zijn simpelweg niet te negeren. Vandaag geven we je 10 redenen waarom cannabis zo slecht nog niet is. Let’s go!

Cannabis geeft je een heerlijk gevoel

De grootste reden waarom mensen wiet roken, zijn de psychoactieve effecten. Door de mentale effecten van wiet zie je de wereld in een ander licht. Alles wordt helderder en kleurrijker en de manier waarop de tijd verstrijkt lijkt te veranderen waardoor elke ervaring nieuw aanvoelt. Je voelt je lichter en veel meer verlost van stress en problemen. Wat betreft de fysieke effecten van wiet: de meeste mensen merken dat hun hele lichaam ontspant na het roken of eten ervan. 

Cannabis maakt je creatief

Een andere reden waarom mensen wiet roken, is dat het je focus en creativiteit kan vergroten. Cannabis bevat chemicaliën zoals pineen, een terpeen waarvan bekend is dat het de focus, creativiteit en het geheugen stimuleert. Het zou daarnaast ook nog eens in staat zijn je motivatie te verbeteren en je productiviteit sky-high te laten schieten. En dat kunnen in deze tijd, waarin thuiswerken aan de orde van de dag is, soms best gebruiken. 

Greenline Rasta Bong

€12,50
Marihuanilla 20 gram

€5,90
Puffco Peak Vaporizer

€329,00

Cannabis geeft je energie

Ja ja, we weten dat cannabis je voornamelijk zo’n loom en relaxed gevoel geeft, maar er bestaan bepaalde soorten cannabis waar je een heerlijke energie boost van krijgt. Sativa en Sativa dominante hybride soorten geven je net dat beetje extra om taken uit te voeren, maar de opbeurende effecten zorgen er daarnaast ook nog eens voor dat je veel meer van die taken of klusjes geniet. Mensen die lijden aan fibromyalgie en chronische vermoeidheid zijn groot fan van dit soort types cannabis!

Cannabis maakt je sociaal

Een andere populaire reden waarom mensen wiet roken, is het vermogen om mensen los te maken. Het zorgt ervoor dat ze zich prettiger en spraakzamer voelen bij andere mensen, vooral op feestjes. Het maakt het ook gemakkelijker voor hen om gesprekken aan te gaan. Dat maakt cannabis overigens een geweldig middel op bruiloften, iets waar we eerder nog over schreven. Ja, echt - je kunt in de Verenigde Staten gewoon een heuse cannabis-bar of wietbuffet bestellen voor op je trouwerij

Cannabis is iets nieuws

Heb je nog nooit cannabis gebruikt, maar ben je benieuwd naar de effecten? Dan is het roken van een jointje of het vapen van cannabis via een vaporizer de ideale manier om die nieuwsgierigheid te stillen. We weten vrij zeker dat het niet bij die ene keer blijft. Ben je niet zo van het roken of vapen, dan kun je cannabis ook eten. Hier vertellen we er meer over!

Mighty Convection Vaporizer

€289,00
Pijp Shooter

€19,25
Metalen grinder Dutch-Smart 4-delig

€12,50

Cannabis laat je pijn vergeten

Cannabis wordt al sinds de oudheid gebruikt als pijnstiller en angststiller. Een van de belangrijkste redenen waarom sommige mensen wiet roken en waarom er ook zoiets is als medische wiet, is omdat veel mensen zeggen er baat bij te hebben om hun pijn onder controle te houden. Ze gebruiken ook cannabis ook vaak om angsten opzij te kunnen zetten. 

Cannabis laat je heerlijk slapen

Volgens een onderzoek lijdt ongeveer een kwart van de algemene bevolking jaarlijks aan acute slapeloosheid. Van deze aantallen ontwikkelt 6% chronische slapeloosheid. Toch weten we allemaal dat we elke nacht voldoende slaap nodig hebben om er gezond bij te lopen. Als we niet genoeg slapen, lopen we het risico diabetes en hartaandoeningen te ontwikkelen. Cannabis werkt ontzettend kalmerend en we weten zeker dat je na een jointje als een roos zult slapen. 

Cannabis helpt de hersenen

In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, kan wiet of marihuana je hersenen juist misschien wel helpen beschermen. Marihuana bevat cannabinoïden, actieve stoffen die in de plant voorkomen. Deze stoffen hebben invloed op neurotransmitters in onze hersenen. Allereerst bevat cannabis zogenaamde antioxidanten, die ertoe kunnen leiden dat onze hersenen worden beschermd tegen opbouw van giftige stoffen. Bovendien wordt gedacht dat cannabis sommige neurodegeneratieve ziekten zou kunnen voorkomen, al moet daar meer onderzoek naar worden gedaan. 

Boundless Tera (upgrade)

€169,00
Volcano Hybrid Easy Valve

€594,00
Hyper Torch stormaansteker

€5,95

Cannabis geeft je een six-pack body!

Oké, niet helemaal, maar het kan je er misschien wel bij helpen. Sommige studies tonen namelijk aan dat wietgebruikers minder vatbaar zijn voor obesitas dan degenen die zich onthouden van cannabis. Bovendien toont onderzoek aan dat stoners kleinere taille-omtrekken hebben dan mensen die geen marihuana gebruiken. Hoe dat mogelijk is? Nou, marihuana neemt deel aan het reguleren van de productie van insuline en zou volgens sommige studies de bloedsuikerspiegel onder controle helpen te houden. Toch raden we diabetici gewoon een doktersbezoek aan, in plaats van een jointje!

Cannabis is leuk! 

Laten we eerlijk zijn: als je op zoek bent naar redenen waarom je wiet zou moeten roken, dan is de kans groot dat je al een grote cannabis-liefhebber bent, toch? En dat is helemaal prima, want cannabis geeft veel mensen simpelweg een andere, positievere kijk op het leven - en daarnaast is het verantwoordelijk voor de meest extreme lachkicks (om de meest suffe grappen). Vroeg je je dus nog af of cannabis roken wat voor jou was? Dan ben je daar na het lezen van dit artikel waarschijnlijk wel achter. Check snel onze headshop voor de tofste cannabis accessoires. Enjoy!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.