opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Waarom je cannabis moet eten

cannabis eten
Wanneer cannabis gegeten wordt, kunnen er andere effecten ontstaan dan wanneer je het rookt. Door wiet in een brownie te doen in plaats van het te roken, kun je de werking qua kracht en duur vergroten. Dit kan het genot vergroten, maar let wel op: in sommige gevallen kan dit ook ellende met zich mee brengen. In dit blogartikel leggen we je alles uit over waarom je cannabis moet eten.

Cannabis eten

Wanneer je niet goed bent voorbereid kan cannabis een overweldigend effect geven. Dit heeft te maken met de manier waarop de bestanddelen van de cannabis inwerken op jouw lichaam. De reis van cannabis door jouw lichaam ziet er als volgt uit. De reis begint bij het spijsverteringsstelsel. Dan volgt de absorptie en reist de THC door je lever. Hier wordt de stof omgezet in een veel krachtiger stofje. Het verandert in een 11-hydroxy-THC die veel sneller en gemakkelijker door de bloed-brein barrière kan reizen. Hierdoor slaat het veel harder aan en dit is de reden waarom je cannabis moet eten.

cannabis eten

Cannabis roken

Als je cannabis rookt of inhaleert met een vaporizer of joint, worden de bestanddelen direct in je bloed geabsorbeerd door de longen. Hier slaat de THC de lever over en trekt het direct naar je hersenen. Hierdoor is de high sneller aanwezig, maar is hij minder heftig.

cannabis roken

Doseren

Wanneer je ervoor kiest om de cannabis te eten is het van belang dat je goed doseert. De hoeveelheid komt namelijk in een keer in je lichaam terecht en het effect laat vaak op zich wachten. Als je de cannabis rookt, voel je geleidelijk de high opkomen en kun je op tijd stoppen met roken, zodat je niet te veel THC binnen krijgt. Gerookte cannabis piekt in veel gevallen na ongeveer tien minuten. Na dertig minuten zal de werking beginnen af te nemen. Je kunt zelf je eigen niveau bepalen met roken en met het eten van cannabis kun je dit niet doen. Door goed bij te houden hoeveel gram je binnenkrijgt, kun je een nauwkeurige inschatting maken over wat bij jou past.

Psychedelische effecten

Elke stof kent zijn eigen unieke moment. Hierop zijn de effecten op de meest prachtige manier te zien en komen ze tot hun recht. Wanneer je verder gaat dan dat punt, kan het zo zijn dat er onplezierige effecten ontstaan. Denk aan angst en een hoge hartslag. Over het algemeen wordt cannabis niet gezien als psychedelica, zoals truffels of LSD, maar het roken van zeer krachtige wiet kan hier wel toe leiden.

Wanneer je ervoor kiest om het te eten, kunnen de effecten aanzienlijk groter zijn en kan er een trip ontstaan van 4 tot 6 uur. Tijdens deze trip kan het zijn dat je milde visionaire beelden ziet. Over het algemeen voelen je ledematen zwaar en kun je lachkicks krijgen.

Vond je dit een nuttige blog, maar heb je toch nog een aantal vragen als het gaat om het eten van cannabis? Neem dan gerust contact met ons op.
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.