opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Breakthrough: eerste psychedelisch centrum geopend in New York

psychedelisch centrum

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de wereld van psychedelica. Na een gat van ruim 60 jaar begint de medische wereld steeds vaker te experimenteren met psychedelische stoffen om aandoeningen als angst en depressie te behandelen. Vooralsnog staan al deze onderzoeken nog in de kinderschoenen, maar in Amerika - of all places - is nu de een bedrijf geopend waarbij psychedelische behandelingen centraal staan. 

Lees ook: Wetenschappers kunnen bijna bad trips de wereld uit helpen...

‘Door wetenschap ondersteunde therapeutische ervaringen’

Het bedrijf, Mindbloom, is gericht op geestelijke gezondheid en welzijn. Het biedt begeleide psychedelische therapie in een ondersteunende en naar eigen zeggen doordacht ontworpen omgeving. De eerste locatie is recent in New York geopend, voornamelijk met de gedachte om de toegang van Amerikanen tot betaalbare en effectieve door wetenschap ondersteunde therapeutische ervaringen te verbeteren.

Psychedelische geneeskunde laat steeds meer zien dat het diepgaande, langdurige en levensveranderende effecten kan hebben. “We helpen mensen een diepere therapeutische ervaring te bereiken om hun menselijk potentieel te laten groeien, genezen en uitbreiden”, aldus Dylan Beynon, CEO van het bedrijf. “We werken samen met erkende psychiatrische clinici om de resultaten voor cliënten te verbeteren door behandelingen te vergemakkelijken in een comfortabele, verhoogde, op gastvrijheid geïnspireerde ruimte”. 

Lees ook: Het bijzondere verhaal van een vrouw die psychedelica gebruikte om te stoppen met roken

Verzwaarde dekens en zwaartekrachtstoelen

Na een rigoureuze eerste screening, waaronder een psychiatrische evaluatie met een arts, wordt aan in aanmerking komende cliënten een heus psychedelica programma aangeboden. Vooralsnog bestaat die behandeling uitsluitend uit ketaminetherapie. Elke sessie duurt ongeveer een uur en vindt plaats in een privé, spa-achtige setting met voorzieningen zoals zwaartekrachtstoelen, verzwaarde dekens, oogmaskers, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons en aromatherapie voor optimaal comfort.

Volgens Mindbloom Medical Director en door de raad gecertificeerde psychiater Dr. Paleos is geestelijke gezondheidszorg de nummer één volksgezondheidscrisis in de ontwikkelde wereld. De therapieprotocollen van Mindbloom zijn ontworpen om lijden bij depressie of angst te verlichten en een blijvende transformatie mogelijk te maken voor de mensen die het het hardst nodig hebben. “Onze programma's worden ondersteund door uitgebreide medische literatuur en mijn eigen ervaring in het onderzoeken”, voegde hij eraan toe. 

Lees ook: Cannabis microdoseren: dit is waar je op moet letten

Psilocybine en MDMA

Als pionier in psychedelisch onderzoek heeft Paleos zijn carrière gewijd aan het onderzoeken van psychedelische stoffen als psilocybine, MDMA en ketamine. Zo was hij één van de eerste onderzoekers die ketamine identificeerde als een baanbrekende behandeling voor depressie, maar is hij ook hoofdonderzoeker voor de door de multidisciplinaire vereniging voor psychedelische studies (MAPS) gesponsorde MDMA-ondersteunde psychotherapie voor PTSD. 

Terwijl MDMA- en psilocybine-behandelingen nog steeds klinische proeven ondergaan voor goedkeuring door de Amerikaanse FDA, is ketamine in het land momenteel het enige psychedelische geneesmiddel dat voorgeschreven kan worden. Bij lagere doses kan ketamine effecten en sensaties veroorzaken die worden omschreven als psychedelisch.

Mindbloom heeft ook een eigen softwareplatform ontwikkeld om patiënten op maat gemaakte psychedelische therapieprogramma's en voortdurende ondersteuning te bieden tijdens hun therapeutische reis. Naast videoconsultaties hebben cliënten toegang tot behandelingsopties op afstand, zoals virtuele integratietherapieën en coaching, ontworpen om de nieuwe inzichten van cliënten om te zetten in bruikbare plannen voor het dagelijks leven.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.